Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συγκίνηση για την απώλεια του γνωστού Πατρινού Γιώργου Τσαβαλά

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην αιωνιότητα πέρασε ο γνωστός Πατρινός έμπορος και ξεχωριστός λογοτέχνης, τακτικό μέλος της Εταιρείας Λογοτεχνών από το έτος 1990, Γιώργος Τσαβαλάς.

Ο Γιώργος Τσαβαλάς γεννήθηκε στην Πάτρα και διέμενε μόνιμα στην πόλη μέχρι και το θάνατό του όπου και ασχολήθηκε με το εμπόριο.
Ερασιτεχνικά δούλεψε με το χαλκό, μετά τη ζωγραφική, και στη συνέχεια έκανε γλυπτά με πηλό, ενώ στο τέλος τον απορρόφησε η λογοτεχνία.
Έγραψε δεκαεπτά βιβλία από τα οποία έχουν εκδοθεί και κυκλοφορήσει δεκατέσσερα, μεταξύ των οποίων ποίηση και μυθιστορήματα.
Μάλιστα, για το έργο του «Πολύχρομα Ρήματα» 1993 είχε αποσπάσει το δεύτερο βραβείο από το Φιλολογικό Σύνδεσμο Παρνασσός, ενώ πρώτο έπαινο είχε αποσπάσει από την Ένωση Λογοτεχνών Ελλάδος για το έργο του «Ιούλιος Περιβολάρης».
Για το έργο του έχουν αναφερθεί με κολακευτικά λόγια τόσο κριτικoί της περιοχής (Λάμπης Λούκος, Γιάννης Ανδρικόπουλος, Φώτης Δημητρόπουλος, Κώστας Βερτσιώτης, Τίμωνας Στρουθιάς, Κώστας Τριανταφύλλου, Περικλής Τρακαδάς, Μανόλης Μαγκλάρας, Νώντας Σακελλαρόπουλος, Σταύρος Ιντζεγιάννης κ.α.) όσο και κριτικοί από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Είχε πραγματοποιήσει αρκετές διαλέξεις και ομιλίες του στα πλαίσια των Φιλολογικών Βραδινών της Εταιρείας Λογοτεχνών, ενώ το Λύκειο Ελληνίδων είχε διοργανώσει ειδική τιμητική εκδήλωση στην οποία αναφέρθηκαν στο βραβευμένο από το Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός έργο του «Αυθαιρεσία χρώματος Βερμούτ» αλλά και το συνολικό έργο του η αείμνηστη Μαρία Καρέλα, η φιλόλογος Βίβιαν Φαρμάκη και η επίσης φιλόλογος Ευαγγελία Σκαρτσή.
«Τα έργα του τόσο όσα έχουν κυκλοφορήσει αλλά και όσα είναι ακόμη ανέκδοτα στα χέρια της διαλεχτής συζύγου του, ας γίνουν ικεσίες στον Ύψιστο για να κατατάξει την ψυχή του αγαπημένου μας μέλους της Εταιρείας Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος, της δικής μας συντροφιάς, μετά των δικαίων και των αγίων γιατί ο Γιώργος ήταν πραγματικά μια ψυχούλα…», αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης, Λεωνίδας Μαργαρίτης.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement