Μαγειρική
Φιλέτα μοσχαρίσια με Vinsanto
Υλικά (για 4 άτομα)
4 φιλέτα μοσχαρίσια
160γρ. φρέσκο βούτυρο
8 κουτ. σούπας κρασί Vinsanto
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
2 κουτ. γλυκού πιπέρι ροζ
Εκτέλεση:
Πλένετε καλά τα φιλέτα κάτω από κρύο, τρεχούμενο νερό και τα στεγνώνετε επίσης καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και το αφήνετε να κάψει πολύ καλά. Ρίχνετε το βούτυρο στο τηγάνι και ψήνετε τα φιλέτα από τη μία πλευρά για 2 λεπτά. Έπειτα, τα γυρίζετε για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά για άλλα 2 λεπτά. Στο τέλος αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το ροζ πιπέρι και χαμηλώνετε τη φωτιά στο τηγάνι. Σκεπάζετε το τηγάνι με το δικό του καπάκι (ή με ένα αντίστοιχο που να το καλύπτει επαρκώς) και αφήνετε τα φιλέτα να ψηθούν για ακόμα 3 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί Vinsanto και τα ψήνετε για επιπλέον 2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Σερβίρετε τα φιλέτα αμέσως και τα συνοδεύετε με πουρέ πατάτας ή με μια πράσινη δροσερή σαλάτα.