Μαγειρική
Ομελέτα φούρνου με πατάτες, κολοκυθάκια και ανθότυρο
Δημοσιεύθηκε
3 έτη πρνστις
Υλικά (για 4 άτομα)
4 αβγά
1 νεροπότηρο γάλα πλήρες
500γρ. πατάτες καθαρισμένες, σε λεπτές φέτες
500γρ. κολοκυθάκια, σε λεπτές φέτες ή ροδέλες
4 κουτ. σούπας βούτυρο
200γρ. ανθότυρο τριμμένο με τα δάχτυλα
150γρ. παρμεζάνα ή άλλο πικάντικο τυρί τριμμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ δυόσμο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα μέτριο ταψί. Ετοιμάζετε τα λαχανικά και κάνετε μια πρώτη στρώση με πατάτες. Αλατοπιπερώνετε, κάνετε δεύτερη στρώση με κολοκυθάκια, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με το μισό ανθότυρο, τη μισή παρμεζάνα και το μισό δυόσμο. Συνεχίζετε με τρίτη στρώση από πατάτες, τέταρτη στρώση από κολοκυθάκια αλατοπιπερώνοντας κάθε φορά και μετά πασπαλίζετε με το υπόλοιπο ανθότυρο, την παρμεζάνα και το δυόσμο. Χτυπάτε τα αβγά με το γάλα, αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε το περιεχόμενο του ταψιού. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε λίγο ακόμη να πάρει χρώμα η ομελέτα από πάνω και την ξεφουρνίζετε. Σερβίρετε την ομελέτα ζεστή ή χλιαρή κόβοντας σε κομμάτια.
Σχετικά θέματα
Ψητή χήνα με μπαχαρικά, baby πατάτες, κυδώνια και σάλτσα μήλου
Αυτοψία της “Γ” στη λαϊκή αγορά: Ελληνοποιήσεις σε πατάτες και ντομάτες
Λαζάνια ρολάκια γεμιστά με ανθότυρο, σπανάκι και ζαμπόν
Κολιοί με πατάτες, ελιές Θάσου και μάραθο
Κεφτεδάκια με πατάτες και πελτέ στον φούρνο
Κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες στο τηγάνι