Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ποδόσφαιρο

ΕURO-ΑΓΓΛΙΑ-ΔΑΝΙΑ: Για το δεύτερο εισιτήριο

Δημοσιεύθηκε

στις

Απόψε το βράδυ (10 μ.μ.) θα διεξαχθεί ο δεύτερος ημιτελικός του Euro με την Αγγλία να αντιμετωπίζει τη Δανία στο Γουέμπλεϊ.

Η Αγγλία ήταν απολαυστική, πέρασε… πάνω και από την Ουκρανία (4-0) και επιστρέφει στο Γουέμπλεϊ για να χτυπήσει τον τίτλο. Πέρα από την άψογη ανασταλτική της λειτουργία (δεν έχει δεχτεί γκολ ακόμη στο τουρνουά!) ξύπνησε και ο Κέιν, δίνοντας πνοή στην «ψόφια» μέχρι τη νοκ άουτ φάση, επίθεσή της. Οι Άγγλοι πήραν το εισιτήριο για τους «4» του Euro για 3η φορά στην ιστορία της, επιστρέφει στο Λονδίνο και το Γουέμπλεϊ, φιλοδοξώντας να κατακτήσει για πρώτη φορά το τρόπαιο. Γενικά έχει να «σηκώσει κούπα» από το 1966 και το Παγκόσμιο Κύπελλο που είχε γίνει και τότε στην Αγγλία.

Η Δανία από την άλλη μεριά έπιασε υψηλό επίπεδο απόδοσης κι επικράτησε δίκαια με 2-1 της Τσεχίας. Το παραμύθι της… συνεχίζεται, αποδίδει εξαιρετικό ποδόσφαιρο, από την 3η αγωνιστική των ομίλων και μετά έχει σημειώσει 10 γκολ! Βρίσκεται σε ημιτελικά Euro για πρώτη φορά μετά το 1992, όταν είχε κάνει το «θαύμα» και κατέκτησε το τρόπαιο. Πάει με οδηγό το πρόσφατο Nations League, όπου παρέμεινε αήττητη σε 2 ματς με την Αγγλία, χωρίς μάλιστα να δεχτεί γκολ (0-0 εντός, νίκη 1-0 μέσα στο Γουέμπλεϊ). Ο φυσικός της ηγέτης Έρικσεν μπορεί να λείπει, έπειτα από την περιπέτεια της υγείας του, όμως κατά μία έννοια είναι μαζί, αφού το όλο περιστατικό έφερε πολύ κοντά τους παίκτες και «δυνάμωσε» την αποστολή.

ΘΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΡΙΚΣΕΝ

Οι παίκτες της Εθνικής Αγγλίας πριν από την έναρξη του ημιτελικού θα τιμήσουν τον Κρίστιαν Έρικσεν.

Ο αρχηγός των «τριών λιονταριών» και πρώην συμπαίκτης του Δανού μεσοεπιθετικού στην Τότεναμ, Χάρι Κέιν, θα προσφέρει στον Σιμόν Κιάερ μία φανέλα της Εθνικής Αγγλίας με τον αριθμό 10 και τις υπογραφές όλων των Άγγλων διεθνών. Με τον τρόπο αυτόν επέλεξαν οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Αγγλίας να τιμήσουν τον Έρικσεν, ο οποίος στον πρώτο αγώνα της Δανίας στη διοργάνωση (σ.σ. ήττα με 1-0 από τη Φινλανδία) κατέρρευσε στο 43ο λεπτό λόγω καρδιακής ανακοπής.

Ροή ειδήσεων

Advertisement