Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στον «αέρα» το τρένο-Ανεπάρκεια και σκοπιμότητες απέδωσε στην κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις στα σιδηροδρομικά έργα, ο Νίκος Παππάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Μαρίας Σπ. Ορφανού

«Η ανεπάρκεια και οι πολιτικές σκοπιμότητες της ΝΔ στοιχίζουν στη σιδηροδρομική σύνδεση της Πάτρας και την υπογειοποίηση του τρένου», δήλωσε χθες από την Πάτρα, ο πρώην Υπουργός, τομεάρχης Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε Αχαΐα και Ηλεία.

Ο κ. Παππάς επιβιβάστηκε χθες το πρωί στον Προαστιακό με τον οποίο και έφθασε στο Κιάτο, ενώ συνέχισε οδικώς μέχρι την Πάτρα, όπου επισκέφθηκε το μηχανοστάσιο του ΟΣΕ.
Όπως δήλωσε «ο σιδηρόδρομος είναι ένα μέσο φιλικό προς το περιβάλλον και τους πολίτες, αποτελεσματικό για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του δικτύου μετακινήσεων και μεταφορών της χώρας.
Ο εκσυγχρονισμός του δικτύου, η ανάταξή του και η ένταξη νέων μεγάλων υποδομών στο δίκτυο ήταν στην καρδιά του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο είναι έτοιμο από το 2017 με υπογραφές των Χρήστου Σπίρτζη και Σωκράτη Φάμελλου και εγκεκριμένο από τις υπηρεσίες της Ε.Ε.
Ξεκινώντας από την Αττική και περνώντας από την Κορινθία, βρισκόμαστε στην Αχαΐα και θα πάμε στην Ηλεία.
Δυστυχώς, υπάρχει κάτι το οποίο ενώνει αυτούς τους τέσσερις νομούς σε ό,τι αφορά το σιδηροδρομικό δίκτυο. Και αυτό είναι η λογική, η πολιτική, η πρακτική της εγκατάλειψης. Της εγκατάλειψης των έργων, της εγκατάλειψης της ανάταξης του δικτύου, της εγκατάλειψης οποιασδήποτε προσπάθειας να υπάρχει επαρκές ανθρώπινο δυναμικό, ούτως ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξανόμενενες ανάγκες συντήρησης αλλά και μετακινήσεων του πληθυσμού και των εμπορευμάτων.
Και στην Πάτρα είναι «στον αέρα», κυριολεκτικά χωρίς καμία πρόοδο, το έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης της πόλης με την Αθήνα και, βεβαίως, δεν προχωρά και το έργο της υπογειοποίησης και της σύνδεσης με το νέο λιμάνι.
Έχουμε δύο χρόνια παλινωδιών, δύο χρόνια καθυστερήσεων και, πολύ φοβάμαι, οτι εδώ έχουμε ένα μείγμα όχι απλό, αλλά ένα μείγμα το οποίο αποτυπώνει και διοικητική ανεπάρκεια αλλά και πολιτικές σκοπιμότητες».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Στο μηχανοστάσιο του Αγίου Διονυσίου, ο κ. Παππάς, συνοδευόμενος από τους βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστα Μάρκου, τον βουλευτή Ηλείας, Διονύση Καλαματιανό, τον συντονιστή ΝΕ Αχαΐας του κόμματος, Μιχάλη Σιδηρόπουλο, τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ώρα Πατρών», Γιώργο Ρώρο είχε συνάντηση με τους εργαζόμενους, οι οποίοι τον ενημέρωσαν κυρίως για τις ελλείψεις που υπάρχουν. «Η αγωνία των σιδηροδρομικών είναι να γίνει πραγματικότητα η σύνδεση της Πάτρας με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο», είπαν στον κ. Παππά οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ.
Επίσης, στον ίδιο χώρο ο πρώην υπουργός είχε συνάντηση και με μέλη της Επιτροπής Αγώνα για την υπογειοποίηση του τρένου σε Ρίο και Καστελλόκαμπο.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ
Στη συνέχεια ο κ. Παππάς επιβιβάστηκε στον Προαστιακό μέχρι την Κάτω Αχαΐα.
«Επτά μηχανικοί δίνουν καθημερινή μάχη για να συντηρήσουν το δίκτυο και τους συρμούς του Προαστιακού της περιοχής.Το μέσο μεταφοράς που αγκαλιάζουν όλο και περισσότεροι πολίτες, κάτοικοι και τουρίστες, χρειάζεται στήριξη και αύξηση των δρομολογίων», δήλωσε για τον Προαστιακό.

ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ
Η περιοδεία του κ. Παππά ολοκληρώθηκε στην Ηλεία. Σε δηλώσεις του, τόνισε πως «η Ηλεία πληρώνει το μάρμαρο της μεθοδευμένης απραξίας και της διοικητικής ανεπάρκειας της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών. Εκτός του παγώματος των εργασιών στον μεγάλο οδικό άξονα «Πάτρα-Πύργος», η περιοχή βιώνει και τη σιδηροδρομική εγκατάλειψη. Το τρένο πρέπει να επανέλθει στην Ηλεία. Η αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου πρέπει να προχωρήσει, χωρίς βεβαίως να ξεχνιέται το όραμα ενός υπερσύγχρονου δικτύου, το οποίο μπορεί να ενσωματωθεί στους ευρωπαϊκούς σιδηροδρόμους και να αναβαθμίσει συνολικά τη Δυτική Πελοπόννησο. Η ανεπάρκεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη και στα σιδηροδρομικά έργα είναι εκκωφαντική». Να σημειωθεί, πως στην Ηλεία ο πρώην υπουργός είχε επίσης, επαφές με αυτοδιοικητικούς, μεταξύ των οποίων οι Δήμαρχοι Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλο ςκαι Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement