Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τέλος στην πεζοδρόμηση-Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις επαγγελματιών και κατοίκων ο Δ. Καλογερόπουλος έκανε πίσω… για την Μητροπόλεως

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην οριστική εγκατάλειψη της απόφασης για πλήρη πεζοδρόμηση τμήματος της οδού Μητροπόλεως οδηγήθηκε χθες η Δημοτική αρχή της Αιγιάλειας καθώς οι αντιδράσεις και τα παράπονα των εμπόρων, μόνιμων κατοίκων, οδηγών αλλά και επιστημονικών φορέων -όπως ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών- είχαν φέρει το δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο σε ιδιαίτερα δυσμενή, απολογητική, θέση.

Μετά το συμβούλιο Κοινότητας Αιγίου που είχε πρώτο κάνει τη στροφή 180 μοιρών στο θέμα του πεζόδρομου, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αποφάσισε χθες Τρίτη να δοθεί και πάλι ο δρόμος στην κυκλοφορία.

Ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος είχε από προχθές Δευτέρα προλειάνει το κλίμα καθώς υποδέχθηκε κανονικά το ‘κίνημα’ των αγανακτισμένων εμπόρων που στρατοπέδευσαν έξω από το Δημαρχείο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την τμηματική και περιοδική πεζοδρόμηση της οδού. «Η Δημοτική αρχή είναι πάντοτε είναι ανοιχτή σε διάλογο και προτάσεις» είχε δηλώσει από προχθές ο Δήμαρχος, εξαίροντας τη στάση των νομικών εκπροσώπων των εμπόρων αλλά και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστου Γούτου, με τους οποίους είχε συνεργασία τόσο στο Συμβούλιο Κοινότητας όσο και στο Δήμο, όσον αφορά την αναθεώρηση των τελευταίων, ατυχών, αποφάσεων για τα κυκλοφοριακά.
Υπενθυμίζεται ότι προχθές, έξω από το Δημαρχείο βρέθηκαν δεκάδες έμποροι, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Χαρ. Παπαδόπουλου, σε μια ύστατη κίνηση παρέμβασης προς τη Δημοτική Αρχή.
Η επιτροπή αγώνα και οι καταστηματάρχες ήταν αποφασισμένοι, εδώ και μέρες, να προσφύγουν δικαστικά υποστηρίζοντας ότι ο πρόχειρος πεζόδρομος με τα κολωνάκια είναι αιτία της οικονομικής καταστροφής που βιώνουν, τους τελευταίους μήνες.
Σύμφωνα με τη Δημοτική αρχή, πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στο έργο της ανάπλασης της Μητροπόλεως με χρήματα της Περιφέρειας. Η έναρξη των εργασιών ανάπλασης θα σημάνει την οριστική λύση με διαπλάτυνση των πεζοδρομίων κατά μήκος της Μητροπόλεως. Μετά την απόφαση της οικονομικής επιτροπής, η οποία συνεδρίασε παράλληλα χθες, η ανάπλαση ξεκινά και μέτρο της πλήρους αλλά και… πρόχειρης πεζοδρόμησης, εγκαταλείπεται.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος αναφέρεται πως «την άρση του μέτρου της πεζοδρόμησης στο τμήμα της Μητροπόλεως μεταξύ των οδών Μελετοπούλων και Ρωμανιώλη κατά τις πρωινές ώρες (9 π.μ. – 2 μ.μ.) αποφάσισε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αιγιαλείας. Ο δήμαρχος Αιγιαλείας στην εισήγησή του, υιοθέτησε την πρόταση του νομικού συμβούλου των καταστηματαρχών της οδού κ. Πολύδωρου Θεοδωρακόπουλου για ολική άρση του μέτρου της πεζοδρόμησης στο επίμαχο σημείο, μιας και λόγω θέρους παρατηρείται μειωμένη προσέλευση κόσμου.
Έτσι, η οδός Μητροπόλεως θα είναι πλέον ανοιχτή σε όλο της το μήκος για τα οχήματα και καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας».


Ροή ειδήσεων

Advertisement