Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Γιώργος Παπανδρέου: Να στηριχτούν οι σταφιδοπαραγωγοί

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Ο πρώην Πρωθυπουργός και Βουλευτής Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε χθες με τον Δήμαρχο Αιγιαλείας, Δημήτρη Καλογερόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν όλα τα σημαντικά προβλήματα του Δήμου και την αναγκαιότητα συνεργασίας για την αντιμετώπισή τους.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία στήριξης της τοπικής αυτοδιοίκησης και της απεμπλοκής της όποιας γραφειοκρατίας που αποτελεί εμπόδιο στην αναπτυξιακή τροχιά της περιοχής.

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στην αναγκαιότητα υποστήριξης της αποκέντρωσης, στην ενδυνάμωση του αυτόνομου  ρόλου της αυτοδιοίκησης καθώς και στη σημασία του συμμετοχής της τοπικής αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια που έχει ανάγκη η χώρα για τη μετάβαση ένα νέο, βιώσιμο και πράσινο μοντέλο ανάπτυξης.

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, ο κ. Καλογερόπουλος, έθεσε υπόψιν του κ. Παπανδρέου το ομόθυμο αίτημα του Δήμου Αιγιαλείας και όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου για την παραμονή της Σχολής Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών στο Αίγιο αλλά και την ανάπτυξή του με επιπλέον σχολές.

Ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, υποσχέθηκε να προσπαθήσει να συντελέσει στον ορισμό ραντεβού με την Υπουργό Παιδείας,εμφανίστηκε όμως επιφυλακτικός ως προς το αποτέλεσμα της παρέμβασής του.

Το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων μέσα από σύγχρονες υποδομές τέθηκε επίσης επί τάπητος, όπως και η χρηματοδότηση του φράγματος Σελινούντα για την οποία αναμένεται εδώ και καιρό την πολυπόθητη απάντηση από το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών. Τέλος ο κ. Καλογερόπουλος ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να συμβάλει στην προώθηση της στήριξης του αιτήματος της συντριπτικής πλειοψηφίας των σταφιδοπαραγωγών και εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας για επιδότηση του αδιάθετου προϊόντος, ώστε να υποστηριχθούν οι αγρότες και η επιβίωσή τους.

Ο κ. Παπανδρέου -και με την ιδιότητά του ως βουλευτής Αχαΐας του ΚΙΝΑΛ- κατέγραψε τα ζητήματα που τέθηκαν επί τάπητος και δεσμεύτηκε για την εξέτασή τους αλλά και για τη συμβολή του στην επίλυσή τους.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αιγιαλείας κ. Γιώργος Ρούσσος και η νομική σύμβουλος του δημάρχου κα Παναγιώτα Παπαδοπούλου.

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΕΝΩΣΗ

Στη συνέχεια, ο πρώην Πρωθυπουργός, επισκέφθηκε την Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ένωσης, Θανάση Σωτηρόπουλο και μέλη της διοίκησης.

Στη συνάντηση ενημερώθηκε για την πορεία της Ένωσης και τα ιδιαίτερα σημαντικά και θετικά αποτελέσματα που έχει, αλλά και για τα ζητήματα που απαιτούν άμεσες παρεμβάσεις, ζητήματα για τα οποία ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες οι οποίες θα συνεχιστούν όπου χρειαστεί, όπως έγινε και στη Βουλή, μαζί και με άλλους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής.

Αναφερόμενος στα θέματα αυτά, με επίμαχο αυτό της σταφίδας, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «ο κλάδος της αγροδιατροφής πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για την ελληνική πολιτεία, ιδιαίτερα σε μια ιστορική περίοδο, που απαιτείται η μετάβασή μας στη βιώσιμη, πράσινη ανάπτυξη, με την αξιοποίηση όλων των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων. Σήμερα βέβαια, που υπάρχουν και οι νέες συνθήκες τόσο παγκόσμια όσο και εθνικά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, απαιτούνται στοχευμένες κινήσεις και πραγματικά μέτρα στήριξης.

Για τον αγρότη αλλά και για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις του πρωτογενή τομέα, που πρέπει να σχεδιάσουν τις αναγκαίες συνέργειες με τους άλλους τομείς της οικονομίας. Ιδιαίτερα δε, όταν αναφερόμαστε σε ένα κυρίως εξαγωγικό προϊόν όπως η  κορινθιακή σταφίδα. Έχω τονίσει και στο παρελθόν την ανάγκη ενίσχυσης των συνεταιριστικών δομών. Η ΠΕΣ αποτελεί μια πρότυπη συνεταιριστική επιχείρηση. Έχοντας διαχρονικά αποδείξει την ισχυρή θέση της στον κλάδο. Όπως βέβαια και της ενίσχυσης των ιδιωτικών επιχειρήσεων. Θα περίμενα από την κυβέρνηση να αφουγκραστεί το αίτημα των φορέων που αντιπροσωπεύουν τη συντριπτική πλειοψηφία στις εξαγωγές του προϊόντος.Να ανταποκριθεί ουσιαστικά και γρήγορα στις ανάγκες του κλάδου. Χωρίς άλλες σκέψεις και με διαφάνεια. Το πλαίσιο των απόψεών μας το έχουμε καταθέσει ήδη, όπως και στη Βουλή με σχετική ερώτηση. Είμαστε εδώ αρωγοί στην προσπάθεια των εξαγωγικών επιχειρήσεων Κορινθιακής Σταφίδας και των σταφιδοπαραγωγών. Και θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις μας σε όλα τα επίπεδα».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: “Λαμπάδιασε” Ι.Χ στην Όθωνος Αμαλίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Πυρκαγιά σε εν κινήσει Ι.Χ ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής.

Ο οδηγός του, το ακινητοποίησε στην Όθωνος Αμαλίας και κάλεσε την Π.Υ, η οποία έσπευσε άμεσα για να θέσει υπό έλεγχο την φωτιά.

Η πυρκαγιά οφείλεται σε μηχανική βλάβη.

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ
Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών: Πανηγυρική επανεκλογή του Θάνου Ζούπα

Δημοσιεύθηκε

στις

O Θάνος Ζούπας επανεξελέγη πανηγυρικά πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν για την ανάδειξη νέας διοίκησης.

Ο κ. Ζούπας έλαβε 474 ψήφους, έναντι 31 του έτερου υποψηφίου για την προεδρία, Αιμιλιανού Ρουμελιώτη.
Στις κάλπες προσήλθαν 576 μέλη του Δ.Σ. Πατρών και μετά την καταμέτρηση βρέθηκαν 48 λευκά ψηφοδέλτια και 23 άκυρα.

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι προτεραιότητά του είναι να συνεχίσει το έργο του με κυρίαρχο μέλημα ο Δικηγορικός Σύλλογος να έχει κύρος, να συνεχίσει να είναι κοντά στον μαχόμενο δικηγόρο και να είναι δίπλα στην κοινωνία, παρεμβαίνοντας με τις απόψεις του σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.

Ακόμη, όπως είχε επισημάνει σε συνέντευξη του στη «Γ», άλλο σημείο αιχμής της νέας θητείας του θα αποτελέσει η επιτάχυνση της απονομής δικαίου και η βελτίωση της καθημερινότητας των δικηγόρων.
Η καταμέτρηση των ψήφων για τα μέλη του Δ.Σ. συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ.

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ
Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αύριο στην Αχαΐα ο Χρήστος Τριαντόπουλος-Θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Υφυπουργός  παρά το Πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος,  με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, έρχεται τη Δευτέρα στη Δυτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του gnomip.gr θα επισκεφθεί Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία και συγκεκριμένα τις πληγείσες περιοχές των νομών. Ο κύριος Τριαντόπουλος, αναμένεται στα πλαίσια της επίσκεψής του, να έχει συναντήσεις με φορείς της ευρύτερης περιοχής.

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ
Περισσότερα
ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα