Σάββατο 25 Ιουνίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα:Συμβολή της Εκκλησίας στην ενημέρωση υπέρ του εμβολιασμού – Συνάντηση Καρβέλη με Μητροπολίτη

Δημοσιεύθηκε

στις

Το θέμα της πανδημίας και της ανάγκης επιτάχυνσης των εμβολιασμών, προκειμένου να θωρακιστεί ο πληθυσμός και να χτιστεί το απαιτούμενο τείχος ανοσίας, ήταν το επίκεντρο της συζήτησης του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη με τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής στην Πάτρα.

 

Ο κ. Καρβέλης ζήτησε τη συνδρομή της Εκκλησίας ώστε να παροτρύνει τους πιστούς να εμβολιαστούν. «Πάντα ο ρόλος της Εκκλησίας μας, ήταν σημαντικός. Αυτό που επιθυμούμε είναι την ευαισθητοποίηση του κόσμου από τους ανθρώπους που εμπιστεύεται και θεωρεί «οικογένειά» του. Όπως γίνεται με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, εξίσου σημαντικός είναι ο ρόλος της Εκκλησίας μέσα από την πνευματική επαφή με τους πιστούς», ανέφερε αρχικά ο κ. Καρβέλης. Και πρόσθεσε: «Σεβασμιώτατε, όπως απολαμβάνουμε όλοι μας την πολύτιμη βοήθειά σας όλα αυτά τα χρόνια, έτσι και τώρα σας ζητούμε να είστε δίπλα μας, ώστε να θωρακίσουμε την κοινωνία μας και να χτίσουμε το τείχος ανοσίας».

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, συνεχάρη για τα μέχρι σήμερα θετικά αποτελέσματα στη διοίκηση της 6η ΥΠΕ, υπογραμμίζοντας: «Σας επαινώ για τα σπουδαία αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί στον τομέα σας και σας ευχαριστώ για τη συνεργασία μας, προς το κοινό μας στόχο που είναι να θωρακίσουμε το λαό από τη μεγάλη δοκιμασία της πανδημίας για την πατρίδα μας. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε αρχικά με προσευχή αλλά και υπακοή στην επιστήμη που είναι δώρο Θεού. Δυστυχώς, μερικοί δαιμονοποιούν ή απομυθοποιούν την επιστήμη. Η Εκκλησία συνεργάζεται με την επιστήμη και αυτή τη φορά θα πρέπει να γίνει εντονότερα, διότι τα μέτρα έχουν χαλαρώσει, ενώ ο κίνδυνος παραμένει υπαρκτός. Ο Μητροπολίτης, μετέφερε στον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, ότι παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις στον τομέα της υγείας, σημειώνοντας ότι η Εκκλησία δυστυχώς έχει χάσει πολλούς δικούς της ανθρώπους, ενώ ο ίδιος έχει και σήμερα, ένα αγαπημένο του πρόσωπο στο νοσοκομείο που νοσεί από κορονοϊό, τονίζοντας ότι ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος.

«Πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα, ώστε όχι μόνο να θωρακίσουμε τους εαυτούς μας που είναι μέγα μέλημα, αλλά κυρίως τους άλλους. Ζούμε σε μια κοινωνία που έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλον και με αγάπη πρέπει να προστατεύουμε τον συνάνθρωπό μας, που είναι Εικόνα του Θεού, που είναι η οικογένειά μας. Θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι όπως μέχρι σήμερα συνεργαστήκαμε άψογα, θα συνεχίσουμε για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στην… εκκίνηση 840 παιδιά!

Ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα η πρώτη περίοδος για τις ημερήσιες παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου, σε Πλαζ και Ροΐτικα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

 

Την ερχόμενη Δευτέρα 27 Ιουνίου ξεκινούν οι Ημερήσιες Παιδικές Κατασκηνώσεις του Δήμου Πατρέων από τον Κοινωνικό Οργανισμό (ΚΟΔΗΠ), στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων της Πλαζ στην Αγυιά και τα Ροΐτικα, οι οποίες θα φιλοξενήσουν δωρεάν, συνολικά 840 παιδιά.

Οι Ημερήσιες Παιδικές Κατασκηνώσεις του Δήμου Πατρέων απευθύνονται στα παιδιά των οικογενειών του Δήμου και εντάσσονται στις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής να προσφέρει -με ελάχιστο προσωπικό και χρηματοδότηση, καθώς και με ιδίους πόρους- χαρά, ανεμελιά, αλλά και εκπαίδευση μέσα από το παιχνίδι, στα παιδιά.

Ο Δήμος Πατρέων και ο ΚΟΔΗΠ, μαζί με το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να παρέχουν ένα πλούσιο πρόγραμμα υψηλής αισθητικής και με επιστημονικό κύρος, αξιοποιώντας όλο το εκπαιδευτικό, καλλιτεχνικό και επιστημονικό προσωπικό του Δήμου, και προχωρώντας, επίσης, σε συνεργασίες με σημαντικούς φορείς τις πόλης. Γιατί τα παιδιά, δεν «δεν βολεύονται με λιγότερο ουρανό».

Έτσι και φέτος, 840 παιδιά μέσα από τις κατασκηνώσεις θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δωρεάν ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, έχοντας εξασφαλίσει ο Κοινωνικός Οργανισμός και την κάλυψη των γευμάτων τους.

Κατά το στάδιο προετοιμασίας των κατασκηνώσεων, η Κ.Ε.ΔΗ.Π. – Καρναβάλι Πάτρας προχώρησε στο διάκοσμο των εγκαταστάσεων με παιδικούς μπάστακες και καρναβαλικά στοιχεία.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας με την υπεύθυνη του Θεατρικού Εργαστηρίου, Γιούλη Δούβου, υλοποίησε ένα επιμορφωτικό σεμινάριο στο εκπαιδευτικό προσωπικό της κατασκήνωσης και τέλος, ο Ερυθρός Σταυρός παρέδωσε μαθήματα πρώτων βοηθειών.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«STOP» δάσος!- Σε ποιες περιοχές της Αχαΐας απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

 

Βάσει του Γενικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ» και του σχεδίου για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών λόγω δασικών πυρκαγιών «ΙΟΛΑΟΣ» αποφασίστηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο,  για τη θερινή περίοδο, η προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές.

Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές σε ημέρες πολύ υψηλού κινδύνου ή κατάσταση συναγερμού (κατηγορία 4 και 5 του ημερήσιου χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς) και από ώρα 21:00 ως 06:00 μετά από ιδιαίτερο προειδοποιητικό σήμα από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας (ΚΕΠΠ) της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Επιπλέον, για αποτροπή κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς σε περιοχές NATURA της Π.Ε. Αχαΐας καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση, όπως ορίζονται στις διατάξεις του ν.998/1979 (Α’289), απαγορεύεται η διέλευση, παραμονή και κυκλοφορία προσώπων και οχημάτων σε κατηγορία 3 (υψηλή) του Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γ.Γ.Π.Π. από ώρα 00:00 έως 06:00.

Οι περιοχές που θεωρούνται επικίνδυνες είναι μεταξύ άλλων:

Δάσος Στροφυλιάς από θέσεις:

α) Δένδρο

β) Γεφυράκι

γ) Αγριλίτσα προς Κουνουπέλι

Δάσος Κομποβουνίου

α) Από Κώμη και άνω

β) Από Μιτόπολη και άνω

ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Σταχτόλακκα – Κάτω Λουσοί

Στρογγυλή Λάκκα – Εικόνισμα (μέσα στο Αισθητικό Δάσος Καλαβρύτων)

Λαδοπόταμος – Κρύα Βρύση – Σούβαρδο – Στόλο

Αγία Λαύρα – Βερβερίκη (μέσα στο Αισθητικό Δάσος Καλαβρύτων)

Σούβαρδο – Κρύα Βρύση (Δάσος Ελάτης)

Χαλίκι – Νησί Προφτέσι – Κυνηγού Διάσελο (Δάσος Ελάτης)

Από Άρμπουνα -Έλατος – Αράχωβα (Δάσος Ελάτης)

Βλασία – Γεράκι (Δάσος Ελάτης)

Προφήτης Ηλίας – Σαϊτά (Λυκούρια – Δάσος Ελάτης)

Προφήτης Ηλίας – Κιάφα (Λυκούρια – Δάσος Ελάτης)

Καστανοδάσος Κέρτεζης

Κέρτεζη – Αγία Σωτήρα – Μάκωβα (Δάσος Ελάτης)

ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Δερβένι – Μαραθιάς – Φαράγγι Βουραϊκού

α) Φαράγγι Βουραϊκού – Κάστρο

β) Κάστρο-Τράπεζα

γ) Κάστρο-Καθολικό

Ι.Μ. Αγίας Τριάδας Ακράτας – Ποροβίτσα

Λίμνη Τσιβλού – Άνω Ποταμιά – Πέντε δένδρα – Ψαμιακό νερό

Δασικός δρόμος προς δεξαμενή Δασαρχείου Αιγίου (από Αιγές)

Χωριό Μοναστήρι – Αγροτοδασικός δρόμος Εκκλησία Αναλήψεως

Άνω Ποταμιά – Κρύα Βρύση (Σούβαρδο)

Ζαρούχλα – Περιθώρι (Δάσος Ελάτης & Μαύρης Πεύκης)

Σόλος (Γκόλφως Βρύση) – Ριζανά – Κρυονέρι – Ζαρούχλα (Δάσος Ελάτης & Μαύρης Πεύκης)

Ζαρούχλα – Άγιος Νικόλαος (Δάσος Ελάτης & Μαύρης Πεύκης)

Καλόγριας Λάκκα – Κούτσουρα (περιοχή Κουνινά)

Άγιοι Απόστολοι Πτέρης – Πέντε Βρύσες Μελισσιών

Της απαγόρευσης εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι, οι κτηματίες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής και όσοι κινούνται σε εθνικούς, επαρχιακούς και ασφαλτοστρωμένους δημοτικούς δρόμους.

Η απόφαση είναι σε ισχύ έως την λήξη της αντιπυρικής περιόδου, δηλαδή, 31.10.2022.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τι μήνυμα έστειλαν από την κάλπη οι 1.047 έμποροι  και πώς ερμηνεύουν το αποτέλεσμα οι πέντε επικεφαλής των παρατάξεων που αναμετρήθηκαν 

Σκιαγραφούν την επόμενη μέρα και αποκαλύπτουν εάν θα συνεργαστούν, με ποιος και υπό ποιους όρους

Δημοσιεύθηκε

στις

Χωρίς κανέναν συνδυασμό να είναι αυτοδύναμος και με την κάλπη να στέλνει μήνυμα συνεργασίας ξημέρωσε μια νέα μέρα χθες στον ιστορικό Εμπορικό και Εισαγωγικό Σύλλογο της Πάτρας.

Μετά από τη τριήμερη εκλογική διαδικασία στην οποία προσήλθαν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα 1.047 μέλη του Εμπορικού Συλλόγου, η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων απέδειξε πως επικράτησε αλλαγή στους συσχετισμούς και στα δεδομένα.

Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε ο συνδυασμός «Ενωτική Διεκδικητική Κίνηση Εμπόρων» με επικεφαλής τον απερχόμενο πρόεδρο Γιώργο Βαγενά, ο οποίος κατέκτησε έξι έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο και 381 ψήφους, όμως έχασε την αυτοδυναμία.

Δεύτερη δύναμη αναδείχθηκε ο συνδυασμός του Κώστα Ζαφειρόπουλου, επικεφαλής της παράταξης «Ενωτικό Πατραϊκό Εμπόριο» κερδίζοντας 204 ψήφους και τρεις έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Από δύο έδρες καταλαμβάνουν στο νέο διοικητικό συμβούλιο οι συνδυασμοί: «Νέα Πρόταση» με επικεφαλής τον Μάκη Κατσιγιάννη και «Εμπορική Ανανέωση» με επικεφαλής τους Γιάννη Ρούπα, Μιχάλη Παντελή και Παν. Γουρδούπη, οι οποίοι συμμετείχαν για πρώτη φορά στις εκλογές, αλλά και η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπόρων», με επικεφαλής τον Κώστα Τηλιγάδη, παράταξη που συμμετέχει διαχρονικά στο Δ.Σ. και μάλιστα έχασε δύο από τις τέσσερις έδρες που κατείχε στο προηγούμενο Συμβούλιο. Τέλος, ο ανεξάρτητος υποψήφιος Σωτήρης Γαλάνης, ο οποίος συμμετείχε στο προηγούμενο Συμβούλιο,  δεν κατόρθωσε να εκλεγεί στο Συμβούλιο.

Για το πώς ερμηνεύουν το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά και για το μήνυμα που έστειλαν οι έμποροι μέσα από την κάλπη μιλούν στην «Γ» οι επικεφαλής των παρατάξεων δίνοντας το στίγμα τους για την επόμενη μέρα.

 

 

Ποιοι εκλέγονται στο νέο Δ.Σ.

Η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για την κατανομή των εδρών ολοκληρώθηκε στις 3 μετά  τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, ενώ αργά το μεσημέρι ξεκίνησε η καταμέτρηση για τη σταυροδοσία για το ποιοι εκλέγονται στο Δ.Σ. αλλά και για τα αποτελέσματα στην Ομοσπονδία και την ΕΣΕΕ, η οποία διήρκησε μέχρι αργά το βράδυ και αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα τα αποτελέσματα από την Εφορευτική Επιτροπή τις επόμενες ώρες. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως προβάδισμα εκλογής είχαν οι:

-Από την «Ενωτική Διεκδικητική Κίνηση Εμπόρων»: Γ. Βαγενάς, Αναστάσιος Νικολακόπουλος, Ευθύμιος Μακρής, Ερμίνα Διονυσάτου, Γεώργιος Λευκαδίτης, Αντώνιος Ρώρος

-Από το «Ενωμένο Πατρινό  Εμπόριο»:  Κώστας Ζαφειρόπουλος, Χρήστος Σολωμός και Χρήστο ςΑγγελόπουλος

– Από τη «Νέα Πρόταση»: Μάκης Κατσιγιάννης, Βασίλης Στριφτούλιας.

– Από την «Εμπορική Ανανέωση»: Γιάννης Ρούπας (104 ψ.), Παναγιώτης Γουρδούπης (90ψ.)

-Από την «Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπόρων»: Κων/νος Τηλιγάδης, Χρήστος  Κωνσταντακόπουλος.

 

 

 

Γ. Βαγενάς –«Ενωτική Διεκδικητικής Κίνησης Εμπόρων»: «Η ενότητα είναι επιβεβλημένη»

Ο επικεφαλής της «Ενωτικής Διεκδικητικής Κίνησης Εμπόρων» Γιώργος Βαγενάς σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της κάλπης δήλωσε ικανοποιημένος καθώς αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στον ιστορικό Σύλλογο. Ειδικότερα, ανέφερε πως «Η Ένωση Διεκδικητική Κίνηση Εμπόρων πήγε πολύ καλά, απέσπασε το 40% των εμπόρων που προσήλθαν στις κάλπες και κέρδισε 6 έδρες στο νέο Δ.Σ. Αυτό δείχνει ότι αναγνωρίζεται το έργο που έχει γίνει. Βέβαια, η πολυδιάσπαση έφερε σύγχυση. Πλέον, επιβάλλεται η ενότητα για την επόμενη μέρα ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις. Η συνεργασία είναι το ζητούμενο και επιβεβλημένη θα έλεγα αν όλοι σκεφθούν τα προβλήματα που βιώνει το εμπόριο. Ενωμένοι μια γροθιά όλοι μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε για την διεκδίκηση λύσεων. Επίσης, ένα ακόμα σημαντικό συμπέρασμα που καταγράφηκε είναι το γεγονός ότι παρόλα αυτά που λέγονταν και ακούγονταν ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας είναι ο μεγαλύτερος σε όλη την Ελλάδα από πλευράς συμμετοχής μελών στην κάλπη. Ψήφισαν 1.050 άτομα δια ζώσης και αυτό συνιστά και μόνον του μεγάλη επιτυχία».

 

 

Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος – «Ενωτικό Πατρινό Εμπόριο»: «Δικαιώθηκε η απόφασή μας  για ακομμάτιστο ψηφοδέλτιο»

Ικανοποιημένος από το μήνυμα της κάλπης δηλώνει ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωτικό Πατρινό Εμπόριο» Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος, ο οποίος ήταν πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου την τελευταία θητεία μέχρι τον Απρίλιο του 2022 οπότε και παραιτήθηκε.

«Το μήνυμα της κάλπης ήταν σαφέστατο. Ο εμπορικός κόσμος ήθελε αλλαγή σε πρόσωπα. Προσωπικά είμαι σαφέστατα ικανοποιημένος και αισθάνομαι ηθικά δικαιωμένος για το αποτέλεσμα γιατί από την αρχή είχαμε δηλώσει πως ο συνδυασμός μας είναι αδέσμευτος και υπερκομματικός. Οι συνάδελφοι μέσα από την κάλπη έστειλαν το μήνυμα ότι θέλουν ο Σύλλογος τους να μείνει μακριά από την πολιτική και την ένταση και σ΄ αυτό δικαιωθήκαμε γι’ αυτήν την επιλογή μας. Ήταν συγκινητικό ότι πήραμε τόσους ψήφους από τους συναδέλφους μας, οι οποίοι μας εμπιστεύτηκαν και τους ευχαριστούμε για αυτό».

Για την επόμενη μέρα, δεδομένου ότι κανένας συνδυασμός δεν έχει αυτοδυναμία σημειώνει «είναι υποχρεωτικό να καθίσουμε όλοι στο ίδιο τραπέζι, να συνεργαστούμε για το καλό του συλλόγου μας γιατί η επόμενη μέρα θα είναι πολύ δύσκολη. Θα πρέπει να δούμε πως θα συνθέσουμε το προεδρείο, που να αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος των εμπόρων. Θα γίνουν επαφές και οσμώσεις προς όφελος των εμπόρων. Εμείς, οπωσδήποτε θα διεκδικήσουμε την επαναφορά του μητρώου και θα συνεχίσουμε να είμαστε μπροστάρηδες στον αγώνα για τα μεγάλα προβλήματα με έμφαση στο ενεργειακό».

 

 

 

 

Γ. Ρούπας, Τ. Γουρδούπης, Μ. Παντελής: «Εμπορική Ανανέωση»: «Ηχηρό μήνυμα ανανέωσης»

 

Τα ιδρυτικά μέλη της «Εμπορικής Ανανέωσης», Γιάννης Ρούπας, Τάκης Γουρδούπης και Μιχάλης Παντελής εξέδωσαν την ανακοίνωση μετά το αποτέλεσμα αναφέροντας τα εξής: «Καταρχάς οφείλουμε ένα ειλικρινές ευχαριστώ σε όλα τα μέλη του Συλλόγου μας που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία και ιδιαίτερα, σε όλους όσοι εμπιστεύτηκαν και πίστεψαν στο συνδυασμό μας, στέλνοντας με την ψήφο τους ηχηρό μήνυμα ανανέωσης. Η Εμπορική Ανανέωση μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να αντιπαλέψει το κατεστημένο καταλαμβάνοντας δύο έδρες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών. Είμαστε υπερήφανοι για τον έντιμο και καθαρό αγώνα που δώσαμε όλοι μαζί, μία δυνατή και συμπαγής ομάδα, πρωτίστως ενάντια στους κομματικούς κι άλλους μηχανισμούς που όπως αποδείχτηκε και από το εκλογικό αποτέλεσμα καταδικάστηκαν από την πλειονότητα των συναδέλφων, αλλά και ενάντια σε όλους όσοι επιχείρησαν μέχρι και την τελευταία στιγμή να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών με πιο τρανταχτό το παράδειγμα της αθρόας διαγραφής ακόμη και ενεργών μελών. Η Εμπορική Ανανέωση προσηλωμένη στις αρχές βάσει των οποίων συστάθηκε δηλώνει δυναμικά παρούσα και την επόμενη μέρα για έναν ισχυρό σύλλογο με διεκδικητική φωνή. Όσον αφορά στη συγκρότηση σε Σώμα του νέου προεδρείου ξεκαθαρίζει πως δεν σκοπεύει να αποτελέσει δεκανίκι, αλλά ούτε και άλλοθι για τη συνέχιση των πολιτικών και τακτικών που οδήγησαν τον Σύλλογό μας στην απαξίωση. Δεν είμαστε μόνοι μας! Είμαστε πολλοί και θα γίνουμε πολλοί περισσότεροι. Οι εκλογές ήταν το ξεκίνημα της διαδρομής που πρέπει όλοι μαζί να συνεχίσουμε με πίστη στις αρχές και το όραμά μας μετουσιώνοντας την ανανέωση σε πράξη».

 

 

 

Μάκης Κατσιγιάννης – «Νέα Πρόταση»: «Το απόστημα έσπασε»

 

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το γεγονός ότι η «Νέα Πρόταση» που κατέθεσε έτυχε αποδοχής και συνέβαλε στο να γίνει η ανατροπή στον Εμπορικό Σύλλογο της Πάτρας εμφανίστηκε ο επικεφαλής της παράταξης Μάκης Κατσιγιάννης.

Σχολιάζοντας στην «Γ» το αποτέλεσμα της κάλπης μας είπε: «Το απόστημα έσπασε. Εμείς, μέσα σε δεκαπέντε μέρες πετύχαμε με σκληρή δουλειά να καταφέρουμε αυτό που δεν περίμενε κανείς, να κερδίσουμε δύο έδρες και να χάσουμε την τρίτη έδρα στην β΄ κατανομή για λιγότερο από δέκα ψήφους. Το πετύχαμε αυτό, απέναντι σε παρατάξεις με εμπειρία, σε ανθρώπους που διοίκησαν ή ήταν σύμβουλοι στον Εμπορικό. Θεωρούμε πως καταφέραμε μια τεράστια νίκη. Μην ξεχνάτε ότι δεν είχαμε κάνει καμία εγγραφή έναντι με τους άλλους υποψηφίους συνδυασμούς την ώρα που όλοι οι άλλοι είχαν κάνει νόμιμα φυσικά. Μπήκαμε σε ένα στημένο γήπεδο και πήραμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Για την επόμενη μέρα και για το εάν θα συνεργαστεί και με ποιους ο κ. Κατσιγιάννης δηλώνει κατηγορηματικά: «Εμείς, πάντα πιστεύαμε σε συνεργασίες, το είχαμε δηλώσει και στην διακήρυξή μας, όμως θέτουμε συγκεκριμένους όρους. Εμείς, δεν συνεργαζόμαστε με την παράταξη του Γιώργου Βαγενά, αλλά ούτε θα καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με κανέναν άλλο από τους συνδυασμούς που δεν θα αποδεχθούν τις δύο βασικές μας αρχές: 1ον) Εκκαθάριση μητρώου και διερεύνηση για τις διαγραφές και 2ον) Οικονομικό και Διαχειριστικό έλεγχο από ορκωτούς λογιστές για την τελευταία 10ετία. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη».

 

 

Κων/νος Τηλιγάδης- «Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπόρων»: «Δώσαμε έναν  δίκαιο και τίμιο αγώνα»

O επικεφαλής της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εμπόρων Κωνσταντίνος Τηλιγάδης δήλωσε στην «Γ»: «Δώσαμε έναν δίκαιο και τίμιο αγώνα από την πλευρά μας και το αποτέλεσμα μας δικαιώνει καθώς είχαμε να αντιμετωπίσουμε μεγάλες αντιξοότητες. Οι καταγγελίες που κάναμε για τη νοθεία του μητρώου επιβεβαιώθηκαν και από τις ενστάσεις που έγιναν αλλά είχαμε να παλέψουμε  με μηχανισμούς κομμάτων αλλά και με πακτωλό χρημάτων που διατέθηκαν. Για την επόμενη μέρα η θέση μας είναι πάγια, δεν συνεργαζόμαστε με καμία παράταξη θα είμαστε εκεί για να υπερψηφίσουμε τις σωστές προτάσεις και να καταψηφίσουμε όσες θεωρούμε πως δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Εμείς, πιστεύουμε ότι η κατάσταση στην αγορά δεν βελτιώνεται αλλά ανατρέπεται μόνο με αγωνιστική διάθεση».

 

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα