Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Αθλητισμός

Κακά μαντάτα, έχασαν τον “πατέρα” τους- Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Π. Πεφάνη

Δημοσιεύθηκε

στις

Έφυγε σε ηλικία 62 ετών ο Παντελής Πεφάνης ένας άνθρωπος που δίδαξε το ποδόσφαιρο με ήθος και πάθος

Άσχημη ημέρα ξημέρωσε χθες για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με την είδηση του θανάτου του γνωστού προπονητή του Άτλαντα, Παντελή Πεφάνη

Θλίψη και πόνος για έναν άνθρωπο με αναγνώριση στην τοπική κοινωνία, που αγαπούσε το ποδόσφαιρο και το υπηρετούσε με όλες του τις δυνάμεις.

Ο θάνατός του έχει προκαλέσει σοκ σε όλους όσοι τον γνώριζαν και κυρίως στους μικρούς αθλητές του Άτλαντα και όχι μόνο που τον είχαν σαν «πατέρα» τους.

Άνθρωποι του ποδοσφαίρου και γονείς μιλούν για έναν κύριο, που ήταν δίπλα στα παιδιά με αγάπη και πάντα με το χαμόγελο. Δίδασκε στους μικρούς αθλητές αυτό που τόσο αγαπούσε, το ποδόσφαιρο, με ήθος και αγάπη και ουκ ολίγοι από αυτούς σήμερα αγωνίζονται σε μεγάλες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τέτοιοι άνθρωποι σπανίζουν σήμερα και το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Παντελής Πεφάνης θα λείψει σε όλους μας.

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ

Το τελευταίο διάστημα έδινε μάχη με την επάρατο νόσο όμως δεν κατάφερε να τη νικήσει. Ο εκλιπών ήταν συνταξιούχος της «Αθηναϊκής ζυθοποιίας», είχε δύο κορίτσια, τη Μαρία και την Κασσιανή και σήμερα στις 6 μ.μ. θα τον αποχαιρετήσουν από τον Ιερό Ναό Αγίων Αγγέλων στο Α΄ Δημοτικό Κοιμητήριο.

ΛΑΤΡΕΥΕ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ο Παντελής Πεφάνης είχε αγωνιστεί ως ποδοσφαιριστής στον Πατρέα και τον Αχιλλέα Πατρών ενώ σαν προπονητής στον Άτλαντα, στον Δία, στον Αστέρα Μιντιλογλίου, στον Πατρέα και το Μετόχι.

Η μεγάλη του αγάπη ήταν τα μικρά παιδιά που τους δίδασκε τα μυστικά της μπάλας και γι’ αυτό τον λόγο υπηρέτησε για πολλά χρόνια την Ακαδημία του Άτλαντα.

 

Βροχή τα συλλυπητήρια μηνύματα

Πολλά ήταν τα συλλυπητήρια μηνύματα που αναρτήθηκαν στο ίντερνετ μετά την είδηση του θανάτου του Παντελή Πεφάνη. Αθλητές του ποδοσφαίρου, παράγοντες, προπονητές αλλά και ομάδες κατέκλυσαν το Facebook γράφοντας δύο κουβέντες για τον άνθρωπο που αγάπησαν μέσα από τα γήπεδα.

ΤΣΑΟΥΝΤΕΛΙΟ ΣΩΤΗΡΗΣ: «Κυρ Παντελή καλό ταξίδι. Δεν έχω λόγια, ειλικρινά είμαι πολύ στεναχωρημένος. Όποτε με έβλεπες ερχόσουν να με πάρεις αγκαλιά για να μου δείξεις την αγάπη σου και πόσο πολύ με εκτιμούσες και μου έλεγες:  «Τερματοφύλακά μου». Κάθε φορά σε έβλεπα στο γήπεδο και όταν τελείωνε το ματς ερχόσουν πρώτα σε μένα… Οι συμβουλές σού, ο τρόπος που μου μίλαγες, γράφω και δεν μπορώ να συγκρατήσω τα δάκρυά μου…».

ΤΑΣΟΣ ΓΙΑΛΟΥΡΗΣ: «Γυρνώντας Πάτρα το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να έρθω πρώτα στο γήπεδο πριν πάω στο σπίτι για να σε δω και να σου δώσω την μπλούζα της Καλαμάτας που μου ζήτησες. Ήθελα να σου κάνω έκπληξη. Μπαίνοντας στο γήπεδο ένιωσα μια αρνητική ενέργεια. Ρωτώ πού είσαι και μου είπαν δεν ήσουν καλά και έμεινες σπίτι. Σε πήρα τηλέφωνο και δεν το σήκωσες. Την επόμενη μέρα το πρωί μάγκας όπως ήσουν πάντα με πήρες πίσω. Χάρηκες που γύρισα και μου είπες: «Τασούλη μου, ευχαριστώ πολύ. Θα πάμε για καφέ να τα πούμε. Δεν προλάβαμε, πάλεψες πολύ μα έχασες αυτήν την μάχη. Για μένα όμως θα είσαι πάντα νικητής. Καλό ταξίδι φιλέ, να μας προσέχεις από κει ψηλά».

ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΗΓΑΣ: «Αγαπημένε μου προπονητή μου, κυρ Παντελή μού, καλό παράδεισο εκεί ψηλά. Χαμογέλα, αγαπημένε μου».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΟΛΙΝΟΣ: «Δεν έχω λόγια… Έφυγε ο Παντελής Πεφάνης παλιός ποδοσφαιριστής του Πατρέα και προπονητής ακαδημιών. Κρίμα… Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει!».

ΧΑΡΗΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: «Αγαπημένε μου (πατερά)… φιλέ. Ένας άνθρωπος που πίστεψες σε μένα και σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σου, το ήθος σου και την ειλικρίνειά σου. Ήσουν ένας πραγματικός φίλος, χωρίς κακίες και ντόμπρος… Μου δίδαξες πολλά ακόμα και τώρα. Όσο για τον χώρο του αθλητισμού άλλα και της ζωής… ήμουν πολύ τυχερός που μπόρεσα να πάρω πράγματα από σένα… Θυμάμαι μιλάγαμε για το πρόβλημά σου και μου έλεγες «δεν μασάει ο Παντελής, θα βγω νικητής» και ήμουν σίγουρος… Δεν πάνε όμως όλα όπως τα θέλουμε… Μπορώ να γραφώ μέρες για σένα άλλα δεν θα σου άρεσε… Καλό παράδεισο αγαπημένε κύριε Παντελή, δεν θα ξεχάσω ποτέ τι μου δίδαξες και έκανες για μένα».

 ΑΤΛΑΣ

Η προσφορά σου ανεκτίμητη

Η ομάδα του Άτλαντα που υπηρέτησε με πάθος και αγάπη προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση: «Πριν λίγες ημέρες σου ευχηθήκαμε για τα 10 χρόνια προσφοράς σου στην ακαδημία του Άτλαντα Πατρών, και για την ακόμη μεγαλύτερη στο αχαϊκό ποδόσφαιρο εν γένει, με το παρακάτω κείμενο:

«Ένα όνομα είναι συνδεδεμένο όσο κανένα άλλο με την ακαδημία του Άτλαντα Πατρών τα τελευταία χρόνια, και δεν είναι άλλο από τον Παντελή Πεφάνη.

Τέτοιες μέρες πριν από 10 χρόνια ο κύριος Παντελής (όπως τον ξέρουν οι περισσότεροι), ξεκινούσε μια πορεία στην Ακαδημία του Άτλαντα Πατρών η οποία έμελλε να μείνει ανεξίτηλη τόσο στα παιδιά που έχουν περάσει από την ακαδημία, τους γονείς όσο και σε όσους ήταν τυχεροί να συνεργαστούν μαζί του.

Άνθρωπος με πραγματικές αξίες, αγάπη για τον αθλητισμό, όρεξη για δουλειά αλλά προπάντων μεράκι και αγάπη για τους μικρούς αθλητές, ο Παντελής ήταν και συνεχίζει να είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες που στηρίζουν το οικοδόμημα του Άτλαντα Πατρών. Η προσφορά του ατελείωτη και ανιδιοτελής, το χιούμορ του ανεξάντλητο, οι γνώσεις του πραγματικός θησαυρός!

Κύριε Παντελή μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας σε ευχαριστούμε που σε έχουμε κοντά μας, είναι τιμή μας, είναι τιμή για το αχαϊκό ποδόσφαιρο. Τέτοιοι άνθρωποι σπανίζουν.

Σε ευχαριστούμε για όλα όσα έχεις προσφέρει και συνεχίζεις να προσφέρεις».

Σήμερα, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σε αποχαιρετήσουμε.

Υπήρξες για όλους μας παράδειγμα προς μίμηση, πηγή δύναμης, ο φίλος μας, ο συνεργάτης μας, ο δάσκαλός μας, ο οδηγός μας!

Η προσφορά σου ανεκτίμητη.

Καλό ταξίδι, και καλό παράδεισο, Παντελή μας. Κάποτε θα τα ξαναπούμε εκεί στη γειτονιά των Αγγέλων. Να μας προσέχεις όπως έκανες πάντα. Εις το επανιδείν…

Η οικογένεια επιθυμεί αντί για κατάθεση στεφάνων τα χρήματα να δοθούν σε κουμπαρά του «Χαμόγελου του παιδιού», που θα υπάρχει στην εκκλησία».

 

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ

Συλλυπητήρια από τον αντιδήμαρχο

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος, εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του προπονητή του Άτλαντα, Παντελή Πεφάνη.

Ο εκλιπών άφησε το στίγμα του στο πατραϊκό ποδόσφαιρο. Ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους οικείους του και σε όλη την αθλητική «οικογένεια» του Άτλαντα.

 

Ο Παντελής Πεφάνης (όρθιος, δεύτερος από αριστερά) όταν αγωνιζόταν με την φανέλα του Πατρέα

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ “Γ”

 

 

 

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement