Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Κρέπες με κολοκύθια, ψητή πιπεριά και κατίκι Δομοκού 

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τις κρέπες

1 φλιτζάνι γάλα

2 αβγά

1 φλιτζάνι αλεύρι

2 κουτ. σούπας σπορέλαιο

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

1/3 κουτ. γλυκού αλάτι

λίγο βούτυρο για το τηγάνισμα

Για τη γέμιση

3 κολοκύθια, κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες

3 πιπεριές Φλωρίνης ψητές από βάζο, καλά στραγγισμένες

450γρ. κατίκι Δομοκού

2 αβγά

λίγη γραβιέρα Κρήτης, χοντροτριμμένη

1 – 2 κουτ. σούπας αλεύρι

άνηθο ψιλοκομμένο

λίγη πάπρικα γλυκιά

Για τη σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

3 πιπεριές Φλωρίνης ψητές από βάζο, καλά στραγγισμένες

1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες, ελαφρά σοταρισμένο σε λίγο λάδι

2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό

2 κουτ. σούπας καρύδια

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

άνηθο ψιλοκομμένο

50γρ. κατίκι Δομοκού

Εκτέλεση

Χτυπάτε αβγά, γάλα, λάδι, αλάτι και ζάχαρη. Προσθέτετε το αλεύρι σταδιακά, εξακολουθώντας το χτύπημα. Περνάτε το μίγμα από λεπτό σουρωτήρι. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το αλείφετε με μισό κουταλάκι του γλυκού βούτυρο. Με μια κουτάλα της σούπας ρίχνετε από το μίγμα της κρέπας και, κουνώντας το τηγάνι κυκλικά, το απλώνετε ομοιόμορφα. Όταν ψηθεί η κρέπα από τη μία πλευρά και ροδίσει ελαφρά, τη γυρίζετε με πλαστική σπάτουλα. Την αδειάζετε σε πιάτο. Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να φτιάξετε 4 κρέπες, τη μία πάνω στην άλλη, βουτυρώνοντας κάθε φορά ελαφρά το τηγάνι και μέχρι να τελειώσει το μίγμα. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι με ρίγες και αλατίζετε τα κολοκύθια. Το αλείφετε με ελαιόλαδο και ψήνετε τα κολοκύθια σε δόσεις, να πάρουν χρώμα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190°C. Αναμιγνύετε σε μπολ κατίκι, αβγά, αλεύρι, άνηθο και πάπρικα. Λαδώνετε ένα στρογγυλό ταψί ανάλογου μεγέθους με τις κρέπες και στρώνετε στον πάτο την πρώτη κρέπα, έπειτα μια στρώση κολοκυθάκια, καλύπτετε με το 1/3 του μείγματος τυριού και συνεχίζετε με δεύτερη κρέπα. Κόβετε τις στραγγισμένες πιπεριές Φλωρίνης σε λωρίδες και κάνετε μια δεύτερη στρώση. Σκεπάζετε με άλλο ένα στρώμα από 1/3 του μίγματος τυριού και καλύπτετε με τρίτη κρέπα. Συνεχίζετε με μία ακόμη στρώση κολοκυθιών και το υπόλοιπο μίγμα τυριών και τελειώνετε με την τέταρτη κρέπα. Πασπαλίζετε με γραβιέρα και ψήνετε στο φούρνο να ροδίσει το τυρί. Χτυπάτε τα υλικά της σάλτσας στο μπλέντερ. Αφού κρυώσει λίγο η πίτα, την κόβετε στα τέσσερα και μετά στα οκτώ και σερβίρετε από δύο κομμάτια σε κάθε πιάτο, περιχύνοντας με σάλτσα πιπεριάς.

Ροή ειδήσεων

Advertisement