Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Μόνοι στη ζωή, μαζί στην αιωνιότητα!- Σήμερα η τελευταία πράξη του οικογενειακού δράματος της οδού Σμύρνης

ΑΦΑΝΤΗ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Σήμερα «πέφτει» η αυλαία του οικογενειακού δράματος που αποκαλύφθηκε πριν από μερικές ημέρες στην οδό Σμύρνης, στην σκοτεινή μονοκατοικία που εντοπίστηκαν νεκρά τα δύο αδέλφια, ο Κωνσταντίνος 54 ετών και ο Δημήτρης 45 ετών.

«Έφυγαν» μόνοι και αβοήθητοι σε μία κοινωνία που δεν είναι ανήμπορη εν έτει 2021 να περιθάλψει τους ανθρώπους της, που οι συνθήκες της ζωής, τους στέρησαν ακόμη και την τελευταία ρανίδα αξιοπρέπειας.

Ο Κωνσταντίνος και ο Δημήτρης θα ταφούν σήμερα δίπλα- δίπλα, χάρη στην ευαισθησία του Φώτη Νταβλούρου, ο οποίος μπορεί να μην τους γνώριζε προσωπικά, όμως μία «καλημέρα» που αντάλλασαν τακτικά, περνώντας από την γειτονιά τους, ήταν αρκετή…

«Δεν γνώριζα προσωπικά τα παιδιά. Τα έβλεπα συχνά κοντά στο σπίτι τους και λέγαμε μια καλημέρα… Η συνείδησή μου δεν μου επέτρεψε να μείνω με σταυρωμένα χέρια… Έπρεπε να αναζητήσω την  μητέρα τους, να βρω κάποιον για να μπορέσουν να ταφούν με αξιοπρέπεια, αυτήν που δυστυχώς τους στέρησε η πολιτεία σε όλη τη διάρκεια του οικογενειακού τους δράματος και εξαιτίας της ψυχικής τους πάθησης», λέει ο κ. Νταβλούρος, εκφράζοντας όχι μόνο την βαθιά του θλίψη, αλλά και την αγανάκτησή του για τον τρόπο που οι αρμόδιες Αρχές αντιμετωπίζουν τέτοια κοινωνικά ζητήματα.

ΑΦΑΝΤΗ Η ΜΗΤΕΡΑ ΑΠΟ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

«Εδώ και ημέρες αναζητώ την μητέρα τους για να έρθει στην κηδεία των παιδιών της… Όμως δεν κατέστη εφικτό να την εντοπίσω. Με ενημέρωσαν πως βρισκόταν σε ίδρυμα, αλλά τελικά η πληροφορία αυτή δεν ευσταθεί. Μετά μας είπαν ότι ήταν στο Νοσοκομείο, ούτε εκεί την βρήκα… Τα παιδιά έπρεπε να ταφούν, όπως άλλωστε αρμόζει σε κάθε άνθρωπο. Έτσι αποφάσισα να προγραμματίσω τη νεκρώσιμο ακολουθία σήμερα το πρωί στο Δημοτικό Κοιμητήριο του Αγίου Μηνά. Δεν έπρεπε να ήταν έτσι…, όμως δεν θα μπορούσα να αφήσω τον Κώστα και τον Δημήτρη στα… αζήτητα. Δυστυχώς η κοινωνία μας, καταπίνει αυτούς τους ανθρώπους… που μπορεί ποτέ να μην πείραξαν κανέναν, όμως δεν κατάφεραν για λόγους ανωτέρας βίας και υπεράνω των δικών τους δυνατοτήτων να ενσωματωθούν σ’ αυτήν», τόνισε ο κ. Νταβλούρος.

«Λοιποί συγγενείς…», αναγράφει η αναγγελία της κηδείας του Κώστα και του Δημήτρη, δύο βασανισμένων ψυχών που έμελλε να «φύγουν» μόνοι και αβοήθητοι, αλλά θα είναι για πάντα μαζί στην αιωνιότητα, θυμίζοντας σε όλους εμάς πόσο εύθραυστη είναι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια!..

Η κηδεία τους θα γίνει σήμερα Πέμπτη 8-7-2021 και ώρα 11 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Β’ Δημοτικού Κοιμητηρίου Πατρών.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

 

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement