Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Το «Πάτημα» του Αγ. Ανδρέα- Με λαμπρότητα εορτάστηκε κι εφέτος στο Λεόντιο παρουσία πλήθους πιστών

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών και εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων εορτάστηκε ο Απόστολος Ανδρέας στο Λεόντιο Αχαΐας (παλαιά Γουρδούμιτσα) απ’ όπου κατά την τοπική παράδοση διήλθε ο Απόστολος και εδίδαξε, καθώς η περιοχή ήταν τότε πολυπληθής. Μάλιστα, επανήλθε στον τόπο, όπου θέλει πάλι η παράδοση να συλλαμβάνεται από τους Ρωμαίους στρατιώτες του Αιγεάτου και να οδηγείται στην Πάτρα για να τελειώσει τον αποστολικό του βίο επί του χιαστού Σταυρού.
Στο λόφο όπου υπάρχει το ναΰδριο του Αποστόλου Ανδρέου η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως τα ερείπια παλαιοχριστιανικής βασιλικής μεγάλων διαστάσεων.

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος ανέδειξε τον τόπο αυτό με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, από τα πρώτα χρόνια της Αρχιερατικής του διακονίας στην Πάτρα, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Λεοντίου και τις τοπικές αρχές.

Κάθε χρόνο τελείται στο «Πάτημα» του Αποστόλου Ανδρέου Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά τον Ιούλιο, αφού τον Νοέμβριο λόγω των δύσκολων στην περιοχή καιρικών συνθηκών δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις.

Έτσι κι εφέτος εορτάστηκε ο Απόστολος Ανδρέας στο «πάτημα» στο Λεόντιο με εξαιρετική λαμπρότητα.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Επίσκοπος Κερνίτσης, κ. Χρύσανθος, ο οποίος και μίλησε σχετικά.


Ροή ειδήσεων

Advertisement