Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Το εμβόλιο η μόνη ασπίδα!- Της Κατερίνας Γ. Σολωμού

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Η πανδημία του κορωνοϊού είναι εδώ! Παραμένει και μας απειλεί μέσω των μεταλλάξεων, ιδίως της «Δέλτα» η οποία είναι άκρως μεταδοτική.

Ο εφιάλτης κυριαρχεί όσο ακόμα υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό συμπολιτών μας που δεν έχει εμβολιαστεί. Ένα ποσοστό αξιοσημείωτο, πάνω στο οποίο βρίσκουν έδαφος οι μεταλλάξεις και έτσι η πανδημία συνεχίζει να είναι «πονοκέφαλος» για όλους μας.

Δεν μπορούμε να χαρούμε την ζωή μας, την ελευθερία μας, οι περιορισμοί εξακολουθούν να υφίστανται και πάνω που πήραμε μια «ανάσα» από την ύφεση της πανδημίας τις προηγούμενες εβδομάδες, βρισκόμαστε πλέον προ των πυλών του τέταρτου κύματος.

Η πολιτεία λαμβάνει νέα μέτρα, όμως, εάν δεν εμβολιαστεί ο πληθυσμός δεν θα μπορέσουμε να ανακόψουμε τον κίνδυνο.

Το εμβόλιο αποτελεί το ισχυρό μας όπλο και όλοι οι πολίτες θα πρέπει να επιδείξουν μια υπεύθυνη συμπεριφορά.

Η χώρα μας δεν αντέχει νέο lockdown, αυτό θα είναι οδυνηρό για όλους μας, που θα πρέπει να βιώσουμε ξανά τον εγκλεισμό αλλά και για την εθνική μας οικονομία. Οι επιχειρήσεις δεν θα αντέξουν, θα σημάνει καταστροφή και λουκέτο, χιλιάδες θέσεις εργασίας θα χαθούν με τεράστιες κοινωνικές επιπτώσεις.

Είναι, λοιπόν, ώρα ευθύνης για όλους τους πολίτες, οι οποίοι με τη συμπεριφορά τους θα προδιαγράψουν την πορεία της χώρας μας σε αυτήν την τόσο κρίσιμη περίοδο που βιώνουμε.

Είναι ώρα ευθύνης και για τους νέους, οι οποίοι θα πρέπει με τη στάση τους να προστατεύσουν το οικογενειακό τους περιβάλλον και την κοινωνία.

Είναι πρόκληση για τα νέα παιδιά να σηκώσουν το βάρος της ευθύνης που τους αναλογεί. Αλλά και οι μεγαλύτερης ηλικίας να πουν ναι στον εμβολιασμό για να μην γεμίσουν ξανά οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείες και οι Κλινικές στα Δημόσια Νοσοκομεία, για να μην χαθούν άλλες ζωές από τον κορωνοϊό.

Ας συμβάλλουμε όλοι, με το μερίδιο που μας αναλογεί στην προσπάθεια επιτάχυνσης των εμβολιασμών και στην περιοχή μας, για να προστατεύσουμε τον συνάνθρωπό μας και να χτίσουμε το τείχος ανοσίας που θα θωρακίσει τις ζωές μας.

 

(*) Η Κατερίνα Γρ. Σολωμού είναι καθηγήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και υπεύθυνη υγείας του ΚΙΝ.ΑΛ. Δυτικής Ελλάδας

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement