Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Κολιομακαρονάδα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

8 κολιούς, 150-180 γρ. ο καθένας

2 πράσινες πιπεριές, σε φέτες

2 μικρά κρεμμύδια, σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες

14-16 μέτρια τοματίνια, κομμένα στα 2

1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί

1 λεμόνι, τον χυμό

6 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο

500 γρ. λινγκουίνι

αλάτι, πιπέρι

2 πρέζες ρίγανη

λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Κόβετε τα κεφάλια και καθαρίζετε τους κολιούς από τα εντόσθια. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C και τους ψήνετε σε ταψί με 1/3 φλιτζανιού νερό, όρθιους με την κοιλιά προς τα κάτω, για 20΄. Αφήνετε να κρυώσουν ελαφρώς και ανοίγετε στη μέση αφαιρώντας το δέρμα και τα κόκαλα, κρατώντας μόνο τα φιλέτα καθαρά. Απλώνετε σε πιάτο και ραντίζετε με ελαιόλαδο, αλατίζετε, πιπερώνετε, πασπαλίζετε με τη ρίγανη και ραντίζετε με τον χυμό λεμονιού. Βράζετε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο να παίρνουν χρώμα. Προσθέτετε τις πιπεριές, συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2΄ και προσθέτετε τα τοματίνια. Ανακατεύετε και μόλις μαλακώσουν σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε να εξατμιστεί και ρίχνετε τα λιγκουίνι στραγγισμένα και 4 κουτ. σούπας από το νερό που έβρασαν. Ανακατεύετε να δέσουν τα υλικά, προσθέτετε τα φιλέτα κολιού, κάνετε ένα ελαφρύ ανακάτεμα και σερβίρετε με μαϊντανό και, αν θέλετε, με επιπλέον ελαιόλαδο, λεμόνι και πιπέρι.

Περισσότερα

Ροή ειδήσεων

Advertisement