Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Εφιάλτης η πανδημία!- Του Νίκου Γ. Σουγλέρη

Published

on

 

 

Δεκαπέντε μήνες μετά και όπως όλα δείχνουν η μετάλλαξη “Δ” και το τέταρτο κύμα της πανδημίας έχουν τρομοκρατήσει την πολιτεία και τους λοιμωξιολόγους με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει αναλάβει ο ίδιος όλες τις πρωτοβουλίες και δράσεις για την αναχαίτισή του.

Η χώρα δεν πρόκειται να ξανακλείσει όπως είπε ο ίδιος “χάριν των ολίγων” με τα στοιχεία να δείχνουν μια αυξητική τάση, επικίνδυνη, που δεν αποκλείεται τα κρούσματα, σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους καθηγητές να ξεπεράσουν και τα 2.000 μέχρι τέλους Ιουλίου!

Ο αρμόδιος υπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε νέα στοιχεία με την πανδημία να είναι εδώ πιο απειλητική και ζήτησε από όλους να εμβολιαστούν. Και όλες οι επιχειρήσεις εστίασης, καφέ-μπαρ, ρεστοράν να λειτουργούν με τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, αφού τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά προειδοποιώντας μέχρι και με κλείσιμο των καταστημάτων. Η αντιμετώπιση της πανδημίας για την κυβέρνηση εξακολουθεί να είναι πρώτη προτεραιότητα. Είναι το μεγάλο ατού της αφού προκάλεσε τα εγκωμιαστικά σχόλια όλου του κόσμου όσον αφορά το θέμα της διαχείρισης και της σωστής αντιμετώπισης. Πολλοί πίστεψαν ότι είχαμε ξεμπερδέψει με τον κορωνοϊό. Ήλθε νωρίτερα από ό,τι περίμεναν η μετάλλαξη “Δ” που δείχνει ότι ο Covid-19 είναι εδώ και καλπάζει. Στην Αθήνα η κατάσταση αρχίζει να γίνεται χειρότερη και δεν αποκλείεται να γεμίσουν και πάλι οι ΜΕΘ με ανεμβολίαστους.

Και σίγουρα εκτιμώ ότι εδώ και τώρα πρέπει να παρθούν αποφάσεις και τολμηρά μέτρα. Και αυτό γιατί 1 εκατομμύριο ηλικιωμένοι παραμένουν απαθείς και είναι ανεμβολίαστοι, βλέποντας συνανθρώπους επί μήνες να χάνουν τη μάχη με τον ιό. Αν θέλουν να βοηθήσουν και τον εαυτό τους και δικούς τους αλλά και τους συνανθρώπους μας ας τρέξουν να εμβολιαστούν. Και όχι να μαθαίνουν τα νέα από τα κοινωνικά δίκτυα που ζουν μέσα στη συνωμοσία. Χρειάζεται, λοιπόν, μια επιθετική πολιτική, να εμβολιαστούν μέχρι τον Σεπτέμβριο ακόμα 4 εκ. συνάνθρωποί μας για να φθάσουμε στο 75%, να αποκτήσουμε ανοσία και να περάσουμε στην κανονικότητα.

Μπορεί η κυβέρνηση για πολιτικούς λόγους να μην θέλει να υποχρεώσει τους πολίτες να εμβολιαστούν αλλά ορισμένοι κλάδοι στην υγεία (γιατροί, νοσηλευτές) ή ακόμη κατηγορίες εργαζομένων που έρχονται σε επαφή με κόσμο καθημερινά (στα ΜΜΜ, στον τουρισμό) επιβάλλεται να τρέξουν να εμβολιασθούν για να μην ζήσουμε τα χειρότερα.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement