Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Κρούσματα κορωνοϊού και σε 4η κατασκήνωση στο Σοφικό Κορινθίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Εξι κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν σε παιδιά σήμερα σε κατασκήνωση στο Σοφικό Κορινθίας προκαλώντας έντονη ανησυχία, μετά τα δεκάδες κρούσματα σε άλλες τρεις κατασκηνώσεις σε Καπανδρίτι, Χανιά και Χαλκιδική.

Στη συγκεκριμένη κατασκήνωση βρίσκονται περίπου 1.600 παιδιά ηλικίας 6 -15 ετών.

Τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά, καθώς και αυτά που ήταν στην ίδια ομάδα αναχώρησαν από την κατασκήνωση και διεξάγεται ιχνηλάτηση με ράπιντ και σελφ τεστ για τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων.

«Οι γονείς τους και οι κηδεμόνες τους εχουν ειδοποιηθεί, η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, τηρούνται όλα όσα προβλέπονται και ορίζονται απο τον ΕΟΔΥ», δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπεύθυνος της κατασκηνωσης κ. Σκούρας.

Στις αρχές έχει σημάνει συναγερμός, καθώς ανάλογα περιστατικά σημειώθηκαν και σε άλλες τρεις κατασκηνώσεις: στα Χανιά, τη Χαλκιδική, και το Καπανδρίτι Αττικής, με δεκάδες κρουύσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν σε παιδιά και εργαζόμενους.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφτηκε το πρωί την παιδική κατασκήνωση στα Χανιά και ο επικεφαλής του κλιμακίου ανέφερε ότι υπάρχουν 9 επιβεβαιωμένα κρούσματα, 7 παιδιά και δύο ομαδάρχες, ενώ όλοι οι διαγνωστικοί έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στους εργαζόμενους της κατασκήνωσης βγήκαν αρνητικοί.

Η ιδιοκτήτρια της κατασκήνωσης επέλεξε να γίνει απολύμανση στις εγκαταστάσεις, ενώ η επιχείρηση θα επαναλειτουργήσει στις 16 Ιουλίου, με απαραίτητη προϋπόθεση, τα παιδιά να έχουν υποβληθεί σε ράπιντ τεστ και όχι απλά σε σελφ τεστ όπως προβλέπει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, σε κατασκήνωση που φιλοξενεί παιδιά ηλικίας από 13 έως 17 ετών εντοπίστηκαν 20 κρούσματα. Σε τρία παιδιά από τη Λάρισα, ένα από τον Βόλο και τα υπόλοιπα από άλλες περιοχές, ενώ τα περισσότερα είχαν συμπτώματα. Σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία ιχνηλάτησης προκειμένου να διαπιστωθεί πόσο μεγάλη είναι η διασπορά που έχει γίνει στην κατασκήνωση.

Τρία κρούσματα εντοπίστηκαν επίσης σε κατασκήνωση στο Καπανδρίτι, στην Αττική. Εντός της ημέρας αναμένονται τα αποτελέσματα των τεστ που έγιναν σε όλα τα παιδιά και τους εργαζόμενους των κατασκηνώσεων.


Ροή ειδήσεων

Advertisement