Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Ενημέρωση Χαρδαλιά για τις φωτιές: Μάχη σε 51 μέτωπα, με 8 μποφόρ – Δεν απειλεί σπίτια η πυρκαγιά στα Νέα Στύρα Ευβοίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε έκτακτη ενημέρωση προχώρησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, για την κατάσταση με τις πυρκαγιές. Όπως τόνισε, η Πυροσβεστική αντιμετωπίζει 51 πύρινα μέτωπα, ενώ εξέπεμψε το μήνυμα πως οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή.

Εστιάζοντας στην ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στα Νέα Στύρα Ευβοίας, ο κ.Χαρδαλιάς έκανε λόγο για μια μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο επεσήμανε πως δεν απειλεί σπίτια.

Προσέθεσε ότι νωρίτερα εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους του οικισμού Νημποριό, καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά κατευθύνθηκε προς τα νότια, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να υπάρξει απομάκρυνση για λόγους ασφαλείας.

politikiprostasia

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στα Νέα Στύρα συμμετέχουν εννέα εναέρια μέσα, τέσσερα ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη, ενώ στις επίγειες δυνάμεις βρίσκονται 64 πυροσβέστες, 23 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρο.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στους ισχυρούς ανέμους, που φτάνουν μέχρι και τα 8 μποφόρ και που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης από την Πυροσβεστική. Την ίδια στιγμή, πάνω από τα Νέα Στύρα Ευβοίας, με ειδικό πυροσβεστικό εναέριο μέσο, πετά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Όσον αφορά στη φωτιά στον Βαρνάβα, η οποία έφτασε στις αυλές σπιτιών και ανάγκασε στην απομάκρυνση κατοίκων και τη διακοπή κυκλοφορίας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δήλωσε, κατά την ενημέρωση, ότι η εικόνα είναι βελτιωμένη, υπάρχουν ωστόσο πύρινες εστίες.

Λόγω της φωτιάς στον Βαρνάβα,  διακόπηκε νωρίτερα η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μαραθώνα- Καπανδριτίου από το ύψος της οδού Αθηνών, στη Ρήγα Φεραίου (λεωφόρος Βαρνάβα) από την οδό Μιλτιάδη Μαντά στο ρεύμα προς Βαρνάβα, και στην οδό 25ης Μαρτίου και νήσου Σερίφου στο ρεύμα προς Βαρνάβα.

Αναφερόμενος στο μέτωπο των πυρκαγιών σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα, ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί, νωρίτερα όμως οι φλόγες πλησιάσαν βιομηχανικές εγκαταστάσεις.


Ροή ειδήσεων

Advertisement