Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021
Connect with us

Ελλάδα

Τουρισμός: «Φιλί ζωής» για την Ελλάδα η άρση καραντίνας για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς

Δημοσιεύθηκε

στις

Η δήλωση του Βρετανού υπουργού Μεταφορών Γκραντ Σαπς, πριν από δυο ημέρες από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων ότι πλέον δεν χρειάζεται η αυτοαπομόνωση των Βρετανών τουριστών που επιστρέφουν από πορτοκαλί χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, εκτόξευσε τις κρατήσεις κατά 400%, με εκείνες που αφορούν τη χώρα μας να τριπλασιάζονται, όπως ανέφερε το βρετανικό δίκτυο «Sky News».

Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης έφερε χαμόγελα στους Έλληνες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού, οι οποίοι περίμεναν παγωμένοι την βρετανική αγορά, που είναι από τους κύριους αιμοδότες του ελληνικού τουρισμού.

Έτσι, από τις 19 Ιουλίου και μετά οι Βρετανοί ετοιμάζονται για απόβαση στην Ελλάδα η οποία εμφανίζεται, σύμφωνα με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες ως η πιο κερδισμένη από τις χώρες του νότου με την απόφαση της κυβέρνησης του Λονδίνου.

«Τα πρώτα μηνύματα μετά τις ανακοινώσεις των Άγγλων αξιωματούχων είναι πολύ θετικά. Ειδικά για τους προορισμούς όπου σε ποσοστό 50% και πάνω απευθύνονται στους Βρετανούς τουρίστες. Αυτές είναι το Ιόνιο, τα Χανιά, το Ηράκλειο, η Ρόδος, η Κως, αλλά και οι Σποράδες, ενώ λιγότερο η βόρεια Ελλάδα. Υπό αυτή την έννοια μέχρι το τέλος Ιουλίου αναμένουμε σημαντική ανάκαμψη. Αυτά τα θετικά μηνύματα μας ενθαρρύνουν και για το υπόλοιπο της σεζόν. Η επαναφορά των Άγγλων τουριστών δίνει φιλί ζωής και για Σεπτέμβριο και Οκτώβριο» θα πει στο protothema.gr ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος.

Ένα από τα νησιά τα οποία «δουλεύει» σε μεγάλο ποσοστό με Βρετανούς τουρίστεςείναι και η Κεφαλονιά, η οποία ήδη φαίνεται να είναι στις πρώτες προτιμήσεις τους. Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση του Λονδίνου ότι δεν θα μπαίνουν σε δεκαήμερη καραντίνα όσοι επιστρέφουν από τις πορτοκαλί χώρες, οι κρατήσεις για Κεφαλονιά εκτοξεύθηκαν. «Έχουμε μια μεγάλη αύξηση μετά τις ανακοινώσεις. Για να καταλάβετε, ενώ μια ημέρα πριν τις ανακοινώσεις είχαν κλείσει 25 άτομα για να έρθουν αμέσως μετά τις ανακοινώσεις υπήρξαν 270-300 κρατήσεις, καταλαβαίνετε το ποσοστό αυτό. Ήταν κάτι που και εμείς το περιμέναμε αλλά και οι Βρετανοί, οι οποίοι μας είχαν δείξει τις προθέσεις τους να έρθουν αυτό το καλοκαίρι στο νησί μας και από την ηλεκτρονική καμπάνια που έτρεξαν οι ξενοδόχοι της Κεφαλονιάς από αρχές Μαΐου μέχρι αρχές Ιουλίου στην Αγγλία», είπε ο πρόεδρος ξενοδόχων Κεφαλονιάς Γεράσιμος Τιμοθεάτος.

Σημαντική αύξηση καταγράφεται και στην Σκιάθο, όπου σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού Θοδωρή Τζούμα ήδη οι πρώτοι Βρετανοί αναμένεται να φθάσουν στις 19 Ιουλίου ενώ η αύξηση που βλέπουν σε σχέση με την περυσινή ίδια περίοδο είναι της τάξης του 50%-60%, «Η αύξηση μετά τις ανακοινώσεις της Βρετανικής κυβέρνησης είναι τρομερή. Το περιμέναμε όπως και οι Άγγλοι τουρίστες το περίμεναν».

Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος του ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Χριστίνα Τετράδη αναφέρει στο protothema.gr

: «Υπάρχουν θετικά μηνύματα και μια σχετική αύξηση σύμφωνα και με τους tour operators οι οποίοι μας λένε ότι θα έρθουν πάρα πολλές πτήσεις. Οι κρατήσεις αυτές είναι της τελευταίας στιγμής και είναι για Ιούλιο, αλλά πρέπει να δούμε πως θα πάει και ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος. Είναι μια κατάσταση που εξελίσσεται και τα μηνύματα είναι θετικά».

Η απόφαση της κυβέρνησης του Λονδίνου, όπως αναφέρει η «EasyJet», οδήγησε στην κατακόρυφη αύξηση των κρατήσεων για τις χώρες της «πορτοκαλί λίστας». Οι κρατήσεις εισιτηρίων αυξήθηκαν κατά 400% την τελευταία εβδομάδα, με την αεροπορική εταιρεία να κόβει επιπλέον 145.000 εισιτήρια. Ενώ, από την πλευρά της, η εταιρεία «Τόμας Κουκ» ανέφερε ότι, λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις οι κρατήσεις εισιτηρίων για τις πορτοκαλί χώρες διπλασιάστηκαν.

«Νομίζω ότι μετά την απόφαση της Βρετανικής κυβέρνησης θα υπάρξει αυξητική τάση και ειδικότερα από τις 19 Ιουλίου και μετά. Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε σημαντική αύξηση στο last minute booking. Γιατί εδώ έχουμε ένα μεγάλο ποσοστό Βρετανών τουριστών που μας προτιμούν και ειδικά στη βόρεια Κέρκυρα. Γιατί εδώ έχουμε και Άγγλους που έχουν αγοράσει σπίτι και θέλουν να έρθουν αλλά και εκείνους που έρχονται σχεδόν κάθε καλοκαίρι. Αυτή τη στιγμή τα μηνύματα από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες είναι πάρα πολύ θετικά και αναμένουμε, γιατί μέχρι και πριν λίγες ημέρες υπήρχε ένα σκοτάδι όσον αφορά τον Βρετανό τουρίστα ο οποίος είναι και ένας πολύ σημαντικός αιμοδότης του ελληνικου τουρισμού», θα πει στο protothema.gr ο πρόεδρος ενοικιαζόμενων δωματίων Κέρκυρας Περικλής Κατσαρός.

Σημαντική θα είναι η εικόνα για την κίνηση από Βρετανούς τουρίστες αυτό το Σαββατοκύριακο επισήμανε στο protothema.gr ο δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης, ο οποίος είπε: «Υπάρχουν θετικά μηνύματα, αλλά επακριβή εικόνα θα έχουμε αυτό το Σαββατοκύριακο, όπου θα ξέρουμε για το ποσοστό των κρατήσεων και την πορεία τους. Η πρώτη εικόνα που έχουμε είναι ότι η ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης δημιούργησε ένα θετικό κλίμα. Ήδη απ’ότι λένε στις περιοχές της Ελλάδας, όπου θεωρούνται αμιγώς βρετανικοί προορισμοί οι κρατήσεις έχουν τριπλασιαστεί».

Ελλάδα

Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις: 37 παραβιάσεις στο Αιγαίο

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζονται οι τουρκικές παραβάσεις στο FIR Αθηνών.

Ειδικότερα, εντός του Εθνικού Εναέριου Χώρου σε βόρειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο καταγράφηκαν 37 παραβιάσεις και 5 παραβάσεις, ενώ υπήρξαν και 3 εμπλοκές, με ελληνικά μαχητικά που απογειώθηκαν άμεσα για να αναχαιτίσουν τα τουρκικά.

Οι παραβιάσεις έγιναν από 4 τουρκικά F-16 που πέταξαν σε δύο σχηματισμούς 2 τουρκικά κατασκοπευτικά CN-235 και ένα ελικόπτερο S-70.

Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Περισσότερα

Ελλάδα

Συντάξεις, αναδρομικά και επιδόματα: Πότε καταβάλλονται από e-ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ και ΟΠΕΚΑ – Όλες οι ημερομηνίες

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας καταβολής κύριων και επικουρικών συντάξεων μηνός Οκτωβρίου, η προκαταβολή των συντάξεων Οκτωβρίου, η καταβολή των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ και η εμβόλιμη πληρωμή αναδρομικών σε συνταξιούχους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που έχουν συμπληρώσει πάνω από 30 έτη ασφάλισης, υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης πριν τον Μάιο του 2016 και δεν διαθέτουν προσωπική διαφορά, περιλαμβάνονται μεταξύ των προγραμματισμένων πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ, τον ΟΑΕΔ και τον ΟΠΕΚΑ, για την εβδομάδα 27 Σεπτεμβρίου-1 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, θα καταβληθούν συνολικά πάνω από 2 δισ. ευρώ σε περίπου 4,7 εκατομμύρια δικαιούχους.

Ειδικότερα:

1. Από τον e-ΕΦΚΑ, την περίοδο 27 Σεπτεμβρίου-1 Οκτωβρίου, θα γίνουν οι ακόλουθες καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του φορέα:

– Τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν 505 εκατ. ευρώ σε 1.076.430 συνταξιούχους για την πληρωμή των κύριων και των επικουρικών συντάξεων Οκτωβρίου των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ, των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6 και 8.

– Την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν 466,7 εκατ. ευρώ σε 849.683 συνταξιούχους για τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις Οκτωβρίου των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ.

– Την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν 540 εκατ. ευρώ σε 911.468 συνταξιούχους για την πληρωμή των κύριων και των επικουρικών συντάξεων Οκτωβρίου των συνταξιούχων του Δημοσίου και των τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και της ΔΕΗ.

– 20,3 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 700 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

– 500.000 ευρώ θα καταβληθούν σε 530 δικαιούχους για παροχές του τ. ΤΑΥΤΕΚΩ.

– 11.100 ευρώ θα καταβληθούν σε 28 δικαιούχους για κληρονομικές παροχές επικουρικής σύνταξης.

Στο πλαίσιο των έκτακτων πληρωμών του e-ΕΦΚΑ:

– Την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εμβόλιμη πληρωμή των αναδρομικών από αναπροσαρμογή των ποσοστών αναπλήρωσης του Ν. 4670/20 σε συνταξιούχους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που έχουν συμπληρώσει πάνω από 30 έτη ασφάλισης, υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης πριν τον Μάιο του 2016 και δεν διαθέτουν προσωπική διαφορά.

Αύριο Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση από τον e-ΕΦΚΑ με περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των δικαιούχων, τα ποσά και τον τρόπο ενημέρωσης όσων δεν θα λάβουν αναδρομικά, λόγω προσωπικής διαφοράς, κλπ.

– Την ίδια μέρα (Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου) θα καταβληθούν 11 εκατ. ευρώ σε 28.400 δικαιούχους για προκαταβολή σύνταξης Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του Ν. 4778/21.

2. Από τον ΟΑΕΔ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

– 14 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 35.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.

– 27 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 7.500 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.

– 6,5 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 8.500 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

– 6,5 ευρώ θα καταβληθούν σε 800 δικαιούχους για προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα (πληρωμή εισφορών σε φορείς).

3. Από τον ΟΠΕΚΑ θα γίνουν την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου οι εξής καταβολές:

– 200 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 850.000 δικαιούχους για οικογενειακά επιδόματα.

– 72,4 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 172.000 δικαιούχους για αναπηρικά επιδόματα (αναπηρικά και διατροφής).

– 48 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 216.608 δικαιούχους για Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

– 31,5 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 257.953 δικαιούχους για επίδομα στέγασης.

– 12,5 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 12.448 δικαιούχους για επίδομα γέννησης.

– 11,2 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 34.941 δικαιούχους για επιδόματα ανασφάλιστων υπερηλίκων.

– 20 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 100.000 δικαιούχους ως συνεισφορά του Δημοσίου σε δάνεια του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ», (λόγω COVID-19).

– 228.822 ευρώ θα καταβληθούν σε 6.496 δικαιούχους για επίδομα ομογενών-προσφύγων.

– 302.947 ευρώ θα καταβληθούν σε 874 δικαιούχους για επίδομα στεγαστικής συνδρομής.

– 200.000 ευρώ θα καταβληθούν σε 300 δικαιούχους για επίδομα αναδοχής.

– 60.107 ευρώ θα καταβληθούν σε 76 δικαιούχους για έξοδα κηδείας ανασφάλιστων.

– 170.000 ευρώ θα καταβληθούν σε 2.800 δικαιούχους ως συνεισφορά του Δημοσίου σε δάνεια (προστασία κύριας κατοικίας).

Για το διάστημα 27 Σεπτεμβρίου-1 Οκτωβρίου δεν υπάρχουν προγραμματισμένες πληρωμές από το ίδιο το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Περισσότερα

Ελλάδα

Λογαριασμοί ρεύματος: Ποιοι θα δουν αυξήσεις και πόσο

Δημοσιεύθηκε

στις

Για τις αυξήσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος μίλησε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας σε πρωινή εκπομπή του Open.

Ο Κώστας Σκρέκας τόνισε πως οι αυξήσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος θα είναι από μηδενικές έως 2 με 3 ευρώ για την συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών.

«Για έναν πολίτη που θα έχει μία μέση κατανάλωση από 300 κιλοβατώρες έως 600 κιλοβατώρες, ή δεν θα δει καθόλου αύξηση ή θα δει μια αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση 2 με 3 ευρώ. Αυτό θα ξεκινήσει από την 1η Οκτωβρίου. Οι εκκαθαριστικοί λογαριασμοί θα έχουν δύο διακριτές γραμμές πάνω στο έντυπο. Η μία θα έχει να κάνει με την επιδότηση από την κυβέρνηση που θα είναι της τάξης των 9 ευρώ το μήνα. Επίσης η ΔΕΗ και κάποιοι άλλοι πάροχοι έχουν εξαγγείλει μια ακόμη έκπτωση 9 ευρώ, ώστε να αντισταθμίσουμε σχεδόν το σύνολο των αυξήσεων. Από 600 κιλοβατώρες και πάνω θα δουν κάποιες αυξήσεις, πρόκειται για 2 στα 10 νοικοκυριά».

Παράλληλα ο κ. Σκρέκας διευκρίνισε πως οι αυξήσεις θα είναι ανάλογα με την κατανάλωση αλλά μέχρι τις 600 κιλοβατώρες όλοι οι πελάτες θα έχουν επιδότηση από την κυβέρνηση και αυτή θα ισχύει μέχρι το τέλος του χρόνου.

Το κράτος δεν χάνει το έλεγχο της ΔΕΗ

Για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ ύψους 750 εκατ. ευρώ, ο κ. Σκρέκας ξεκαθάρισε πως το κράτος δεν χάνει τον έλεγχο της επιχείρησης.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε μια ικανή διοίκηση, η ΔΕΗ έκανε τρομακτική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Η ΔΕΗ πρέπει να κλείσει τα λιγνιτικά εργοστάσια και να προχωρήσει σε επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειες. Θέλουμε πολλούς μετόχους να έρθουν και να επενδύσουν στη ΔΕΗ. Οι κανόνες πώλησης θα εξειδικευτούν στο μέλλον. Θέλουμε διασπορά των μετοχών», ανέφερε.

Ακόμη προανήγγειλε αύξηση 20% στο επίδομα θέρμανσης ενώ φέτος θα το πάρουν και αυτοί που έχουν εγκατεστημένο φυσικό αέριο.

Για τα επαγγελματικά τιμολόγια, ο υπουργός Ενέργειας σημείωσε πως «ετοιμάζουμε λύσεις για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις» και προανήγγειλε και νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ».

«Η λειτουργία της πλατφόρμας θα ξεκινήσει πριν από το τέλος Οκτωβρίου. Για πρώτη φορά θα έχουμε υποκατηγορία για τα φτωχά νοικοκυριά, ώστε να αναβαθμίσουν το σπίτι τους», υπογράμμισε.

www.newsit.gr

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα