Πέμπτη 26 Μαΐου 2022
Connect with us

Ελλάδα

Τουρισμός: «Φιλί ζωής» για την Ελλάδα η άρση καραντίνας για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς

Δημοσιεύθηκε

στις

Η δήλωση του Βρετανού υπουργού Μεταφορών Γκραντ Σαπς, πριν από δυο ημέρες από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων ότι πλέον δεν χρειάζεται η αυτοαπομόνωση των Βρετανών τουριστών που επιστρέφουν από πορτοκαλί χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, εκτόξευσε τις κρατήσεις κατά 400%, με εκείνες που αφορούν τη χώρα μας να τριπλασιάζονται, όπως ανέφερε το βρετανικό δίκτυο «Sky News».

Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης έφερε χαμόγελα στους Έλληνες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού, οι οποίοι περίμεναν παγωμένοι την βρετανική αγορά, που είναι από τους κύριους αιμοδότες του ελληνικού τουρισμού.

Έτσι, από τις 19 Ιουλίου και μετά οι Βρετανοί ετοιμάζονται για απόβαση στην Ελλάδα η οποία εμφανίζεται, σύμφωνα με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες ως η πιο κερδισμένη από τις χώρες του νότου με την απόφαση της κυβέρνησης του Λονδίνου.

«Τα πρώτα μηνύματα μετά τις ανακοινώσεις των Άγγλων αξιωματούχων είναι πολύ θετικά. Ειδικά για τους προορισμούς όπου σε ποσοστό 50% και πάνω απευθύνονται στους Βρετανούς τουρίστες. Αυτές είναι το Ιόνιο, τα Χανιά, το Ηράκλειο, η Ρόδος, η Κως, αλλά και οι Σποράδες, ενώ λιγότερο η βόρεια Ελλάδα. Υπό αυτή την έννοια μέχρι το τέλος Ιουλίου αναμένουμε σημαντική ανάκαμψη. Αυτά τα θετικά μηνύματα μας ενθαρρύνουν και για το υπόλοιπο της σεζόν. Η επαναφορά των Άγγλων τουριστών δίνει φιλί ζωής και για Σεπτέμβριο και Οκτώβριο» θα πει στο protothema.gr ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος.

Ένα από τα νησιά τα οποία «δουλεύει» σε μεγάλο ποσοστό με Βρετανούς τουρίστεςείναι και η Κεφαλονιά, η οποία ήδη φαίνεται να είναι στις πρώτες προτιμήσεις τους. Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση του Λονδίνου ότι δεν θα μπαίνουν σε δεκαήμερη καραντίνα όσοι επιστρέφουν από τις πορτοκαλί χώρες, οι κρατήσεις για Κεφαλονιά εκτοξεύθηκαν. «Έχουμε μια μεγάλη αύξηση μετά τις ανακοινώσεις. Για να καταλάβετε, ενώ μια ημέρα πριν τις ανακοινώσεις είχαν κλείσει 25 άτομα για να έρθουν αμέσως μετά τις ανακοινώσεις υπήρξαν 270-300 κρατήσεις, καταλαβαίνετε το ποσοστό αυτό. Ήταν κάτι που και εμείς το περιμέναμε αλλά και οι Βρετανοί, οι οποίοι μας είχαν δείξει τις προθέσεις τους να έρθουν αυτό το καλοκαίρι στο νησί μας και από την ηλεκτρονική καμπάνια που έτρεξαν οι ξενοδόχοι της Κεφαλονιάς από αρχές Μαΐου μέχρι αρχές Ιουλίου στην Αγγλία», είπε ο πρόεδρος ξενοδόχων Κεφαλονιάς Γεράσιμος Τιμοθεάτος.

Σημαντική αύξηση καταγράφεται και στην Σκιάθο, όπου σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού Θοδωρή Τζούμα ήδη οι πρώτοι Βρετανοί αναμένεται να φθάσουν στις 19 Ιουλίου ενώ η αύξηση που βλέπουν σε σχέση με την περυσινή ίδια περίοδο είναι της τάξης του 50%-60%, «Η αύξηση μετά τις ανακοινώσεις της Βρετανικής κυβέρνησης είναι τρομερή. Το περιμέναμε όπως και οι Άγγλοι τουρίστες το περίμεναν».

Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος του ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Χριστίνα Τετράδη αναφέρει στο protothema.gr

: «Υπάρχουν θετικά μηνύματα και μια σχετική αύξηση σύμφωνα και με τους tour operators οι οποίοι μας λένε ότι θα έρθουν πάρα πολλές πτήσεις. Οι κρατήσεις αυτές είναι της τελευταίας στιγμής και είναι για Ιούλιο, αλλά πρέπει να δούμε πως θα πάει και ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος. Είναι μια κατάσταση που εξελίσσεται και τα μηνύματα είναι θετικά».

Η απόφαση της κυβέρνησης του Λονδίνου, όπως αναφέρει η «EasyJet», οδήγησε στην κατακόρυφη αύξηση των κρατήσεων για τις χώρες της «πορτοκαλί λίστας». Οι κρατήσεις εισιτηρίων αυξήθηκαν κατά 400% την τελευταία εβδομάδα, με την αεροπορική εταιρεία να κόβει επιπλέον 145.000 εισιτήρια. Ενώ, από την πλευρά της, η εταιρεία «Τόμας Κουκ» ανέφερε ότι, λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις οι κρατήσεις εισιτηρίων για τις πορτοκαλί χώρες διπλασιάστηκαν.

«Νομίζω ότι μετά την απόφαση της Βρετανικής κυβέρνησης θα υπάρξει αυξητική τάση και ειδικότερα από τις 19 Ιουλίου και μετά. Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε σημαντική αύξηση στο last minute booking. Γιατί εδώ έχουμε ένα μεγάλο ποσοστό Βρετανών τουριστών που μας προτιμούν και ειδικά στη βόρεια Κέρκυρα. Γιατί εδώ έχουμε και Άγγλους που έχουν αγοράσει σπίτι και θέλουν να έρθουν αλλά και εκείνους που έρχονται σχεδόν κάθε καλοκαίρι. Αυτή τη στιγμή τα μηνύματα από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες είναι πάρα πολύ θετικά και αναμένουμε, γιατί μέχρι και πριν λίγες ημέρες υπήρχε ένα σκοτάδι όσον αφορά τον Βρετανό τουρίστα ο οποίος είναι και ένας πολύ σημαντικός αιμοδότης του ελληνικου τουρισμού», θα πει στο protothema.gr ο πρόεδρος ενοικιαζόμενων δωματίων Κέρκυρας Περικλής Κατσαρός.

Σημαντική θα είναι η εικόνα για την κίνηση από Βρετανούς τουρίστες αυτό το Σαββατοκύριακο επισήμανε στο protothema.gr ο δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης, ο οποίος είπε: «Υπάρχουν θετικά μηνύματα, αλλά επακριβή εικόνα θα έχουμε αυτό το Σαββατοκύριακο, όπου θα ξέρουμε για το ποσοστό των κρατήσεων και την πορεία τους. Η πρώτη εικόνα που έχουμε είναι ότι η ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης δημιούργησε ένα θετικό κλίμα. Ήδη απ’ότι λένε στις περιοχές της Ελλάδας, όπου θεωρούνται αμιγώς βρετανικοί προορισμοί οι κρατήσεις έχουν τριπλασιαστεί».

Ελλάδα

Αλλάζει πλήρως η αντιπυρική περίοδος: Μόνο ο στρατός στις περιπολίες – Έρχονται πυροσβέστες από 6 χώρες

Δημοσιεύθηκε

στις

O σχεδιασμός για την φετινή αντιπυρική περίοδο αλλάζει πλήρως, καθώς τις πυροσβεστικές δυνάμεις στη μάχη με τις φωτιές θα συνδράμουν συνάδελφοι τους από το εξωτερικό, ενώ στις περιπολίες θα συμμετέχει μόνο ο στρατός, ώστε να απελευθερωθεί περισσότερο προσωπικό.

Στη σχετική σύσκεψη που έγινε υπό τον πρωθυπουργό στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αποφασίστηκε να αυξηθεί σημαντικά η επίγεια παρατήρηση με τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων, ειδικότερα στις πλέον επικίνδυνες περιοχές ενώ οι περίπολοι μετατρέπονται σε αμιγώς στρατιωτικές, απελευθερώνοντας δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Προστασίας του Πολίτη

Ταυτόχρονα θα αυξηθούν και οι εναέριες περιπολίες από έμφορτα μονοκινητήρια αεροσκάφη τύπου Air Tractor και PZL τις ημέρες με δείκτη κινδύνου πυρκαγιάς 4 ή 5, με σκοπό την έγκαιρη αναγγελία πυρκαγιάς και άμεση πρώτη προσβολή. Υπογραμμίζεται ότι τα εναέρια μέσα ενισχύθηκαν σημαντικά ενώ έχει γίνει πιο εξειδικευμένη στόχευση. Παράλληλα, έχουν αξιοποιηθεί χορηγίες και χρηματοδότηση από το rescEU για την αύξηση του διαθέσιμου στόλου ενώ κομβικής σημασίας για την έγκαιρη μίσθωση των απαραίτητων εναέριων μέσων ήταν φέτος η οριστική επίλυση της οφειλής της χώρας προς την υπηρεσία NSPA.

Επίσης, το Πυροσβεστικό Σώμα ενισχύεται με 500 Πυροσβέστες Δασικών Επιχειρήσεων, οι οποίοι θα στελεχώσουν τις Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ). H συνολική δύναμη των ΕΜΟΔΕ φτάνει τα 590 στελέχη συμπεριλαμβανομένων των 90 ειδικά εκπαιδευμένων Πυροσβεστών.

Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Προστασίας του Πολίτη

Πυροσβέστες από έξι διαφορετικές χώρες

Μάλιστα, για πρώτη φορά, φέτος, η χώρα μας θα φιλοξενήσει εκ των προτέρων πυροσβέστες από έξι ευρωπαϊκές χώρες, με στόχο αφενός την άμεση επιχειρησιακή τους ετοιμότητα χωρίς να χάνεται χρόνος για τη μεταφορά δυνάμεων αλλά και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας στην καταπολέμηση δασικών πυρκαγιών. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα φιλοξενηθούν πυροσβέστες από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Φινλανδία, και τη Νορβηγία. Οι μονάδες θα προεγκατασταθούν στην Αθήνα, τη Λάρισα και την Τρίπολη.

Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Προστασίας του Πολίτη

Αναβαθμισμένη είναι επίσης η συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με στόχο Δήμοι και Περιφέρειες να αποκτήσουν ρόλο – κλειδί στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών. Προς τον σκοπό αυτό, πραγματοποιούνται επισκέψεις της πολιτικής ηγεσίας των Υπουργείων Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε περιοχές υψηλού κινδύνου, με τη συμμετοχή των κατά τόπους πυροσβεστικών και δασικών υπηρεσιών καθώς και στελεχών της Αυτοδιοίκησης. Επιπλέον, ύστερα από θεσμική παρέμβαση, οι Δήμοι έχουν η δυνατότητα να διενεργούν άμεσα καθαρισμούς οικοπεδικών χώρων σε περίπτωση αμέλειας του ιδιοκτήτη ή αγνώστου ιδιοκτήτη.

Στο ίδιο πλαίσιο, για πρώτη φορά σχεδιάζονται και υλοποιούνται ασκήσεις πολιτικής προστασίας με έμφαση στην οργανωμένη απομάκρυνση σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας με μεγάλη τουριστική κίνηση αλλά και σε αρχαιολογικούς χώρους.

Περισσότερα

Ελλάδα

Συγκέντρωση και πορεία στο Σύνταγμα για την Γεωργία Μπίκα: «Αδερφή μου εγώ σε πιστεύω πάντα»

Δημοσιεύθηκε

στις

Αδερφή μου εγώ σε πιστεύω πάντα!». Με αυτό το σύνθημα, γυναίκες και άντρες κάθε ηλικίας πραγματοποιούν συγκέντρωση αυτήν την ώρα στην πλατεία Συντάγματος με αίτημα την πλήρη δικαίωση της Γεωργίας Μπίκα.

Υπενθυμίζεται πως η Γεωργία Μπίκα έχει καταγγείλει πως έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού σε σουίτα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

«Αδερφή μου εγώ σε πιστεύω πάντα! Καμία συγκάλυψη του κυκλώματος πλουσίων βιαστών. Πλήρη δικαίωση για τον ομαδικό βιασμό της Γεωργίας Μπίκα. SABBAT Burn the rich not the witch» έγραφε η αφίσα με την οποία καλούσε στην συγκέντρωση και την πορεία στην πλατεία Συντάγματος.

Δείτε φωτορεπορτάζ του Newsbeast:

Περισσότερα

Ελλάδα

Επίθεση με μαχαίρι στο Μενίδι – Στο νοσοκομείο μια γυναίκα

Δημοσιεύθηκε

στις

Άγριο επεισόδιο εκτυλίχθηκε στο Μενίδι όταν άγνωστοι εισέβαλαν σε κατάστημα με κινεζικά είδη και μαχαίρωσαν μια γυναίκα.

Η τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» ενώ οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα