Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Κοτόπουλο α λα πουτανέσκα με ταλιατέλες

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

700γρ. φιλέτο κοτόπουλου από μπούτι, σε μπουκιές

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

1 μικρό ποτήρι κρασί λευκό

2-3 πιπερίτσες τσίλι

14 τοματίνια κομμένα στα 2

12 καππαρόφυλλα ή 2 κουτ. σούπας κάππαρη

24 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι

φύλλα βασιλικού

1 πακέτο ταλιατέλες

ελαιόλαδο

παρμεζάνα τριμμένη

αλάτι

Εκτέλεση

Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Ρίχνετε δύο κουταλιές ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε σκόρδο και το κοτόπουλο να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με το κρασί. Μετά από 2 λεπτά προσθέτετε το μπούκοβο, τις τομάτες, τα καππαρορόφυλλα και τις ελιές. Δουλεύετε τα υλικά σε σιγανή φωτιά χωρίς να αλλάξουν χρώμα. Στραγγίζετε τα ζυμαρικά κρατώντας 3 κουτ. σούπας από το νερό που έβρασαν. Ρίχνετε τα ζυμαρικά στη σάλτσα μαζί με το νεράκι που κρατήσατε, 6 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί. Πασπαλίζετε με φυλλαράκια βασιλικού και σερβίρετε αμέσως μαζί με τριμμένη παρμεζάνα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement