Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σχέδιο δράσης για πράσινες δημόσιες συμβάσεις στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Το «High Political Event» του έργου GPP4Growth, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, την Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021, στο πλαίσιο του Interreg Europe και  συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Στην εκδήλωση συμμετείχαν με εκπροσώπους τους οι εταίροι του προγράμματος (9 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα Ελλάδα, Ιταλία, Πολωνία, Βέλγιο, Ισπανία, Λετονία, Βουλγαρία, Ιρλανδία, Μάλτα). Η Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εκπροσωπήθηκε από τον   Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας  Φωκίωνα Ζαΐμη και την προϊσταμένη του Τμήματος Προμηθειών της Διεύθυνσης Οικονομικού-Δημοσιονομικού Ελέγχου Μαρία Διαμαντοπούλου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της  ενσωμάτωσης  των κριτηρίων των πράσινων συμβάσεων στις  συμβάσεις  της  Περιφέρειας  Δυτικής  Ελλάδας,  που προτείνονται από το πρόγραμμα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τόνισε: «Μέσα από το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο Πατρών δρομολογούμε μελέτη για τη εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες κτιρίων τοπικής αυτοδιοίκησης (δήμους) και την αντικατάσταση του φωτισμού με νέας  γενιάς  λαμπτήρες  τύπου led. H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεχίζει τις ενέργειες της προκειμένου να βοηθήσει στην ενσωμάτωση συγκεκριμένων οδηγιών για την εφαρμογή της στους δημόσιους φορείς. Θα ακολουθήσουν παρόμοιες δράσεις κεφαλαιοποίησης. Στο πλαίσιο αυτό δρομολογείται και το επόμενο έργο που είναι το GRASPINNOPLUS. Ο κύριος στόχος του έργου είναι η μεταφορά τεχνογνωσίας και ορθών πρακτικών για τα προγράμματα ηλεκτρονικών προμηθειών των δημόσιων φορέων, με έμφαση σε προγράμματα ενεργειακής απόδοσης και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε δημόσια κτήρια, στην ανάπτυξη της συμμετοχής των επιχειρήσεων σε αυτά τα έργα, καθώς και επικύρωση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου μεθόδων και εργαλείων που εφαρμόζονται σε ένα ευρύ φάσμα».

Από την πλευρά της η κ. Διαμαντοπούλου, έκανε μια παρουσίαση με θέμα: «Οι Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις  στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας». Αναλυτικότερα αναφέρθηκε στο σχέδιο δράσης για τις Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα στην τρίτη δράση  που θα υλοποιηθεί άμεσα από την ΠΔΕ με την προκήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού άνω των ορίων για την υλοποίηση του έργου «ενεργειακή αναβάθμιση διαφωτισμού Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  & συντήρηση για την υποστήριξη της ενεργειακής αναβάθμισης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού αρμοδιότητας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας». 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ο καιρός σήμερα (25/9)

Δημοσιεύθηκε

στις

Aίθριος και σήμερα ο καιρός με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας. Στην Πάτρα θα κυμανθεί από 14ο-29ο, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι και 2 μποφόρ.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ποίηση και μουσική-Αύριο βράδυ στο Πολύεδρο  «Τα Σατυρικά» με αφορμή το νέο έργο του συνθέτη, Αλέξανδρου Χάχαλη

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι Εκδόσεις Ινφογνώμων και το Πολύεδρο διοργανώνουν εκδήλωση “Τα Σατυρικά”, με αφορμή την παρουσίαση του 2ου μελοποιημένου ποιητικού έργου του συνθέτη Αλέξανδρου Χάχαλη, «Πλησιάζουν τα 200, 1821-2021» και της επανέκδοσης του 1ου έργου «Εν Κράτει Ακρατείας», αύριο τις ώρες 7:30-9 μ.μ. στον κήπο του Πολύεδρου.

Μιλάνε για το βιβλίο οι: Φωκίων Ζαΐμης, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας & Καινοτομίας, Δ. Ελλάδος, Εκδότης, Σάββας Καλεντερίδης, Συγγραφέας, Γεωπολιτικός Αναλυτής, Εκδότης, Σταύρος Σολωμός, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών, Ευάγγελος Βαλλιανάτος, Ιστορικός, Περιβαλλοντολόγος.

Στη μουσική εκτέλεση επιλεγμένων έργων συμμετέχουν οι:

Αλέξανδρος Χάχαλης, συνθέτης

Barry Finnerty, κιθάρα

Γιώργος Χάχαλης, πλήκτρα

Άγγελος Νικολόπουλος, κιθάρα

Βαγγέλης Γκούμας, (κρουστά)

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Όλγα Νικολοπούλου.

Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΑΧΑΛΗΣ

Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες δημιουργούς, διεθνώς γνωστός ως

Alexandros Hahalis ή απλώς ως Alexandros.

Θεατρικός συνθέτης, εκτελεστής και ποιητής. Το έργο του διαχρονικό,

αρχέγονο, προοδευτικό, επαναστατικό, επικό και σατυρικό. Σπούδασε κλασσική

σύνθεση στο Aaron Copland School στη Νέα Υόρκη, όπου έζησε και δημιούργησε

εκεί για 21 χρόνια, 1980-2001.

Έχει συνθέσει για διάσημους γλύπτες και ζωγράφους (Σπυρόπουλος, Στάμος,

Walderedo De Oliveira), έχει δώσει παραστάσεις σε συνεργασία με μεγάλους

οργανισμούς και φεστιβάλ παγκοσμίως (La Mama Theater της Νέας Υόρκης),

Μουσική Ακαδημία του Μπρούκλιν (BAM), Παν/μιο Rochester, Art Carnuntum

(Αυστρία), Libertas (Κροατία), Due Mondi (Ιταλία), Τοπ Καπί (Κων/πολη), Τελετή

Ολυμπιακής Φλόγας 2004 (Αρχαίο στάδιο Δελφών), Μαραθών 2500 Έτη Φωτός

(Τύμβος Μαραθωνομάχων), Ευγενίδειο Πλανητάριο, Αρχαία Πέλλα, Παν/μιο

Αθηνών, Ζάππειον κ.ά.

Το 2014 παρουσίασε το διαστημικό έργο ΠΥΡΑΕΙΖΩΟΝ προς τιμήν του

θρυλικού εκλιπόντος αστροναύτη Neil Armstrong, του Ρώσου κοσμοναύτη Alexei

Leonov, και παγκοσμίως διακεκριμένων αστροναυτών επιστημόνων και καλλιτεχνών

συμμετεχόντων όπως οι Charles Duke, Walter Cunningham, Stephen Hawking,

Richard Dawkins, Βrian May, Rick Wakeman), στο περίφημο Φεστιβάλ Αστρονομίας

& Μουσικής STARMUS, στο διάσημο θέατρο Grande Auditorio de Tenerife στα

Κανάρια Νησιά της Ισπανίας, με ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη από την Κρατική

Τηλεόραση της Ισπανίας.

Το 2015 και το 2018 παρουσίασε στην Τεχνόπολη των Αθηνών και στο

Αριστοτέλειο Θέατρο της Θεσσαλονίκης το Διεθνές Συνέδριο Επιστημών και Τεχνών ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ προς τιμήν της φιλοσόφου ΥΠΑΤΙΑΣ, και της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ αντίστοιχα, με την συμμετοχή δεκάδων επιστημόνων και καλλιτεχνών διεθνώς ανεγνωρισμένων. Μετεδόθησαν διαδικτυακά από το πρόγραμμα e-learning

του ΕΚΠΑ.

Το 2020 παρουσίασε την Τηλεσπερίδα “Ευριπίδης-Θερμοπύλαι-Σαλαμίς, 2500 Έτη Φωτός / Όλβιος όστις της Ιστορίας έσχε μάθησιν” με κορυφαίες προσωπικότητες από τον χώρο των επιστημών και της πολιτικής.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Με τις βαλίτσες στο χέρι

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Με τις… βαλίτσες στο χέρι είναι πλέον ο Ανδρέας Κατσανιώτης, που σήμερα πάντως θα είναι στην Πάτρα και έχει προγραμματίσει να συναντηθεί με τους δημοσιογράφους της περιοχής. Συγκεκριένα, ο κ. Κατσανιώτης ετοιμάζεται να «πετάξει» για το Μεξικό τις αμέσως επόμενες μέρες (26-28 Σεπτεμβρίου) ενώ αργότερα, τον Οκτώβριο, θα βρεθεί στη Νέα Υόρκη και λίγο πιο μετά, μάλλον στην Αυστραλία. Από τη στιγμή που οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέπουν, ο Αχαιός υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα αποδήμων, είναι έτοιμος να ξεκινήσει τις δια ζώσης επαφές του με τον όπου γης ελληνισμό, ο οποίος αποτελεί πάντοτε ένα πολύτιμο «κεφάλαιο» για τη χώρα.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα