Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Οκτώ χρόνια χωρίς τον Γρηγόρη Σολωμό

Δημοσιεύθηκε

στις

Συμπληρώθηκαν οκτώ χρόνια από τον θάνατο του Γρηγόρη Σολωμού, μιας σημαίνουσας προσωπικότητας που άφησε την σφραγίδα της στην υγεία και την κοινωνική ασφάλιση της χώρας αλλά και στην εν γένει πολιτική ζωή του τόπου.
Ο αείμνηστος Γρηγόρης Σολωμός υπήρξε ο μακροβιότερος Διοικητής του ΙΚΑ, υπηρέτησε από τον Νοέμβριο του 1993 μέχρι τον Φεβρουάριο του 1999 και το έργο του ήταν πολυσήμαντο, ενώ είχε διατελέσει επίσης υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αλλά και Υφυπουργός Παιδείας για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Εξελέγη τρεις φορές βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, ενώ ήταν υποψήφιος δήμαρχος της Πάτρας το 1982.
Υπήρξε ένας άνθρωπος της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο και εκ της ιδιότητάς του ως γιατρός – ορθοπεδικός το απεδείκνυε στην πράξη. Καταγόταν από το χωριό Κούμαρι Αιγίου, σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, απ’ όπου ανακηρύχθηκε διδάκτωρ και μετεκπαιδεύτηκε στην Αγγλία, ενώ από τα φοιτητικά του χρόνια είχε ασχοληθεί με τον συνδικαλισμό.
Υπήρξε ανήσυχο πνεύμα, διορατικός, ευφυής, άνθρωπος που αναζητούσε απαντήσεις, εξέφραζε τους προβληματισμούς του, τις αγωνίες και τις τεκμηριωμένες προτάσεις του για μείζονα ζητήματα της πολιτικής – μάλιστα είχε συγγράψει βιβλία πάνω στην κοινωνική ασφάλιση- θέτοντας πάντα στο επίκεντρο το άνθρωπο και βλέποντας πάντα μπροστά, γι’ αυτό και το κοινωνικό, πολιτικό και ιατρικό έργο που άφησε είναι σημαντικό και αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη όχι μόνον για την οικογένειά του αλλά για το πολιτικό σύστημα της χώρας.
Για την προσφορά του έχουν ειπωθεί πολλά ενώ κατά καιρούς είχε συζητηθεί να δοθεί το όνομά του σ’ έναν δρόμο του Δήμου Πατρέων, ως ελάχιστη αναγνώριση του έργου του.
Είναι θέμα πολιτικής βούλησης της Δημοτικής Αρχής να αναλάβει τη σχετική πρωτοβουλία όχι μόνον για τον αείμνηστο Γρηγόρη Σολωμό αλλά και για άλλες προσωπικότητες που έχουν κοινωνική προσφορά στον τόπο μας ως οφειλόμενο χρέος τιμής…

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ -12-7-2021

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2022: Φοίβος Μέντης- 18.003 μόρια

Δημοσιεύθηκε

στις

Φοίβος Μέντης του Εμμανουήλ: Λύκειο «Εκπαιδευτήρια Αναγέννησης»- 18.003 μόρια

 

«Φέτος, δοκιμάστηκα μαζί με τους συνυποψηφίους μου στις πανελλαδικές εξετάσεις. Για εμένα, όπως και για όλους τους εξεταζομένους, ήταν μια κοπιώδης πορεία. Η προσπάθειά μου όμως δικαιώθηκε καθώς τα μόρια που συγκέντρωσα ξεπερνούν αυτά των περσινών βάσεων για την πρώτη μου επιλογή, στην Ψυχολογία στην Πάντειο. Στην προσπάθειά μου αυτή στηρίγματά υπήρξαν οι καθηγητές μου στο σχολείο μου αλλά και στο φροντιστήριο «Άνοδος», η οικογένεια μου και οι φίλοι μου. Οι πανελλήνιες ήταν ο πρώτος σταθμός για τον πηγαιμό προς την Ιθάκη, το ταξίδι τώρα αρχίζει…»

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΔΕΕΠ: Ολοκληρώνεται ο α’ κύκλος σεμιναρίων

Δημοσιεύθηκε

στις

Με επιτυχία συνεχίζεται ο κύκλος σεμιναρίων εκλογικής ετοιμότητας της Νέας Δημοκρατίας στην Πάτρα.

Το Τέταρτο κατά σειρά σεμινάριο, που ολοκληρώνει τον Α’ Κύκλο, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 8:00 το βράδυ στα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας , στην πόλη μας με
Ο Β’ Κύκλος που περιλαμβάνει και αυτός τέσσερις εβδομαδιαίες συγκεντρώσεις θα ξεκινήσει την Τετάρτη 6 Ιουλίου και θα συνεχιστεί στις 13 , 20 , 27 Ιουλίου.
Οι συγκεντρώσεις διαλόγου φιλοξενούνται στα γραφεία της Οργάνωσης στην Πάτρα (Κορίνθου 273Γ).

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εγκαινιάστηκε το νέο υπαίθριο θέατρο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα νέο «κύτταρο» πολιτισμού, άνοιξε τις πύλες του χθες βράδυ και παραδόθηκε στην πόλη προκειμένου να καλύψει πολιτιστικές ανάγκες. Η «αυλαία» των εκδηλώσεων άνοιξε με την παράσταση «Συμπέθεροι από τα Τίρανα».

Το νέο «Δημοτικό Θερινό Θέατρο του Δήμου» στο Παμπελοποννησιακό ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ χάρη στις άοκνες προσπάθειες των εργαζομένων
στην αυτεπιστασία, το πράσινο, τον ηλεκτροφωτισμό, την καθαριότητα και τον Πολιτιστικό Οργανισμό, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.
Να σημειωθεί, πως ο Πολιτιστικός Οργανισμός κατόπιν συνεννόησης με το αστικό ΚΤΕΛ της Πάτρας, διασφάλισε με την λήξη των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο συγκεκριμένο χώρο, την εκτέλεση δρομολογίων για τη μεταφορά των θεατών.
ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΣΥΜΠΕΘΕΡΟΥΣ»
Για δεύτερη ημέρα φιλοξενείται σήμερα στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ η παράσταση «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» σε σκηνοθεσία Σταύρου Καραγιάννη.
Πρόκειται για μία ξεκαρδιστική κωμωδία γραμμένη από το δίδυμο Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας, μέσα από την οποία αναδεικνύεται η προσπάθεια των μεταναστών να ενταχτούν στην ελληνική κοινωνία με τη «συνταγή» των μεικτών γάμων, που είναι και το κεντρικό θέμα.
Το έργο καυτηριάζει με το μοναδικό και εμπνευσμένο τρόπο του τα ξενοφοβικά και ρατσιστικά πρότυπα των σύγχρονων Ελλήνων, ώστε ο καταξιωμένος κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος, το έχει κατατάξει δίπλα στους μεγάλους της ελληνικής κωμωδίας, Αλέκο Σακελλάριο – Χρήστο Γιαννακόπουλο, Νίκο Τσιφόρο – Πολύβιο Βασιλειάδη, και Κώστα Πρετεντέρη – Ασημάκη Γιαλαμά.
Παίζουν: Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Βασίλης Κούκουρας, Σοφία Παυλίδου, Κώστας Καζάκας, Νατάσα Κοτσοβού, Χριστίνα Πετρολέκα, Ντανιέλ Νούρκα και ο Πάνος Σταθακόπουλος
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: Viva.gr / Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», Βιβλιοπωλείο Discover (Βούρβαχη 3), Γωνιά του Βιβλίου ( Αγ. Νικολάου 32) και στο ταμείο του νέου «Θερινού Δημοτικού Θεάτρου του Δήμου) στο Παμπελοποννησιακό.
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 20.00 € – Μειωμένα (ΑΜΕΑ, φοιτητές, Πολύτεκνοι, και παιδιά ηλικία από 4 – 12 ετών) 15.00€.

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα