Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Οκτώ χρόνια χωρίς τον Γρηγόρη Σολωμό

Δημοσιεύθηκε

στις

Συμπληρώθηκαν οκτώ χρόνια από τον θάνατο του Γρηγόρη Σολωμού, μιας σημαίνουσας προσωπικότητας που άφησε την σφραγίδα της στην υγεία και την κοινωνική ασφάλιση της χώρας αλλά και στην εν γένει πολιτική ζωή του τόπου.
Ο αείμνηστος Γρηγόρης Σολωμός υπήρξε ο μακροβιότερος Διοικητής του ΙΚΑ, υπηρέτησε από τον Νοέμβριο του 1993 μέχρι τον Φεβρουάριο του 1999 και το έργο του ήταν πολυσήμαντο, ενώ είχε διατελέσει επίσης υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αλλά και Υφυπουργός Παιδείας για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Εξελέγη τρεις φορές βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, ενώ ήταν υποψήφιος δήμαρχος της Πάτρας το 1982.
Υπήρξε ένας άνθρωπος της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο και εκ της ιδιότητάς του ως γιατρός – ορθοπεδικός το απεδείκνυε στην πράξη. Καταγόταν από το χωριό Κούμαρι Αιγίου, σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, απ’ όπου ανακηρύχθηκε διδάκτωρ και μετεκπαιδεύτηκε στην Αγγλία, ενώ από τα φοιτητικά του χρόνια είχε ασχοληθεί με τον συνδικαλισμό.
Υπήρξε ανήσυχο πνεύμα, διορατικός, ευφυής, άνθρωπος που αναζητούσε απαντήσεις, εξέφραζε τους προβληματισμούς του, τις αγωνίες και τις τεκμηριωμένες προτάσεις του για μείζονα ζητήματα της πολιτικής – μάλιστα είχε συγγράψει βιβλία πάνω στην κοινωνική ασφάλιση- θέτοντας πάντα στο επίκεντρο το άνθρωπο και βλέποντας πάντα μπροστά, γι’ αυτό και το κοινωνικό, πολιτικό και ιατρικό έργο που άφησε είναι σημαντικό και αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη όχι μόνον για την οικογένειά του αλλά για το πολιτικό σύστημα της χώρας.
Για την προσφορά του έχουν ειπωθεί πολλά ενώ κατά καιρούς είχε συζητηθεί να δοθεί το όνομά του σ’ έναν δρόμο του Δήμου Πατρέων, ως ελάχιστη αναγνώριση του έργου του.
Είναι θέμα πολιτικής βούλησης της Δημοτικής Αρχής να αναλάβει τη σχετική πρωτοβουλία όχι μόνον για τον αείμνηστο Γρηγόρη Σολωμό αλλά και για άλλες προσωπικότητες που έχουν κοινωνική προσφορά στον τόπο μας ως οφειλόμενο χρέος τιμής…

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ -12-7-2021

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάει πίσω το Κιάτο- Αθήνα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Μετατίθεται η επανεκκίνηση της διαδρομής του Προαστιακού, Κιάτο – Αθήνα που ήταν να ξεκινήσει προχθές. Ο Κώστας Γενηδούνιας, πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ μιλώντας χθες στο Mega ανέφερε πως θα πάει χρονικά πιο πίσω, καθώς δεν έχουν λυθεί τα προβλήματα που αφορούσαν τη διέλευση από τις σήραγγες. «Εκεί πάμε παραπίσω γιατί υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα στις επικοινωνίες και στις διελεύσεις από τις σήραγγες», είπε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Ελλάδα 2023, προκλήσεις και προοπτικές»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Μια ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα «Ελλάδα 2023: Προκλήσεις και Προοπτικές» θα πραγματοποιήσει στις 7 το απόγευμα η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου, στην αίθουσα της Διακιδείου Σχολής. Η κ. Μαστοράκου από το βήμα θα αναπτύξει τις θέσεις της για ένα ενδιαφέρον θέμα, που ξεφεύγει από τα όρια της Ιατρικής και αφορά το σύνολο της κοινωνίας.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η ομιλία στην Πάτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Η λογική λέει ότι ο πρωθυπουργός θα κλείσει τις αμιγώς προεκλογικές συγκεντρώσεις και ομιλίες του, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Αν ακολουθηθεί η παραδοσιακή «οδός», τότε θα κάνει ομιλία στη Θεσσαλονίκη στις 18 Μαΐου και θα ακολουθήσει η τελευταία ομιλία της προεκλογικής περιόδου, στις 19 Μαΐου, στην Αθήνα.  Πριν από αυτές τις δύο ομιλίες, αναμένεται να μιλήσει και στην Πάτρα. Εάν αυτό θα γίνει την τελευταία εβδομάδα των εκλογών ή και λίγο νωρίτερα, θα το δούμε…

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα