Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Οκτώ χρόνια χωρίς τον Γρηγόρη Σολωμό

Published

on

Συμπληρώθηκαν οκτώ χρόνια από τον θάνατο του Γρηγόρη Σολωμού, μιας σημαίνουσας προσωπικότητας που άφησε την σφραγίδα της στην υγεία και την κοινωνική ασφάλιση της χώρας αλλά και στην εν γένει πολιτική ζωή του τόπου.
Ο αείμνηστος Γρηγόρης Σολωμός υπήρξε ο μακροβιότερος Διοικητής του ΙΚΑ, υπηρέτησε από τον Νοέμβριο του 1993 μέχρι τον Φεβρουάριο του 1999 και το έργο του ήταν πολυσήμαντο, ενώ είχε διατελέσει επίσης υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αλλά και Υφυπουργός Παιδείας για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Εξελέγη τρεις φορές βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, ενώ ήταν υποψήφιος δήμαρχος της Πάτρας το 1982.
Υπήρξε ένας άνθρωπος της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο και εκ της ιδιότητάς του ως γιατρός – ορθοπεδικός το απεδείκνυε στην πράξη. Καταγόταν από το χωριό Κούμαρι Αιγίου, σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, απ’ όπου ανακηρύχθηκε διδάκτωρ και μετεκπαιδεύτηκε στην Αγγλία, ενώ από τα φοιτητικά του χρόνια είχε ασχοληθεί με τον συνδικαλισμό.
Υπήρξε ανήσυχο πνεύμα, διορατικός, ευφυής, άνθρωπος που αναζητούσε απαντήσεις, εξέφραζε τους προβληματισμούς του, τις αγωνίες και τις τεκμηριωμένες προτάσεις του για μείζονα ζητήματα της πολιτικής – μάλιστα είχε συγγράψει βιβλία πάνω στην κοινωνική ασφάλιση- θέτοντας πάντα στο επίκεντρο το άνθρωπο και βλέποντας πάντα μπροστά, γι’ αυτό και το κοινωνικό, πολιτικό και ιατρικό έργο που άφησε είναι σημαντικό και αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη όχι μόνον για την οικογένειά του αλλά για το πολιτικό σύστημα της χώρας.
Για την προσφορά του έχουν ειπωθεί πολλά ενώ κατά καιρούς είχε συζητηθεί να δοθεί το όνομά του σ’ έναν δρόμο του Δήμου Πατρέων, ως ελάχιστη αναγνώριση του έργου του.
Είναι θέμα πολιτικής βούλησης της Δημοτικής Αρχής να αναλάβει τη σχετική πρωτοβουλία όχι μόνον για τον αείμνηστο Γρηγόρη Σολωμό αλλά και για άλλες προσωπικότητες που έχουν κοινωνική προσφορά στον τόπο μας ως οφειλόμενο χρέος τιμής…

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ -12-7-2021

Ροή ειδήσεων

Advertisement