Connect with us

Μαγειρική

Τούρτα παγωτό με κεράσια και σοκολάτα    

Published

on

 

 

Υλικά (για 6 άτομα)

Για τη βάση

300γρ. μπισκότα με γεύση σοκολάτας

75γρ. βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση

120γρ. γάλα

600γρ. κεράσια, ακαθάριστα

240γρ. φυτική κρέμα με 20% λιπαρά

200γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

70γρ. ζάχαρη άχνη

100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση:

Βάζετε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα αλέθετε να γίνουν σκόνη. Μεταφέρετε σε μπολ και ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνετε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο, διαστάσεων 24-26εκ., με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, απλώνετε μέσα το μίγμα της βάσης και με λεία επιφάνεια (π.χ. τον πάτο ενός ποτηριού) τη στρώνετε καλά. Πλένετε και εκπυρηνώνετε τα κεράσια με το ειδικό εργαλείο ή τα κόβετε στη μέση και αφαιρείτε το κουκούτσι. Βάζετε στο μπλέντερ το γάλα, τα 2/5 από τα κεράσια και πολτοποιείτε. Μεταφέρετε το μίγμα σε μεγάλο μπολ, προσθέτετε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και ομογενοποιείτε με σύρμα ζαχαροπλαστικής να ενσωματωθεί πλήρως και το τυρί. Στον κάδο του μίξερ ή με μίξερ χειρός αρφανεύετε τη φυτική κρέμα, χτυπώντας με το σύρμα για 1,5 λεπτό. Την προσθέτετε στο υπόλοιπο μίγμα και με μαρίζ ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί. Προσθέτετε τα υπόλοιπα κεράσια και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, ανακατεύετε απαλά και αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα. Βάζετε την τούρτα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6-8 ώρες και ξεφορμάρετε. Διακοσμείτε, αν θέλετε, με λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα και ολόκληρα κεράσια και σερβίρετε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement