Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022
Connect with us

Μαγειρική

Τούρτα παγωτό με κεράσια και σοκολάτα    

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 6 άτομα)

Για τη βάση

300γρ. μπισκότα με γεύση σοκολάτας

75γρ. βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση

120γρ. γάλα

600γρ. κεράσια, ακαθάριστα

240γρ. φυτική κρέμα με 20% λιπαρά

200γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

70γρ. ζάχαρη άχνη

100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση:

Βάζετε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα αλέθετε να γίνουν σκόνη. Μεταφέρετε σε μπολ και ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνετε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο, διαστάσεων 24-26εκ., με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, απλώνετε μέσα το μίγμα της βάσης και με λεία επιφάνεια (π.χ. τον πάτο ενός ποτηριού) τη στρώνετε καλά. Πλένετε και εκπυρηνώνετε τα κεράσια με το ειδικό εργαλείο ή τα κόβετε στη μέση και αφαιρείτε το κουκούτσι. Βάζετε στο μπλέντερ το γάλα, τα 2/5 από τα κεράσια και πολτοποιείτε. Μεταφέρετε το μίγμα σε μεγάλο μπολ, προσθέτετε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και ομογενοποιείτε με σύρμα ζαχαροπλαστικής να ενσωματωθεί πλήρως και το τυρί. Στον κάδο του μίξερ ή με μίξερ χειρός αρφανεύετε τη φυτική κρέμα, χτυπώντας με το σύρμα για 1,5 λεπτό. Την προσθέτετε στο υπόλοιπο μίγμα και με μαρίζ ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί. Προσθέτετε τα υπόλοιπα κεράσια και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, ανακατεύετε απαλά και αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα. Βάζετε την τούρτα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6-8 ώρες και ξεφορμάρετε. Διακοσμείτε, αν θέλετε, με λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα και ολόκληρα κεράσια και σερβίρετε.

Μαγειρική

Στήθος κοτόπουλου με πάπρικα και πέστο βασιλικού     

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

500 γρ. στήθος κοτόπουλου, χωρίς το δέρμα

2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

1 κουτ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο

1 κουτ. γλυκού αλάτι

½ κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι

2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

Για το πέστο βασιλικού

1 ματσάκι πλατύφυλλο βασιλικό

3 σκελίδες σκόρδου, χωρίς το εσωτερικό φύτρο

3 κουτ. σούπας κουκουνάρι

¾ φλιτζ. παρμεζάνα, τριμμένη

¾ φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο

αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Για να φτιάξετε το τέλειο πέστο βασιλικού πρέπει να δουλέψετε τα υλικά στο γουδί. Εναλλακτικά, για μεγαλύτερη ευκολία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μίξερ. Πλένετε και στεγνώνετε καλά τον βασιλικό. Παίρνετε μόνο τα φύλλα του. Δεν πρέπει να αφήσετε καθόλου κοτσάνι γιατί το πέστο θα πικρίσει. Επίσης είναι πολύ βασικό το τυρί να είναι φρεσκοτριμμένο. Χτυπάτε λίγα-λίγα τα φύλλα του βασιλικού με το σκόρδο στο γουδί. Αφού τα πολτοποιήσετε όλα, τότε προσθέτετε το κουκουνάρι. Στη συνέχεια, εναλλάξ, προσθέτετε το τυρί και το ελαιόλαδο χτυπώντας διαρκώς. Προς το τέλος δοκιμάζετε για αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε στην άκρη. Σε ένα μπολ ανακατεύετε την πάπρικα, το μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Αλείφετε με το μείγμα το κοτόπουλο και ανακατεύετε για να πάει παντού. Στη συνέχεια, το τοποθετείτε σε ένα ταψί και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 25΄ ή μέχρι να ψηθεί καλά και να ροδίσει. Σερβίρετε με πατάτες φούρνου ή τηγανητές αν θέλετε και πέστο βασιλικού.

 

 

 

 

Περισσότερα

Μαγειρική

Παγωτό Black Forest

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τα κεράσια

500 γρ. κεράσια

30 γρ. βούτυρο

30 γρ. λικέρ αμαρέτο

25 γρ. ζάχαρη

Για το παγωτό

500 γρ. κρεμά γάλακτος 35% λιπαρά (πολύ παγωμένη)

400 γρ. ζαχαρούχο γάλα

100 γρ. τυρί κατίκι

60 γρ. γάλα εβαπορέ

8 – 16 γρ. κακάο

4-5 φέτες κέικ σοκολάτας

150 γρ. λιωμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση:

Αφαιρείτε τα κουκούτσια από τα κεράσια με έναν κερασοκαθαριστή. Προθερμαίνετε ένα τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτετε το βούτυρο και τα κεράσια και μαγειρεύετε για 1′. Σβήνετε με το αμαρέτο και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε τη ζάχαρη, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια και μαγειρεύετε για άλλα 3′. Σε αυτό το σημείο θέλετε τα κεράσια να έχουν μαλακώσει ελαφρώς και να υπάρχουν υγρά στο τηγάνι. Αφαιρείτε τα κεράσια από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα. Συνεχίζετε να μαγειρεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία τα υγρά από τα κεράσια μέχρι να γίνουν σιρόπι. Τα αφήνετε να κρυώσουν καλά. Βάζετε το ζαχαρούχο και την κρέμα γάλακτος για 15′ στην κατάψυξη. Στον κάδο του μίξερ βάζετε την παγωμένη κρέμα και χτυπάτε με τον αυγοδάρτη για 3′ σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να αρχίσει να δένει. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα. Σε αυτό το σημείο η κρέμα θα αραιώσει ελαφρώς. Χτυπάτε για 3′ ακόμα, μέχρι να έχετε ένα αποτέλεσμα ούτε ρευστό αλλά ούτε και πολύ σφιχτό. Έπειτα, προσθέτετε το κατίκι και το ανακατεύετε σε μέτρια ταχύτητα. Σε έναν πολυκόφτη προσθέτετε το γάλα εβαπορέ και 2/5 από τα κεράσια και τα πολτοποιείτε έτσι ώστε το παγωτό να έχει και κομματάκια. Μεταφέρετε όλα τα κεράσια, το κακάο και τη βάση του παγωτού σε μεγάλο μπολ και ανακατεύετε με σπάτουλα να ομογενοποιηθούν. Θρυμματίζετε σε χοντρά κομμάτια το κέικ σοκολάτας. Σε μπολ ανακατεύετε καλά τη λιωμένη κουβερτούρα με το σιρόπι από τα κεράσια. Σε ένα φελιζόλ για παγωτό ή σε μακρόστενη φόρμα για κέικ, προσθέτετε 2 δάχτυλα από το παγωτό και με κουτάλι απλώνετε μέρος από τη λιωμένη κουβερτούρα με το κεράσι. Επαναλαμβάνετε με άλλη μια στρώση παγωτού και με την υπόλοιπη κουβερτούρα. Μεταφέρετε στην κατάψυξη και αφήνετε για τουλάχιστον 8 ώρες.

Περισσότερα

Μαγειρική

Μελιτζάνες ιμάμ στην κατσαρόλα        

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

5 μελιτζάνες καθαρισμένες, κομμένες σε κύβους

100 ml ε.π. ελαιόλαδο για τα κρεμμύδια

4 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες

1 κουτ. σούπας πάστα ντομάτας

4 μεγάλες ώριμες τομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες & τριμμένες στον τρίφτη

½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 ξυλάκι κανέλας

2-3 σποράκια γαρίφαλο

3-4 κόκκους μπαχάρι

1 πρέζα ζάχαρη

300 ml ε.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα της μελιτζάνας

ανθό αλατιού

λίγο λευκό πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Αφήνετε τις μελιτζάνες σε ένα μπολ με αλατόνερο για 10΄ για να ξεπικρίσουν. Στο μεταξύ σε μια κατσαρόλα σoτάρετε με τα 100 ml ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και το σκόρδο να γυαλίσουν και να μελώσουν σε μέτρια φωτιά. Βάζετε την πάστα τομάτας και ανακατεύετε. Προσθέτετε τη φρέσκια τομάτα. τον μαϊντανό, τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε και τη ζάχαρη και χαμηλώνετε τη φωτιά αφήνοντας να σιγομαγειρευτούν. Σουρώνετε και στραγγίζετε καλά τις μελιτζάνες από το νερό. Τις τηγανίζετε στα 300 ml καυτό ελαιόλαδο να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα. Τις βάζετε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν από το πολύ λάδι. Κατόπιν τις βάζετε στη σύβραση με τα κρεμμύδια και, αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύετε το φαγητό για περίπου 10΄. Όταν είναι έτοιμο, το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να σταθεί για 10′ . Σερβίρετε με φέτα και ζυμωτό ψωμί.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα