Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ο παλαίμαχος διαιτητής πόλο Ν. Βασιλείου έσωσε ηλικιωμένο από πνιγμό στον ΙστιοπλοΪκό

«Τον έβγαλα στην ακτή, του έδωσα τις πρώτες βοήθειες και τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ…»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Οι άνθρωποι του υγρού στίβου συνεχίζουν να σώζουν ζωές και μετά τις περιπτώσεις της Ντένια Κουρέτα αλλά και των αδελφών Μπαλάτσα της ΝΕΠ, σήμερα το πρωί, ένας ακόμα άνθρωπος του πόλο έσωσε συμπολίτη μας από βέβαιο πνιγμό.

Ο λόγος για τον παλαίμαχο διαιτητή πόλο και μέλος της ΚΕΔ/ΕΟΚ Νίκο Βασιλείου ο οποίος νωρίς το πρωί,  την ώρα που έκανε την γυμναστική του εντόπισε έναν άνδρα περίπου 80 ετών να είναι μπρούμυτα κοντά στην ακτή, στο θαλάσσιο χώρο πλησίον του Ιστιοπλοϊκού ομίλου Πατρών.

Αμέσως βούτηξε στη θάλασσα με τα ρούχα, τον έβγαλε στη ακτή, του έδωσε τις πρώτες βοήθειες και τον έσωσε καθώς ο ηλικιωμένος κατάφερε να πάρει ανάσα σύντομα και να μην επέλθει το μοιραίο. Στη συνέχεια κλήθηκε το ΕΚΑΒ όπου φρόντισε για τα περαιτέρω με το πλήρωμα να αναφέρει πως ήταν σωτηρία η παρέμβαση του Νίκου Βασιλείου.

«Μόλις είδα τον άνθρωπο πεσμένο μπρούμυτα, δεν το σκέφτηκα ούτε στιγμή» δήλωσε στο gnomip.gr ο Νίκος Βασιλείου ερωτηθείς για το περιστατικό.

Περιγράφοντας το σκηνικό μας είπε: «Κάθε πρωί κάνω γυμναστική σ την περιοχή, είδα κάποιες κύριες που κοιτούσαν στην ακτή και μόλις κατάλαβα όπως ήταν μπρούμυτα ένα άνδρας, έπεσε κατευθείαν με τα ρούχα στο νερό.

Τον έβγαλα έξω στην ακτή, του έδωσα τις πρώτες βοήθειες, τον βοήθησα να πάρει ανάσες και παράλληλα κάποιοι που ήταν εκεί, κάλεσαν το ΕΚΑΒ που ήρθε σύντομα και ανέλαβε τα υπόλοιπα.

Πιστεύω πως αν δεν τον είχα δει και δεν τον είχα βγάλει στην ακτή έγκαιρα, ίσως και να μην ζούσε. Βλέπουμε τελευταία πολλά περιστατικά και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή από όλους όσους κολυμπούν».

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΚΟΓΚΟΣ

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement