Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Φριτάτα με τομάτες και ζαμπόν

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

8 αβγά

4 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο

3 τομάτες σε ροδέλες

1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι (ή άλλο κίτρινο τυρί της επιλογής σας) τριμμένο

4 φέτες ζαμπόν ωμοπλάτη σε κύβους

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε μπολ χτυπάτε με αβγοδάρτη τα αβγά με το γάλα και το τυρί. Σε μέτριο αντικολλητικό τηγάνι με χερούλι που δεν χαλάει στο φούρνο, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τοποθετείτε τις ροδέλες της τομάτας στον πάτο. Ρίχνετε από επάνω τα χτυπημένα αβγά και το ζαμπόν, αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο και ψήνετε μέχρι το αβγό να ξεκολλά από τα τοιχώματα και τον πάτο του τηγανιού, που σημαίνει ότι έχει ψηθεί. Σε αυτή τη φάση μεταφέρετε την ομελέτα στον φούρνο και ψήνετε μέχρι να σταθεροποιηθεί το αβγό στην επιφάνεια. Πασπαλίζετε με μαϊντανό, αν χρησιμοποιήσετε και σερβίρετε. Μην παραψήσετε την ομελέτα γιατί δε θα βγει ζουμερή και αφράτη.


Ροή ειδήσεων

Advertisement