Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Κοράκιασε» ο Ρωμανός

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Νερό με μπιτόνια κουβαλούν για να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες οι κάτοικοι στον Ρωμανό, καθώς εδώ και δέκα ημέρες, οι βρύσες των σπιτιών τους έχουν στερέψει. Όπως επισημαίνουν όλη η περιοχή δεν έχει νερό, με αποτέλεσμα να έχουν περιέλθει σε απόγνωση, ειδικά τις τελευταίες ημέρες, λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέα Παπανικήτα, στην συγκεκριμένη περιοχή οι κάτοικοι έχουν ενημερωθεί για τις τακτικές διακοπές στην υδροδότηση, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη δύο σημαντικά έργα. Το πρώτο αφορά στην αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης και το δεύτερο, στην αποκατάσταση των σημείων που παρατηρείται επικαθίζηση αλάτων. «Στο Ρωμανό αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης, με αποτέλεσμα να παρατηρείται πρόβλημα στην υδροδότηση του κέντρου του οικισμού και περιμετρικά του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου. Το νέο δίκτυο έχει τοποθετηθεί, όμως για να γίνει η σύνδεση του καινούριου με το παλιό πρέπει το νερό να διακόπτεται. Την ίδια ώρα, υπάρχει συνεργείο που αποκαθιστά όλα τα σημεία που υπάρχει καθίζηση αλάτων. Και σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητη η διακοπή της υδροδότησης», σημείωσε ο κ. Παπανικήτας, ζητώντας την κατανόηση των κατοίκων της περιοχής.

ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΠΑΤΡΑ

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον κ. Παπανικήτα σύντομα θα υδροδοτηθεί η νότια Πάτρα από το Φράγμα Πείρου. Όπως ανέφερε, Μοιρέικα, Καμίνια, Θεριανό, Τσουκαλέικα, Βραχνέικα, Μιντιλόγλι κι άλλοι οικισμοί θα πάρουν διυλισμένο νερό από το Φράγμα. Πρόκειται για περιοχές που μέχρι σήμερα υδροδοτούνταν από γεωτρήσεις με ό,τι προβλήματα αυτό συνεπάγεται.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΥ ΨΑΧΟΥ

Τέλος, από την ΔΕΥΑΠ ανακοινώθηκε ότι σήμερα από τις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ., λόγω εργασιών αντικατάστασης δικτύου θα υπάρξει πλημμελής έως και  πλήρης διακοπή υδροδότησης σε τμήμα της περιοχής Ψάχου που περικλείεται από τις οδούς Περσέως – Αγ. Ιωάννη Πράτσικα – Κομνηνών – Αυτ. Βασιλείου – Νιόβης.

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement