Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μονόδρομος η… απόσυρση- Σήμερα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Παναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών για τη σταφιδική κρίση

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Σήμερα στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Παναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών στο Αίγιο με αίτημα την απόσυρση των αποθεμάτων σταφίδας και τη στήριξη των σταφιδοπαραγωγών.

Στη συγκέντρωση έχουν κληθεί εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και φορέων, προκειμένου όλοι μαζί να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση, ότι η απόσυρση των αποθεμάτων είναι μονόδρομος για την αντιμετώπιση της σταφιδικής κρίσης.

«Η σταφιδική κρίση έχει ήδη ξεσπάσει», ανέφερε ο πρόεδρος της Π.Ε.Σ. Θανάσης Σωτηρόπουλος, καλώντας την κυβέρνηση να λάβει μέτρα «τώρα», πλην όμως οι ρυθμοί της δείχνουν ενδεικτικοί των αρχικών προθέσεών της, με την τοπική κοινωνία να αναμένει και τους τοπικούς βουλευτές να δράσουν, διότι το πρόβλημα έχει τεράστιες οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις. Σύμφωνα με τον κ. Σωτηρόπουλο «η απόσυρση των αποθεμάτων σταφίδας είναι η μόνη αποτελεσματική λύση που  θα στηρίξει την τιμή της σταφίδας και αυτό το γνωρίζουν όλοι πολύ καλά αλλά σκοντάφτει στα συντεχνιακά συμφέροντα… που επιθυμούν να εκτοπίσουν την Παναιγιάλειο Ένωση από την αγορά για να διαχειριστούν τους παραγωγούς πολύ εύκολα…  Στην αγωνία των σταφιδοπαραγωγών, της οποίας είμαστε αποδέκτες και την βιώνουμε καθημερινά, καθώς είμαστε και οι ίδιοι σταφιδοπαραγωγοί,  η δε οργάνωσή μας αμιγώς συνεταιριστική,  και στο ερώτημά τους  για το τι θα συμβεί σε ένα μήνα  στην τιμή της σταφίδας από την συσσώρευση μεγάλων πλεονασμάτων της προηγούμενης εσοδείας, η απάντηση είναι προφανής και αυτονόητη.

Οι επιπτώσεις στην τιμή της σταφίδας θα είναι καταστροφικές και  ολέθριες για την καλλιέργειά της,  καθώς δεν αντέχουν οι σταφιδοπαραγωγοί άλλη μείωση στην τιμή, η οποία έχει ήδη μειωθεί σημαντικά κατά το διάστημα των τελευταίων μηνών δηλαδή το χρονικό διάστημα που όπως ισχυρίζονται οι έμποροι δεν βρίσκουν  προϊόν.

Εμείς επιθυμούμε, με το συλλαλητήριο των σταφιδοπαραγωγών της Αιγιάλειας, να ακουστεί δυνατά η φωνή μας ακόμη και μέσα  από τις ερμητικά κλειστές πόρτες που επί μήνες τώρα επίμονα αρνούνται να ανοίξουν και να μας ακούσουν, γεγονός που μας δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά….

Επιθυμούμε να διατρανώσουμε  στην πολιτεία ότι  εμείς ,ως σταφιδοπαραγωγοί  εκφράζουμε τις θέσεις μας και τα συμφέροντά μας και όχι οι έμποροι που καμώνονται πως κόπτονται για τα συμφέροντά μας».

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: “Λαμπάδιασε” Ι.Χ στην Όθωνος Αμαλίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Πυρκαγιά σε εν κινήσει Ι.Χ ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής.

Ο οδηγός του, το ακινητοποίησε στην Όθωνος Αμαλίας και κάλεσε την Π.Υ, η οποία έσπευσε άμεσα για να θέσει υπό έλεγχο την φωτιά.

Η πυρκαγιά οφείλεται σε μηχανική βλάβη.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών: Πανηγυρική επανεκλογή του Θάνου Ζούπα

Δημοσιεύθηκε

στις

O Θάνος Ζούπας επανεξελέγη πανηγυρικά πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν για την ανάδειξη νέας διοίκησης.

Ο κ. Ζούπας έλαβε 474 ψήφους, έναντι 31 του έτερου υποψηφίου για την προεδρία, Αιμιλιανού Ρουμελιώτη.
Στις κάλπες προσήλθαν 576 μέλη του Δ.Σ. Πατρών και μετά την καταμέτρηση βρέθηκαν 48 λευκά ψηφοδέλτια και 23 άκυρα.

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι προτεραιότητά του είναι να συνεχίσει το έργο του με κυρίαρχο μέλημα ο Δικηγορικός Σύλλογος να έχει κύρος, να συνεχίσει να είναι κοντά στον μαχόμενο δικηγόρο και να είναι δίπλα στην κοινωνία, παρεμβαίνοντας με τις απόψεις του σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.

Ακόμη, όπως είχε επισημάνει σε συνέντευξη του στη «Γ», άλλο σημείο αιχμής της νέας θητείας του θα αποτελέσει η επιτάχυνση της απονομής δικαίου και η βελτίωση της καθημερινότητας των δικηγόρων.
Η καταμέτρηση των ψήφων για τα μέλη του Δ.Σ. συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αύριο στην Αχαΐα ο Χρήστος Τριαντόπουλος-Θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Υφυπουργός  παρά το Πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος,  με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, έρχεται τη Δευτέρα στη Δυτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του gnomip.gr θα επισκεφθεί Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία και συγκεκριμένα τις πληγείσες περιοχές των νομών. Ο κύριος Τριαντόπουλος, αναμένεται στα πλαίσια της επίσκεψής του, να έχει συναντήσεις με φορείς της ευρύτερης περιοχής.

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ
Περισσότερα
ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα