Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πελετίδης: Ζήτησε δουλειά για όλους και μονιμοποίηση των συμβασιούχων

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην πλατεία Γεωργίου, η δημοτική αρχή της Πάτρας, πραγματοποίησε  ακόμη συγκέντρωση, «για συνέχιση του αγώνα κατά της ανεργίας».

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, απευθυνόμενος προς τους συγκεντρωμένους, ανέφερε-μεταξύ άλλων-τα εξής:

«Με τη σημερινή μας συγκέντρωση, δίνουμε συνέχεια στον αγώνα που ξεκινήσαμε από την πρώτη μέρα που αναδειχτήκαμε δημοτική αρχή της Πάτρας. Βάλαμε στο κέντρο της προσοχής μας την ανεργία, που αποτελεί το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα στην περιοχή μας. Μόνο οι επίσημα καταγεγραμμένοι άνεργοι έφτασαν τις 38.000 και σε αυτούς δεν περιλαμβάνονται αυτοί που δουλεύουν περιστασιακά, μέσω προγραμμάτων, που τον μισό χρόνο περίπου είναι χωρίς δουλειά.

Μαζευτήκαμε σήμερα, λοιπόν, εδώ, εν μέσω της πανδημίας, τηρώντας ταυτόχρονα όλα τα μέτρα προστασίας, γιατί θέλουμε να στείλουμε ελπιδοφόρο μήνυμα, ότι δεν περνά η πολιτική που μας θέλει στο περιθώριο, που μας θέλει να δεχόμαστε τα πάντα αδιαμαρτύρητα. Στέλνουμε μήνυμα, ότι καταλαβαίνουμε, γνωρίζουμε πως για τα συμφέροντα κάποιων λίγων, γίνεται η ζωή του λαού «κόλαση».
Συνεχίζοντας την ομιλία του, ο κ. Πελετίδης, προανήγγειλε συνέχεια της συμμετοχής της δημοτικής αρχής σε μελλοντικές κινητοποιήσεις, αναφέροντας:

«Οι τελευταίες απεργιακές μάχες και κινητοποιήσεις ήταν πραγματική ανάσα αισιοδοξίας, αγώνα και μάχης για την εργατική τάξη της Πάτρας. Χιλιάδες εργαζόμενοι, εργαζόμενοι του Δήμου μας, νέοι και νέες, συνταξιούχοι, άνεργοι, μαζί με τα σωματεία και τους συλλόγους τους, πλημμύρισαν τους δρόμους της Πάτρας στις μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών, στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν θα παραιτηθούμε από την υπεράσπιση κατακτήσεων, ότι δεν θα παραιτηθούμε από τη διεκδίκηση για την ικανοποίηση όλων των αναγκών μας.

Στον ίδιο δρόμο θα συνεχίσουμε! Οργανωνόμαστε και διεκδικούμε τα αυτονόητα, αυτά που δικαιούμαστε. Από μόνο του αυτό που κάνουμε σήμερα είναι νίκη, είναι τιμή για τον καθένα. Δεν ανεχόμαστε άλλο την προσβολή, να μας εκμεταλλεύονται, να μας αδικούν κι εμείς να τους δείχνουμε ξανά εμπιστοσύνη, να στεκόμαστε θεατές στη σφαγή των δικαιωμάτων μας. Εναντιωνόμαστε στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων του συστήματος, αυτών που κάνουν κουμάντο στην οικονομία.

Χρειάζεται σήμερα, αλλά και στη συνέχεια, να δώσουμε απάντηση σε πολλούς προβληματισμούς που υπάρχουν, σε πολλά «γιατί».
Καλούμε ακόμα μία φορά τα λαϊκά στρώματα να αναρωτηθούν. Υπάρχει σήμερα δυνατότητα να πραγματοποιηθεί αυτό που λέμε στο σύνθημά μας, δηλαδή να υπάρχει «Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα»; Κατά τη γνώμη μας υπάρχει -και η περίοδος που διανύουμε, έδωσε πολλά και απτά παραδείγματα ως προς αυτό».

Ο Δήμαρχος Πατρέων αναφέρθηκε στην ανάγκη για ενίσχυση του ΕΣΥ, καθώς και των δημοτικών υπηρεσιών, αναφερόμενος στο ρόλο που διαδραμάτισαν οι υπηρεσίες του Κοινωνικού Οργανισμού, όπως είναι η Βοήθεια στο Σπίτι, η διανομή τροφίμων κ.α.

«Φωνάζει» η ανάγκη για πρόσληψη πολλών μόνιμων εργαζόμενων, ώστε να καταφέρουμε να παρέχουμε στους δημότες μας το σύνολο των υπηρεσιών που επιτάσσει η εποχή μας», σημείωσε.

Αφού έκανε αναφορά στα μονοπώλια και τις… ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, ο κ. Πελετίδης υποστήριξε ότι «είναι κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλων των κρατών, το τέλος της μονιμότητας στην εργασία, το τέλος των προσλήψεων στο Δημόσιο.

Γι’ αυτό κάθε χρόνο, την 31η του Δεκέμβρη, εδώ και 21 χρόνια, μας έρχεται «φιρμάνι» από το Υπουργείο, ότι και φέτος απαγορεύεται η οποιαδήποτε πρόσληψη στο Δήμο».

Ακολούθως ισχυρίστηκε ότι «η δική μας αναπτυξιακή πολιτική, έχει στο επίκεντρό της την πάλη για να υπάρχει ανάπτυξη υπέρ του λαού, πράγμα που για να επιτευχθεί, χρειάζεται συνολικές αλλαγές, χρειάζεται αγώνας για την ανατροπή του συστήματος.

Ανάπτυξη για το λαό της Πάτρας είναι να υπάρχουν δουλειές για όλους, με πλήρη δικαιώματα, να μπορούν οι εργαζόμενοι να απολαύσουν τη ζωή, να έχουν ελεύθερο χρόνο, πρόσβαση στον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Η πάλη, επομένως, ενάντια στην ανεργία, είναι πάλη που στοχεύει στην «καρδιά» του καπιταλιστικού συστήματος, γιατί αμφισβητεί τα κέρδη τους, για τα οποία θυσιάζονται οι ανάγκες μας και τα δικαιώματά μας. Μόνο αυτή η πάλη, που δείχνει έμπρακτα ότι δε συμβιβαζόμαστε με «μισή ζωή», με ένα κομμάτι ψωμί όποτε μας χρειάζεται ο ένας ή ο άλλος εργοδότης, είναι ικανή να αποσπάσει και άμεσες κατακτήσεις».

Καταλήγοντας επανέλαβε ότι η δημοτική αρχή της Πάτρας, βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων και των ανέργων όλης της πόλης, από την πρώτη μέρα της εκλογής της και σε αυτή την πάλη, ξεχωρίζει ο αγώνας των συμβασιούχων του Δήμου, των χιλιάδων αυτών εργαζομένων, που έχουν προσφέρει, ανά περιόδους και για κάποιους μήνες, τις υπηρεσίες τους στην πόλη μας, μέσω των λεγόμενων «κοινωφελών» προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, απαριθμώντας τα αιτήματα της κινητοποίησης, μεταξύ των οποίων είναι:
•Μόνιμη και σταθερή Δουλειά για όλους, με πλήρη δικαιώματα.
•Κατάργηση των προγραμμάτων της φτώχειας και της μιζέριας που ανακυκλώνουν την ανεργία.
•Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων.
•Αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό και πλήρη κάλυψη από το κράτος όλων των αναγκών του Δήμου.
•Παράταση του σημερινού προγράμματος του ΟΑΕΔ μέχρι το τέλος του 2021, λόγω και των αυξημένων αναγκών της πανδημίας κ.α.
Στη συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Κλαδικού Συνδικάτου των εργαζομένων στους ΟΤΑ Αχαΐας, Δημήτρης Χριστόπουλος.

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Γώγος – Τα δεδομένα στη Βόρεια Ελλάδα είναι ανησυχητικά – Τι είπε για αντιεμβολιαστές και τρίτη δόση

Δημοσιεύθηκε

στις

Και στην τρίτη δόση θα υπάρχει ιεράρχηση τόνισε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων Χαράλαμπος Γώγος.

Σημείωσε ότι θα προηγηθούν οι άνω των 60 ετών που έχουν χαμηλότερη απόκριση και οι υγειονομικοί που εκτίθενται σε μεγάλο κίνδυνο. Εκτίμησε ότι και οι δυο αυτές ομάδες πιθανότατα θα εμβολιαστούν ταυτόχρονα.

Αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας, ο κ Γώγος σημείωσε ότι αυτή την περίοδο υπάρχει ελάφρυνση στο σύστημα υγείας όσον άφορα στις άπλες εισαγωγές και εισαγωγές σε ΜΕΘ, ωστόσο τόνισε ότι έχουμε αρκετούς θανάτους.

Σημείωσε ότι μετά το καλοκαίρι, οπότε υπήρξε χαλάρωση, οι επιστήμονες ανέμεναν να είναι χειρότερη η κατάσταση. Συμφωνά με τον κ. Γώγο η ανοσία από τον εμβολιασμό ανέρχεται περίπου στο 60% και μαζί με τη φυσική ανοσία που έχουν όσοι έχουν νοσήσει, πιθανόν φτάνει το 70%.

Εκτίμησε ότι τα νούμερα μπορούν να ελεγθουν και ότι το σύστημα υγείας θα τα καταφέρει.

«Μας ανησυχεί η Β. Ελλάδα»
Υπογράμμισε όμως ότι ο στόχος δεν είναι να υπάρχει ένα κρεβάτι για τους ασθενείς covid, αλλά να λειτουργήσουν κανονικά τα νοσοκομεία για τους non covid ασθενείς ενώ ανέφερε ότι υπάρχουν περιοχές που προκαλούν ανησυχία και ανάμεσα σε αυτές είναι και η Βόρεια Ελλάδα.

Τόνισε μεταξύ άλλων, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ότι έρχεται δύσκολη περίοδος με κλειστούς χώρους και ανοιχτά σχολεία.

Ερωτηθείς για τους αντιεμβολιαστές είπε πως υπάρχουν θύλακες αντιεμβολιστών παντού και πως στην εκκλησία το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο γιατί μπορούν να επηρεαστούν και μερικοί συνάνθρωποι θρησκευόμενοι. Από την άλλη σημείωσε ότι υπάρχει και η επίσημη φωνή της Εκκλήσιας που στηρίζει τους εμβολιασμούς.

www.in.gr

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Οι διασώστες και η πρόσβαση

Δημοσιεύθηκε

στις

Έχουν σώσει ζωές στους δρόμους, καθώς κατορθώνουν να φθάνουν σε χρόνο ρεκόρ στα έκτακτα περιστατικά.

Οι διασώστες που βρίσκονται πάνω στις δύο ρόδες της δίκυκλης μοτοσικλέτας, που αποτελεί ένα σημαντικό απόκτημα για το ΕΚΑΒ Πάτρας (με χορηγίες των επιχειρηματιών Διονύσιου Πλέσσα και Λεωνίδα Ευστρατιάδη), δεν μπορεί να μην έχουν άμεση πρόσβαση σε περιστατικά και δη σοβαρά.

Αυτό, διότι, εκτός από τις γνώσεις για παροχή πρώτων βοηθειών και την μεγάλη εμπειρία τους, διαθέτουν στις μηχανές τους όλο τον αναγκαίο διασωστικό εξοπλισμό, που είναι αναγκαίος για να σώζωνται ζωές και να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος.
Οι Πατρινοί διασώστες του ΕΚΑΒ που βρίσκονται στους δύο τροχούς, οι Τάκης Μικές και Χρύσανθος Φωτακόπουλος, με υψηλό αίσθημα καθήκοντος και επαγγελματισμού προσπαθούν να φθάσουν όσο πιο σύντομα γίνεται στο περιστατικό για να μην κινδυνεύουν ζωές… Τα στοιχεία το πιστοποιούν και αυτό οφείλουν να το λαμβάνουν υπόψιν οι πάντες και να δρουν αναλόγως…

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δείτε τη στιγμή του ατυχήματος που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό του 6χρονου-Συγκλονιστικό βίντεο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα συγκλονιστικό βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ, στο οποίο φαίνεται η στιγμή του ατυχήματος. Τα δύο καρτ συγκρούονται, με το ένα να εκτινάσσεται να “σκάει” με μεγάλη δύναμη στα προστατευτικά κιγκλιδώματα.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα