Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πελετίδης: Ζήτησε δουλειά για όλους και μονιμοποίηση των συμβασιούχων

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην πλατεία Γεωργίου, η δημοτική αρχή της Πάτρας, πραγματοποίησε  ακόμη συγκέντρωση, «για συνέχιση του αγώνα κατά της ανεργίας».

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, απευθυνόμενος προς τους συγκεντρωμένους, ανέφερε-μεταξύ άλλων-τα εξής:

«Με τη σημερινή μας συγκέντρωση, δίνουμε συνέχεια στον αγώνα που ξεκινήσαμε από την πρώτη μέρα που αναδειχτήκαμε δημοτική αρχή της Πάτρας. Βάλαμε στο κέντρο της προσοχής μας την ανεργία, που αποτελεί το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα στην περιοχή μας. Μόνο οι επίσημα καταγεγραμμένοι άνεργοι έφτασαν τις 38.000 και σε αυτούς δεν περιλαμβάνονται αυτοί που δουλεύουν περιστασιακά, μέσω προγραμμάτων, που τον μισό χρόνο περίπου είναι χωρίς δουλειά.

Μαζευτήκαμε σήμερα, λοιπόν, εδώ, εν μέσω της πανδημίας, τηρώντας ταυτόχρονα όλα τα μέτρα προστασίας, γιατί θέλουμε να στείλουμε ελπιδοφόρο μήνυμα, ότι δεν περνά η πολιτική που μας θέλει στο περιθώριο, που μας θέλει να δεχόμαστε τα πάντα αδιαμαρτύρητα. Στέλνουμε μήνυμα, ότι καταλαβαίνουμε, γνωρίζουμε πως για τα συμφέροντα κάποιων λίγων, γίνεται η ζωή του λαού «κόλαση».
Συνεχίζοντας την ομιλία του, ο κ. Πελετίδης, προανήγγειλε συνέχεια της συμμετοχής της δημοτικής αρχής σε μελλοντικές κινητοποιήσεις, αναφέροντας:

«Οι τελευταίες απεργιακές μάχες και κινητοποιήσεις ήταν πραγματική ανάσα αισιοδοξίας, αγώνα και μάχης για την εργατική τάξη της Πάτρας. Χιλιάδες εργαζόμενοι, εργαζόμενοι του Δήμου μας, νέοι και νέες, συνταξιούχοι, άνεργοι, μαζί με τα σωματεία και τους συλλόγους τους, πλημμύρισαν τους δρόμους της Πάτρας στις μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών, στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν θα παραιτηθούμε από την υπεράσπιση κατακτήσεων, ότι δεν θα παραιτηθούμε από τη διεκδίκηση για την ικανοποίηση όλων των αναγκών μας.

Στον ίδιο δρόμο θα συνεχίσουμε! Οργανωνόμαστε και διεκδικούμε τα αυτονόητα, αυτά που δικαιούμαστε. Από μόνο του αυτό που κάνουμε σήμερα είναι νίκη, είναι τιμή για τον καθένα. Δεν ανεχόμαστε άλλο την προσβολή, να μας εκμεταλλεύονται, να μας αδικούν κι εμείς να τους δείχνουμε ξανά εμπιστοσύνη, να στεκόμαστε θεατές στη σφαγή των δικαιωμάτων μας. Εναντιωνόμαστε στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων του συστήματος, αυτών που κάνουν κουμάντο στην οικονομία.

Χρειάζεται σήμερα, αλλά και στη συνέχεια, να δώσουμε απάντηση σε πολλούς προβληματισμούς που υπάρχουν, σε πολλά «γιατί».
Καλούμε ακόμα μία φορά τα λαϊκά στρώματα να αναρωτηθούν. Υπάρχει σήμερα δυνατότητα να πραγματοποιηθεί αυτό που λέμε στο σύνθημά μας, δηλαδή να υπάρχει «Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα»; Κατά τη γνώμη μας υπάρχει -και η περίοδος που διανύουμε, έδωσε πολλά και απτά παραδείγματα ως προς αυτό».

Ο Δήμαρχος Πατρέων αναφέρθηκε στην ανάγκη για ενίσχυση του ΕΣΥ, καθώς και των δημοτικών υπηρεσιών, αναφερόμενος στο ρόλο που διαδραμάτισαν οι υπηρεσίες του Κοινωνικού Οργανισμού, όπως είναι η Βοήθεια στο Σπίτι, η διανομή τροφίμων κ.α.

«Φωνάζει» η ανάγκη για πρόσληψη πολλών μόνιμων εργαζόμενων, ώστε να καταφέρουμε να παρέχουμε στους δημότες μας το σύνολο των υπηρεσιών που επιτάσσει η εποχή μας», σημείωσε.

Αφού έκανε αναφορά στα μονοπώλια και τις… ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, ο κ. Πελετίδης υποστήριξε ότι «είναι κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλων των κρατών, το τέλος της μονιμότητας στην εργασία, το τέλος των προσλήψεων στο Δημόσιο.

Γι’ αυτό κάθε χρόνο, την 31η του Δεκέμβρη, εδώ και 21 χρόνια, μας έρχεται «φιρμάνι» από το Υπουργείο, ότι και φέτος απαγορεύεται η οποιαδήποτε πρόσληψη στο Δήμο».

Ακολούθως ισχυρίστηκε ότι «η δική μας αναπτυξιακή πολιτική, έχει στο επίκεντρό της την πάλη για να υπάρχει ανάπτυξη υπέρ του λαού, πράγμα που για να επιτευχθεί, χρειάζεται συνολικές αλλαγές, χρειάζεται αγώνας για την ανατροπή του συστήματος.

Ανάπτυξη για το λαό της Πάτρας είναι να υπάρχουν δουλειές για όλους, με πλήρη δικαιώματα, να μπορούν οι εργαζόμενοι να απολαύσουν τη ζωή, να έχουν ελεύθερο χρόνο, πρόσβαση στον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Η πάλη, επομένως, ενάντια στην ανεργία, είναι πάλη που στοχεύει στην «καρδιά» του καπιταλιστικού συστήματος, γιατί αμφισβητεί τα κέρδη τους, για τα οποία θυσιάζονται οι ανάγκες μας και τα δικαιώματά μας. Μόνο αυτή η πάλη, που δείχνει έμπρακτα ότι δε συμβιβαζόμαστε με «μισή ζωή», με ένα κομμάτι ψωμί όποτε μας χρειάζεται ο ένας ή ο άλλος εργοδότης, είναι ικανή να αποσπάσει και άμεσες κατακτήσεις».

Καταλήγοντας επανέλαβε ότι η δημοτική αρχή της Πάτρας, βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων και των ανέργων όλης της πόλης, από την πρώτη μέρα της εκλογής της και σε αυτή την πάλη, ξεχωρίζει ο αγώνας των συμβασιούχων του Δήμου, των χιλιάδων αυτών εργαζομένων, που έχουν προσφέρει, ανά περιόδους και για κάποιους μήνες, τις υπηρεσίες τους στην πόλη μας, μέσω των λεγόμενων «κοινωφελών» προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, απαριθμώντας τα αιτήματα της κινητοποίησης, μεταξύ των οποίων είναι:
•Μόνιμη και σταθερή Δουλειά για όλους, με πλήρη δικαιώματα.
•Κατάργηση των προγραμμάτων της φτώχειας και της μιζέριας που ανακυκλώνουν την ανεργία.
•Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων.
•Αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό και πλήρη κάλυψη από το κράτος όλων των αναγκών του Δήμου.
•Παράταση του σημερινού προγράμματος του ΟΑΕΔ μέχρι το τέλος του 2021, λόγω και των αυξημένων αναγκών της πανδημίας κ.α.
Στη συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Κλαδικού Συνδικάτου των εργαζομένων στους ΟΤΑ Αχαΐας, Δημήτρης Χριστόπουλος.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement