Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Θεραπεία ψυχής και σώματος»

Η δασκάλα χορού και χορογράφος, Μάγδα Κωστοπούλου μας «ξεναγεί» στον κόσμο του «Kangoo jumps»

Published

on

 

Είναι η γυμναστική που κάνει… θαύματα κι ας χρειάζεται να φορέσεις περίεργα παπούτσια! Είναι το «Κangoo jumps», η νέα τάση στον κόσμο του χορού και της αερόβιας γυμναστικής που αποκτά ολοένα και περισσότερους λάτρεις και στην Πάτρα.

Πάντως, το νέο αυτό είδος, ήρθε από την Αμερική, αγαπήθηκε στην Ευρώπη και την δημοτικότητά του εκτόξευσαν σταρς όπως η Κέιτ Μος, οι αδελφές Καρντάσιαν, η Τζένιφερ Ανιστον και πολλές άλλες διασημότητες του Hollywood, που έχουν βάλει το kangoo jumps στην καθημερινότητά τους.

Η δασκάλα χορού και χορογράφος, Μάγδα Κωστοπούλου που ασχολείται με το «Kangoo jumps» μας «ξεναγεί» στο νέο αυτό είδος γυμναστικής και χορού, αναφέροντας πως «το Kangoo jumps είναι η πιο hot τάση αερόβιας γυμναστικής. Είναι ειδικά σχεδιασμένες μπότες με ειδικά ελατήρια-ελάσματα τα οποία μας βοηθούν στην αναπήδηση. Απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες, σε όσους θέλουν να δουν άμεσα αποτελέσματα στο σώμα τους μιας και 45 λεπτά προπόνησης αρκούν για να κάψεις έως 1000 θερμίδες. Αυτό που προσφέρει το Kangoo είναι το γεγονός ότι συνδυάζει τον χορό μαζί με την αερόβια γυμναστική. Βάση του σχεδιασμού τους, οι ειδικές αυτές μπότες, είναι κατάλληλες για την απορρόφηση κραδασμών έως 80% με σχεδόν καθόλου καταπόνηση σε μέση και γόνατα, ενώ είναι η μονή αερόβια άσκηση που συνεχίζεις να καις θερμίδες και 30 λεπτά μετά την προπόνηση».

Η Πατρινή χορογράφος, πέρα από το «Kangoo Jumps», έχει σπουδάσει και διδάσκει Latin & European dances, Oriental , Zumba, Σύγχρονο και Flamenco. Η ίδια, όμως είναι πάνω από όλα χορεύτρια και βλέπει τον χορό σαν breath, όπως τονίζει, χαρακτηριστικά. «Είναι η ανάσα μου, ο τρόπος έκφρασης μου, το καταφύγιο μου στα δύσκολα και στα εύκολα. Μόλις ξεκινήσω να χορεύω εκεί αρχίζουν και τελειώνουν όλα. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ να κάνω κάτι άλλο στη ζωή μου», αναφέρει και δηλώνει πως από τότε που θυμάται τον εαυτό της χορεύει. «Έχω εικόνες από τους γονείς μου να χορεύουν. Βοήθησαν πιστεύω στην εξέλιξη μου. Συγκεκριμένα θυμάμαι τον μπαμπά μου να χορεύει ξυπόλητος. Το κάνω και εγώ πολύ πλέον. Απλά ήξερα τι θα ήθελα να γίνω από μικρή. Ήταν το όνειρο μου ο χορός».

Πάντως, ο αγαπημένος της χορός είναι το latin. «Είμαι σίγουρα latin girl, όμως από τότε που βγήκε το kangoo το ερωτεύτηκα. Αγαπώ βέβαια και το oriental. Γενικότερα αγαπώ όλα τα είδη, θεωρώ ότι το καθένα έχει να σου προσφέρει πολλά», λέει και σχολιάζει πως τα τελευταία χρόνια αρκετός κόσμος έχει στραφεί στο χορό. «Είναι φυσιολογικό για μένα. Ο χορός είναι θεραπεία όχι μόνο του σώματος αλλά και της ψυχής. Το κομμάτι της μουσικής στο χορό είναι θεραπευτικό και διώχνει το στρες. Είναι εκτόνωση. Γι’ αυτό και πολύς κόσμος το επιλέγει», λέει και προσθέτει πως «ο χορός σε βοηθάει να αγαπήσεις το σώμα σου . Υπάρχουν πολλά στοιχεία για τον χορό που βοηθούν τον διαμόρφωση και την βελτίωση του χαρακτήρα. Η ομαδικότητα, η πειθαρχία, η ευγενής άμιλλα, αυτά είναι τα σημαντικότερα πράγματα για μένα.  Γενικότερα τα οφέλη του χορού είναι πολλά. Ο χορός μεγαλώνει πια χαρούμενα παιδιά, αυτό είναι σίγουρο».

Τέλος, όσον αφορά στην πανδημία και τις νέες συνθήκες που προκάλεσε, επισημαίνει πως «αυτό που μου έχει λείψει περισσότερο στο διάστημα της πανδημίας είναι η επαφή. Τα μαθήματα γινόντουσαν διαδικτυακά όλο αυτό το διάστημα όμως αυτό το κομμάτι της επαφής το να έρθουν να σε αγκαλιάσουν τα παιδιά δεν αναπληρώνεται με τίποτα. Βέβαια ακόμα και τώρα που ανοίγουν οι σχολές τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας γιατί πάνω από όλα είναι η υγεία».

Ροή ειδήσεων

Advertisement