Ελλάδα
Αεροπορικώς στα νησιά μόνο με αρνητικό τεστ ή πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης
Δημοσιεύθηκε
1 έτος πρνστις

Παράταση αεροπορικής οδηγίας για τις πτήσεις εσωτερικού, που θα ισχύει έως την Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί, ανακοίνωσε στο επιβατικό κοινό η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).
Οι επιβάτες από την ηπειρωτική χώρα θα ταξιδεύουν στα νησιά μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή αρνητικού τεστ (PCR/RAPID), ή βεβαίωσης νόσησης. Τα μέτρα έχουν ως στόχο τον περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID-19.
Ειδικότερα, όλοι οι επιβάτες πτήσεων εσωτερικού προς νησιωτικούς προορισμούς οφείλουν να πληρούν μία από τις παρακάτω προϋποθέσεις:
1) Να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και να επιδεικνύουν βεβαίωση/πιστοποιητικό εμβολιασμού. Εφόσον πρόκειται για αλλοδαπούς προερχόμενους από το εξωτερικό να προσκομίζουν βεβαίωση/πιστοποιητικό εμβολιασμού, στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ισπανική, ιταλική ή ρωσική γλώσσα, το οποίο να έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του προσώπου, τον τύπο του διενεργηθέντος εμβολίου και τον αριθμό των δόσεων. Εναλλακτικά οι ταξιδιώτες μπορούν να φέρουν, σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή, ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19 (EU DIGITAL COVID-19 CERTIFICATE ), καθώς και τρίτων χωρών, στο οποίο περιέχονται πληροφορίες σχετικά με τον εμβολιασμό ή το αποτέλεσμα του τελευταίου ελέγχου (rapid test 48 ωρών ή PCR 72 ωρών) ή τη νόσηση από τον κορωνοϊό COVID-19.
2) Να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί είτε σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου ή εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν από την άφιξή τους ως προς τον έλεγχο με rapid test. Εφόσον πρόκειται για αλλοδαπούς προερχόμενους από το εξωτερικό, μπορούν να προσκομίζουν βεβαίωση αρνητικού τεστ, στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ισπανική, ιταλική ή ρωσική γλώσσα.
3) Να επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν.
Αν οι έλεγχοι αυτοί έχουν διενεργηθεί στην αλλοδαπή και ισχύουν κατά τον χρόνο επιβίβασης των επιβατών στο αεροσκάφος, οι σχετικές βεβαιώσεις γίνονται αποδεκτές υπό τις ίδιες προϋποθέσεις με τις οποίες επετράπη η είσοδός τους στην Ελλάδα.
Η υποχρέωση των προϋποθέσεων ισχύει για παιδιά από δώδεκα (12) ετών και άνω.
Στην επιστροφή από τα νησιά υπάρχει σύσταση για διενέργεια self test για όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών.
Γενικές οδηγίες προς το επιβατικό κοινό για τις αεροπορικές μετακινήσεις – Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική
Στους χώρους προσέλευσης και αναμονής εντός αεροδρομίων, καθώς και κατά τη διάρκεια των αεροπορικών πτήσεων, το προσωπικό και οι επιβάτες υποχρεούνται να φέρουν μάσκα προστασίας. Επίσης οι επιβάτες υποχρεούνται να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις του μόνιμου και έκτακτου προσωπικού των αεροδρομίων ή των αεροπορικών εταιρειών που επιφορτίζεται με τα καθήκοντα εποπτείας, διαχείρισης πλήθους και υποβοήθησης των επιβατών, προκειμένου να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις και να διασφαλίζεται η ελεγχόμενη επιβίβαση-αποβίβαση και αναμονή προς αποφυγή συνωστισμού.
Ο έλεγχος των παραπάνω εγγράφων πραγματοποιείται από τους υπαλλήλους των αεροπορικών εταιρειών και δειγματοληπτικά από τις αστυνομικές αρχές. Οι αεροπορικές εταιρίες υποχρεούνται στον έλεγχο του ταξιδιώτη πριν από την επιβίβασή του, ώστε να επιβεβαιωθεί ότι φέρει τα απαραίτητα έγγραφα και σε περίπτωση παραβίασης φέρουν την υποχρέωση επαναπατρισμού του επιβάτη με ευθύνη και έξοδα τους.
in.gr
Σχετικά θέματα
-
Ηλεκτρονική έκδοση πιστοποιητικών από τον Δήμο
-
Κορωνοϊός: Από 1η Μαΐου τέλος στα πιστοποιητικά – Οι ανακοινώσεις Πλεύρη
-
Πάσχα με πιστοποιητικά και μάσκες εισηγείται η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων
-
Πλεύρης: Κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού υπό προϋποθέσεις
-
Γκίκας Μαγιορκίνης: Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα καταργηθεί μέχρι το Πάσχα
-
Ποιοι θεωρούνται από σήμερα ανεμβολίαστοι – Τι αλλάζει στα πιστοποιητικά
Ελλάδα
Ιωάννα Παλιοσπύρου: Το συγκινητικό μήνυμα στην 49χρονη που δέχτηκε επίθεση με οξύ στη Μεσσήνη
Δημοσιεύθηκε
1 ώρα πρνστις
11 Αυγούστου 2022 23:15
Συγκινητικό μήνυμα από την Ιωάννα Παλιοσπύρου στην 49χρονη που δέχτηκε επίθεση με οξύ στη Μεσσήνη. «Θέλει ψυχραιμία και πολύ και λεπτομερή θεραπεία», λέει η Ιωάννα, που έζησε η ίδια τον εφιάλτη.
Το συμβάν με την επίθεση με οξύ στην 49χρονη στη Μεσσήνη ξύπνησε φρικτές μνήμες στην Ιωάννα Παλιοσπύρου. Η ίδια η Ιωάννα μιλώντας στο MEGA θυμήθηκε το δικό της περιστατικό 2,5 χρόνια πριν και μάλιστα ζητά αυστηροποίηση των ποινών για τους δράστες.
«Κάθε φορά που ακούω για κάποιο τέτοιο περιστατικό είναι το ίδιο τρομακτικό και το ίδιο σοκαριστικό για μένα. Κάθε φορά με εκπλήσσει δυσάρεστα. Δεν καταλαβαίνω πώς ένας άνθρωπος μπορεί να προβεί σε μία τέτοια πράξη γνωρίζοντας ότι θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του ανθρώπου που επιτίθεται… Γιατί απειλείται σοβαρά η ζωή του με μια τέτοια επίθεση», δήλωσε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στο MEGA.
Και προσθέτει: «Επειδή έχω βρεθεί στην ίδια ακριβώς κατάσταση, γιατί και το δικό μου μάτι κινδύνεψε αρχικά να χαθεί, καθώς είχε καεί το 80% της κόρης. Θέλει πολύ μεγάλη προσπάθεια και από την πλευρά των γιατρών και από την ίδια τη γυναίκα. Για να καταφέρει να το σώσει. Ελπίζω να τα καταφέρει. Να σταθεί δυνατή. Θέλει ψυχραιμία και πολύ και λεπτομερή θεραπεία».
«Μου ξυπνάει μνήμες δύο ετών, γιατί εδώ και δύο χρόνια έχει γίνει η δική μου επίθεση. Και δυστυχώς με λύπη διαπιστώνω ότι δεν έχει αλλάξει κάτι επί της ουσίας. Δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει, αλλά το σίγουρο είναι ότι κάτι πρέπει να γίνει σύντομα».
«Το σίγουρο είναι ότι αυτό που κι εγώ νιώθω και που πολλές γυναίκες και κοπέλες με τις οποίες μιλάω μου λένε, και μου μεταφέρουν είναι ότι δεν υπάρχει το αίσθημα της ασφάλειας, δηλαδή νιώθουμε ότι δεν είμαστε προστατευμένες. Ότι ανά πάσα στιγμή κάποιος μπορεί με έναν πολύ εύκολο φαινομενικά τρόπο μέσα σε ένα δευτερόλεπτο, να αλλάξει τη ζωή κάποιου ανθρώπου, να την καταστρέψει», συμπλήρωσε.
Η Ιωάννα Παλαιοσπύρου ζητά αυστηροποίηση των ποινών για τους θύτες. Είναι ο μόνος τρόπος, όπως λέει, να αποτραπεί ο μιμητισμός:
«Και στη συνέχεια οι θύτες εφόσον συλλαμβάνονται, οι ποινές να είναι ικανές ώστε να αποτρέπουν μελλοντικές τέτοιες πράξεις μιμητισμού», κατέληξε.
«Πρέπει να φανεί δυνατή, να μην εγκαταλείψει» το μήνυμα της Ιωάννας Παλιοσπύρου στην 49χρονη
Ελλάδα
Ο Στέλιος Κουτνατζής προσωρινός γενικός γραμματέας πρωθυπουργού – Τι συνέβη με Μπρατάκο
Δημοσιεύθηκε
5 ώρες πρνστις
11 Αυγούστου 2022 19:22
Με ένα μήνα καθυστέρηση θα αναλάβει τελικά τη θέση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού ο Γιάννης Μπρατάκος μετά την παραίτηση Δημητριάδη με αφορμή την υπόθεση των υποκλοπών.
Ως τις 10 Σεπτεμβρίου
Στο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε για την αναπλήρωση της θέσης του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού από τις 10 Αυγούστου μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου καθήκοντα αναλαμβάνει ο ο Στέλιος Κουτνατζής, παρά το γεγονός ότι προ ημερών είχε ανακοινωθεί ο Γιάννης Μπρατάκος ο οποίος και παραιτήθηκε από την προεδρία του ΕΒΕΑ.
Διαβάστε επίσης Ατόπημα Αθανασίου: Έφερε ως παράδειγμα μουσουλμάνους βουλευτές για να δικαιολογήσει τις παρακολουθήσεις
Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, ο κ. Κουτνατζής δεν θα λαμβάνει κάποια πρόσθετη αμοιβή ή αποζημίωση ενώ θα παραμείνει στην θέση αυτή έως τις 10 Σεπτεμβρίου.
Τυπικοί λόγοι
Πληροφορίες, αναφέρουν ότι η προσωρινή ανάληψη καθηκόντων γενικού γραμματέα πρωθυπουργού από τον κ. Κουτνατζή είναι μια κίνηση που γίνεται για τυπικούς λόγους, μέχρι να οριστικοποιηθεί η αποχώρηση του κ. Μπρατάκου από το ΕΒΕΑ, καθώς η θέση δεν δύναται να παραμείνει κενή.
in.gr
Ελλάδα
Πυροβόλησε και σκότωσε τον πεθερό του – Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη
Δημοσιεύθηκε
6 ώρες πρνστις
11 Αυγούστου 2022 18:43
Άνδρας στο Αστροχώρι Άρτας σκότωσε τον 80χρονο πεθερό του μετά από καβγά που είχαν μεταξύ τους, σύμφωνα με τοπικά μέσα. Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη που έχει εξαφανιστεί.
Σύμφωνα με το epiruspost.gr, το άγριο έγκλημα σημειώθηκε λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα, όταν συνεπλάκησαν γαμπρός και πεθερός.
Το θύμα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δέχθηκε τουλάχιστον τέσσερις πυροβολισμούς.
Άνδρας στο Αστροχώρι Άρτας σκότωσε με κυνηγετική καραμπίνα τον 80χρονο πεθερό του μετά από καβγά που είχαν μεταξύ τους, σύμφωνα με τοπικά μέσα. Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του 29χρονου δράστη που έχει εξαφανιστεί μετά από ό, τι συνέβη.
Το Αστροχώρι είναι ορεινό χωριό και ανήκει στον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη.
Το θύμα δέχθηκε τέσσερις πυροβολισμούς
Σύμφωνα με το epiruspost.gr, το άγριο έγκλημα σημειώθηκε λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα, όταν συνεπλάκησαν ο γαμπρός και πεθερός.
Γιατί τον σκότωσε
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 29χρονος και πατέρας ενός παιδιού, ζούσε στην Άρτα και αντιμετώπιζε οικογενειακά προβλήματα. Το μεσημέρι ο πατέρας της γυναίκας, πήγε στην Άρτα και πήρε την κόρη του από το σπίτι της και την οδήγησε στο πατρικό σπίτι στο Αστροχώρι.
Ο σύζυγος οπλισμένος με την καραμπίνα τους ακολούθησε και φτάνοντας στο χωριό πήγε στο σπίτι του πεθερού του, όπου τον πυροβόλησε τέσσερις φορές.
Αμέσως μετά έφυγε προς το βουνό. Η Αστυνομία, όπως αναφέραμε και παραπάνω, ξεκίνησε τις έρευνες για τον εντοπισμό του. Ο 29χρονος κατάγεται από το γειτονικό χωριό Μεσόπυργο και γνωρίζει καλά την περιοχή.
www.in.gr
Ροή ειδήσεων
Ιωάννα Παλιοσπύρου: Το συγκινητικό μήνυμα στην 49χρονη που δέχτηκε επίθεση με οξύ στη Μεσσήνη
H ανάρτηση της Μαρίζας Ρίζου για την Πάτρα
Έγκλημα στην Άρτα: Εντοπίστηκε το αυτοκίνητο του 29χρονου δράστη
Εντυπωσίασε η παράσταση «Σαν τα τρελά πουλιά» από τον Χορευτικό Ομιλο Αιγίου
Ποιοι κινδυνεύουν να πληρώσουν το 100% της επιστρεπτέας προκαταβολής
Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ένας άνθρωπος της ομορφιάς, η Νίκη Μελικίδου
Άνοια: Το πρώιμο σύμπτωμα που οι περισσότεροι αγνοούν
Στο 98% η πληρότητα για το τριήμερο
Ο Στέλιος Κουτνατζής προσωρινός γενικός γραμματέας πρωθυπουργού – Τι συνέβη με Μπρατάκο
Πάτρα: Τι θα γίνει με τις κορύνες της Έλληνος Στρατιώτου;
Αυτή την εβδομάδα
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα2 ημέρες πρν
«Κλειδώνει» για Διοικητής στο Γ.Κ.Ν. Πύργου
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα5 ημέρες πρν
“Έσβησε” στα 41 της χρόνια η Μαριάνθη Κανελλοπούλου – Σήμερα η κηδεία της
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα3 ημέρες πρν
Πάτρα: Η 37χρονη Φωτεινή έχασε τη μάχη που έδινε με γενναιότητα
-
Χωρίς κατηγορία5 ημέρες πρν
Πάτρα: Πέθανε ο Γιώργος Σκόνδρας, συνδικαλιστής της ΔΕΥΑΠ
-
Ελλάδα2 ημέρες πρν
Εργαζόμενος του δήμου έπεσε από ύψος έξι μέτρων και σκοτώθηκε
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα4 ημέρες πρν
Πάτρα: Αναστάτωση στην οδό Μεσολογγίου – Μια γυναίκα σε κατάσταση αμόκ
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα4 ημέρες πρν
Πάτρα: Συμπολίτες που “έφυγαν” από τη ζώη και κηδεύονται τη Δευτέρα(8/8)
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα3 ημέρες πρν
Πάτρα: Οι απώλειες των συμπολιτών μας-Κηδεύονται την Τρίτη(9/8)