Κυριακή 21 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κραυγή αγωνίας για τις διακομιδές ασθενών και κρατουμένων

Δημοσιεύθηκε

στις

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις είναι οι αστυνομικοί της Αχαΐας καθώς τα περιπολικά και τα πληρώματα βρίσκονται συνεχώς στα νοσοκομεία, για τις διακομιδές ασθενών και κρατουμένων.

Τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως η κατάσταση έχει φθάσει τον κόμπο στο χτένι καθώς αποτελεί καθημερινότητα πια ι ο παροπλισμός επί ώρες περιπολικών και αστυνομικών έξω και μέσα στα νοσοκομεία.

Αφορμή για την κραυγή αγωνίας αποτέλεσε το γεγονός ότι προχθές πάλι για περισσότερες από έξι ώρες, δύο περιπολικά από Αστυνομικά Τμήματα βρίσκονταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας για διακομιδές ψυχιατρικών περιστατικών. Ταυτόχρονα, υπήρξαν τρεις έκτακτες μεταφορές κρατουμένων από τις Φυλακές Αγίου Στεφάνου, δεσμεύοντας επιπρόσθετο προσωπικό για την κάλυψή τους. Περιστατικά, που σύμφωνα με την ΕΑΥΑ, έπρεπε να εξεταστούν σε τακτικά ιατρεία τελικά, μετά από πολύωρη αναμονή οι διακομισθέντες αποχώρησαν άπραγοι… Χθες το απόγευμα δε, αστυνομικοί του Β΄Αστυνομικού Τμήματος της Πάτρας έφθασαν μέχρι την Κέρκυρα για ψυχιατρικό περιστατικό!

«Αστυνομικοί που θα έπρεπε να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για να υπηρετούν τον Πολίτη και να κινητοποιούνται άμεσα για την αντιμετώπιση περιστατικών, απασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με διακομιδές ασθενών, μετατρέποντας έτσι τα Νοσοκομεία σε “πάρκινγκ” των εποχούμενων περιπολιών.Ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες δεν αντιμετωπίζεται με αυτόν τον τρόπο η Αστυνομία. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει την πραγματικότητα: Όταν θα παίρνει το 100, ας κάνει τον σταυρό του να υπάρχει διαθέσιμο περιπολικό να τον βοηθήσει» αναφέρει η ΕΑΥΑ και καλεί άμεσα τον Υπουργό και τους αρμόδιους «να παρέμβουν και να διαλύσουν – μετά το άβατο των Εξαρχείων – και τα άβατα που ζούμε και αντιμετωπίζουμε και εμείς κάθε μέρα στην Πάτρα».
«Τελικά υπάρχει διάθεση από το Υπουργείο και την Γενική Γραμματεία Αντεγκλιματικής Πολιτικής για την απεμπλοκή των αστυνομικών δυνάμεων της Αχαΐας από τις μεταγωγές του Καταστήματος Κράτησης Πάτρας προς Δικαστήρια και Νοσοκομεία όπως πολλάκις μας έχουν υποσχεθεί ότι θα γίνει ή όχι;» διερωτάται ο πρόεδρος της ΕΑΥΑ Χάρης Τσίτσικας, υπογραμμίζοντας πως «σε όλες τις άλλες φυλακές τις Ελλάδας παρομοίου δυναμικότητας με αυτή της Πάτρας και ομοίου αριθμού υπαλλήλων εφαρμόζεται πλήρως ο Νόμος» και τόνισε πως εξέτασε ποτέ κανένας ακόμα πόσες «έκτακτες μεταγωγές» εκτελούνται σε άλλες φυλακές και πόσες σε αυτή του Αγ. Στεφάνου σε μια βδομάδα;»
Καταλήγοντας, διαμηνύει πως «οι αστυνομικοί της Αχαΐας είναι σε κατάσταση αναταραχής εδώ και καιρό, αναμένοντας από τους αρμοδίους την επιβολή του Νόμου και της δικαιοσύνης. Σε κάθε περίπτωση η Ένωση μας είναι έτοιμή για δυναμικές κινητοποιήσεις μέχρι να δικαιωθεί ο αγώνας μας που πιά χρονίζει σχεδόν δυο ολόκληρα χρόνια».

Ροή ειδήσεων

Advertisement