Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

200 παιδιά σε Πλαζ και Ροΐτικα-Έληξε η πρώτη περίοδος των ημερήσιων κατασκηνώσεων από το Δήμο Πατρέων

Δημοσιεύθηκε

στις

Η πρώτη περίοδος των ημερήσιων παιιδικών κατασκηνώσεων που είχε ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου έφθασε στο τέλος της, χθες Πέμπτη.

Στην πρώτη περίοδο συμμετείχαν συνολικά 200 παιδιά και στις δύο κατασκηνώσεις (Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων και Ροΐτικα), χωρισμένα σε ολιγομελή τμήματα με όσο το δυνατόν αυτόνομο πρόγραμμα δραστηριοτήτων.

Τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τα παιδιά της πόλης μας απόλαυσαν ένα ευφάνταστο πρόγραμμα δράσεων μέσα σε ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον. Γνώρισαν καινούργιους φίλους, καλλιέργησαν τη φαντασία τους, μοιράστηκαν τις ιδέες τους και βίωσαν πρωτότυπες εμπειρίες. Η τελευταία μέρα περιλάμβανε ολοήμερο διαγωνιστικό παιχνίδι ταχύτητας, μυαλού και λεπτών δεξιοτήτων καθώς επίσης, ολοκληρώθηκαν και τα εργαστήρια εικαστικών.

Η κατασκηνωτική ζωή έτσι όπως διαμορφώνεται από τα ίδια τα μέλη, συμβαδίζει με τις αξίες της αλληλεγγύης, της ίσης συμμετοχής, της αποδοχής, της φιλίας, της συνεργασίας, της επίμονης προσπάθειας για την επίτευξη ενός κοινού σκοπού. Ιδανικά, αδιανόητα για ένα σύστημα που στηρίζεται στην εκμετάλλευση και το κέρδος για τους λίγους και ταυτόχρονα αποτελεί και τη βασική αιτία στέρησης των βασικών αναγκών από τα παιδιά.
Σήμερα ξεκινά η δεύτερη κατασκηνωτική περίοδος, με ίδιο αριθμό συμμετοχών και ακόμα πιο πολλές δράσεις.

Ροή ειδήσεων

Advertisement