Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Mουσική στις γειτονιές-Ανοίγει σήμερα η «αυλαία» των συναυλιών με τους Rempet Motiv να εμφανίζονται στο Ζαβλάνι

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

Το Φεστιβάλ συνεχίζει το ταξίδι του στις γειτονιές της πόλης μέσα και από την εμφάνιση σε αυτές, από σήμερα, μουσικών σχημάτων. Η συγκεκριμένη δράση τα τελευταία χρόνια δίνει ανάσες πολιτισμού στους πολίτες οι οποίοι εξακολουθούν να δοκιμάζονται.

Στόχος του Πολιτιστικού Οργανισμού είναι αυτό το καλοκαίρι να προσφέρει σε όσο το δυνατόν περισσότερους την πολιτιστική δραστηριότητα που στερήθηκαν σχεδόν επί δύο χρόνια. Άλλωστε ο πολιτισμός είναι ένας χώρος που δοκιμάστηκε όσο κανένας, με πολιτιστικούς συλλόγους κλειστούς και ανθρώπους της τέχνης στην ανεργία.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους, οι οποίοι αναπτύσσουν αξιόλογη δράση στις γειτονιές.

Η αυλαία των συναυλιών «ανοίγει» σήμερα στις 9.30 το βράδυ με την πραγματοποίηση συναυλίας από το συγκρότημα Rempet Motiv, στο Ζαβλάνι.

Οι Rempet Motiv είναι ένα λαϊκό-ρεμπέτικο μουσικό σχήμα που ερευνά, μελετά και ερμηνεύει το λαϊκό αστικό τραγούδι από το 1930 έως σήμερα. Αυτό που το χαρακτηρίζει είναι η αισθητική και η πολυφωνία του. Απαρτίζεται από αμιγώς λαϊκά και φυσικά όργανα και χαρακτηρίζεται από την ενορχήστρωση.

Το σχήμα δημιουργήθηκε από μια παρέα μουσικών με κοινό στόχο και όραμα τη διάσωση του γνήσιου ελληνικού λαϊκού τραγουδιού. Αυτό αποδεικνύεται και από την επιλογή του ονόματος Rempet Motiv, το οποίο είναι βασισμένο στην εκδοχή του Richard Wagner: Leit Motiv (επανάληψη μιας συγκεκριμένης μουσικής φόρμας μέσα σε oβερτούρες διάφορων έργων όπερας). Έτσι και οι Rempet Motiv επαναλαμβάνουν τους λαϊκούς μουσικούς δρόμους ή κλίμακες που έχουν τη βάση τους στο δημοτικό ελληνικό τραγούδι και μετέπειτα στο λαϊκό αστικό τραγούδι.

Το συγκρότημα απαρτίζουν οι Σταύρος Ξιούρας-μπουζούκι, Φίλιππος Θεοδωρόπουλος-τραγούδι-μπαγλαμάς, Νίκος Αβραντινής-κοντραμπάσο, Γιώργος Πισπιρίγκος-κρουστά και τύμπανα, Αλέξανδρος Πώχος-ακορντεόν και τραγούδι.

ΑΥΡΙΟ ΣΕ ΚΑΣΤΕΛΟΚΑΜΠΟ ΚΑΙ ΑΡΟΗ

Σήμερα θα πραγματοποιηθούν συναυλίες στον Καστελόκαμπο και την Αρόη.

Στον Καστελόκαμπο θα εμφανιστεί το μουσικό σχήμα «Κώστα Καραλή». Το σχήμα έχει σημείο αναφοράς τη λαϊκή-δημοτική μουσική με σκοπό την διασκέδαση του κοινού από γνωστά παραδοσιακά δημοτικά και λαϊκά τραγούδια.

Μέλη του σχήματος είναι οι:

Κώστας Καραλής-κλαρίνο

Αργύρης Φιλιππακόπουλος-αρμόνιο

Γιάννης Καραλής-μπουζούκι

Ειρήνη Λαγούδη-τραγούδι

Άγγελος Γειτονόπουλος-τραγούδι.

Αντίστοιχα στην Αρόη θα εμφανιστεί το συγκρότημα «Φλογα», το οποίο θα παρουσιάσει πασίγνωστα τραγούδια από έντεχνο ελληνικό τραγούδι.

Τα μέλη του σχήματος είναι οι:

Νικολής Κουτσοσπύρος – κιθάρα, φωνή

Νικόλαος Λαδάς – πλήκτρα

Αναστάσιος Νικολόπουλος – ηλεκτρικό μπάσο

Γεώργιος Πισπιρίγκος – κρουστά, τύμπανα.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement