Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021
Connect with us

Οικονομία

Αναγνώριση αξίας για τους Συνεργάτες Πωλήσεων της INTERAMERICAN

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι Συνεργάτες που συγκροτούν τα φυσικά Δίκτυα Πωλήσεων της INTERAMERICAN, παραμένουν το πλέον δυναμικό κανάλι διανομής για την εταιρεία με μερίδιο περίπου στα 2/3 της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων.

Μάλιστα, οι πωλήσεις με διαμεσολάβηση βγαίνουν ενισχυμένες μέσα από τη δοκιμασία της περιόδου της πανδημίας με τις πολλές δυσκολίες στη φυσική επικοινωνία, αλλά και στις οικονομικές δυνατότητες των ενδιαφερομένων να ασφαλιστούν. Είναι ενδεικτικό ότι στην κατανομή της παραγωγής κατά το 2020, το εταιρικό Δίκτυο Πωλήσεων Agency είχε ποσοστό 33,4%, ενώ το Δίκτυο συνεργαζομένων Πρακτόρων – Μεσιτών 31,4%. Το εταιρικό Δίκτυο αριθμεί 32 Γραφεία Πωλήσεων με ένα σύνολο 1.100 Συνεργατών, που δραστηριοποιούνται σε όλους τους ασφαλιστικούς κλάδους με αιχμή τον κλάδο Υγείας. Το Δίκτυο Πρακτόρων – Μεσιτών περιλαμβάνει 982 συνεργαζόμενα πρακτορεία, με ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο στους κλάδους ασφάλισης Αυτοκινήτου (55%) και Λοιπών Γενικών ασφαλίσεων (45%).

Κατά την περίοδο των ιδιαίτερων συνθηκών της υγειονομικής κρίσης, άλλαξε το επίπεδο επαγγελματικής ωριμότητας των Συνεργατών της INTERAMERICAN. Άνοιξε δρόμος για την ευρύτερη χρήση των συγχρόνων ψηφιακών εργαλείων που έθεσε στη διάθεσή τους η εταιρεία με τη σχετική εκπαιδευτική υποστήριξη και ενισχύθηκε η κουλτούρα τους για την πελατοκεντρικότητα, πιο ανοιχτή σε νέες ιδέες, στη λογική της βιώσιμης ασφάλισης που μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητα των ασφαλισμένων. Το 2020 δημιούργησε «Υπερνικητές», όπως εύστοχα χαρακτηρίστηκαν οι διακριθέντες Συνεργάτες της INTERAMERICAN κατά την εκδήλωση βράβευσης στις 30 Ιουνίου, αφού επέδειξαν την απαιτούμενη ανθεκτικότητα, ευελιξία και ικανότητα προσαρμογής.

Ο Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος, μιλώντας στους Συνεργάτες επανέλαβε τη βεβαιότητα πως ο Οργανισμός θα συμμετάσχει πρωταγωνιστικά ως συνδιαμορφωτής στις εξελίξεις «για μια πιο υγιή και πιο μεγάλη Ασφαλιστική Αγορά», καθώς αφουγκράζεται αυτό που έρχεται. Ο επικεφαλής της INTERAMERICAN δήλωσε σιγουριά και για καλύτερες ημέρες στην οικονομία του τόπου μας. Όπως παρατήρησε, στις μεγάλες αλλαγές που συντελούνται, το πάθος και η πίστη που έχουν δείξει οι άνθρωποι των πωλήσεων αποτελούν το πιο σημαντικό «όπλο». Ο κ. Καντώρος τόνισε ότι η κινητικότητα του μετασχηματισμού της αγοράς έχει συγκεντρωτικό χαρακτήρα και η εικόνα θα συνεχίσει να αλλάζει δυναμικά σε επίπεδο κορυφής μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Κλείνοντας, έδωσε την υπόσχεση ότι τα επόμενα χρόνια για την INTERAMERICAN θα είναι ακόμη καλύτερα.

Ο Τάσος Ηλιακόπουλος, Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων της εταιρείας, υπογράμμισε πως οι Συνεργάτες βρήκαν τις απαντήσεις στις πρωτόγνωρες καταστάσεις της υγειονομικής κρίσης και των συνεπειών της στην κανονικότητα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, αλλά και για καταστροφικά γεγονότα από ακραία καιρικά φαινόμενα, που συνέβησαν πέρυσι. Παρατήρησε ότι οι εκτιμήσεις που είχαν συζητηθεί από τη Διοίκηση για το μέλλον, πριν τέσσερα χρόνια στην ανάλογη εκδήλωση, στη γραμμή για την προδιαγραφόμενη νέα «Εποχή του Ασφαλιστικού Συμβούλου», βγαίνουν πραγματικές σήμερα. Ανάλογη σχετικά ήταν η πρόβλεψη για το τέλος του τυποποιημένου ασφαλιστικού προϊόντος και το ξεκίνημα του ευέλικτου προϊόντος ανοιχτής αρχιτεκτονικής, που συνθέτει ο Σύμβουλος μαζί με τον πελάτη. Η αντίληψη αυτή σηματοδότησε και την πρόταση του συστήματος bewell στην Υγεία. Στην ίδια βάση, όπως είπε, αναπτύχθηκε και η πρωτοποριακή τοποθέτηση της εταιρείας στο Mobility & Convenience με υπηρεσίες έξω από την παραδοσιακή ασφάλιση, με τη δημιουργία οικοσυστήματος.

Ο κ. Ηλιακόπουλος μίλησε και για τη σύγχρονη υποστήριξη του Συνεργάτη με το ολοκληρωμένο ψηφιακό γραφείο, μέσα στην ευρύτερη στρατηγική του ψηφιακού μετασχηματισμού, που του αλλάζει τον τρόπο δουλειάς και του εξοικονομεί ωφέλιμο χρόνο, ενώ τόνισε και την εξαιρετικά σημαντική υποστηρικτική συμβολή του Contact Center προς τους Συνεργάτες -παράλληλα με τους πελάτες- μέσα στην πανδημία. Ακόμη, αναφέρθηκε στο μοναδικό για την ελληνική ασφαλιστική πραγματικότητα Σύστημα Εκπαίδευσης που λανσάρει αυτή την περίοδο η εταιρεία για τα φυσικά της Δίκτυα. Το Digital Learning Academy της INTERAMERICAN είναι γεγονός και, όπως είπε ο επικεφαλής των πωλήσεων, κάτι ανάλογο έχουν πολύ λίγες ασφαλιστικές εταιρείες στην Ευρώπη. Στα εφόδια σιγουριάς που παρέχει ο Οργανισμός στους Συνεργάτες του, ο κ. Ηλιακόπουλος πρόσθεσε και το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης για τη μελλοντική εξασφάλιση στη μη εργάσιμη περίοδο της ζωής τους.

Όσον αφορά στους τρόπους και τις τάσεις πωλήσεων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη της διαδικτυακής παρουσίας και των ασφαλιστών, επεσήμανε ότι ο ενδιαφερόμενος ψάχνει να πληροφορηθεί από το Διαδίκτυο αλλά δεν αγοράζει πάντα από αυτό. Μπορεί, όμως, να φθάσει στον Συνεργάτη μέσα από το Διαδίκτυο για να πάρει συμβουλευτική υποστήριξη. «Η INTERAMERICAN, θέλει να βρίσκεται παντού και με κάθε τρόπο, εκεί που ψάχνει και εκεί που αγοράζει και εμπιστεύεται ο ασφαλιζόμενος», κατέληξε ο Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων, συμπληρώνοντας: «Αυτή η πραγματικότητα αποτελεί οδηγό για τον τρόπο αποτελεσματικής εργασίας και δικτύωσης του σημερινού Ασφαλιστικού Συμβούλου».

Μετά τις ομιλίες του Γιάννη Καντώρου και Τάσου Ηλιακόπουλου, ακολούθησε η απονομή των βραβείων με αποκορύφωμα την κορυφαία διάκριση που δίνει η εταιρεία σε Συνεργάτη για τη διάρκεια, την επαγγελματική αριστεία, τη σταθερή παραγωγικότητα και το ήθος του. Με το βραβείο «Αλέξανδρος Ταμπουράς» τιμήθηκε ο Ασφαλιστικός Σύμβουλος Θεόδωρος Νασόπουλος.

Οικονομία

INTERAMERICAN και Anytime στο πλευρό του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε μια ουσιαστική ενέργεια υποστήριξης του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος προχώρησαν χθες, 21 Σεπτεμβρίου η INTERAMERICAN και η Anytime.

Τις ώρες που νέα μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην Αρκαδία, απειλώντας χωριά στη Μεγαλόπολη, η εταιρεία παρέδωσε στο Πυροσβεστικό Σώμα καινούργιο υλικοτεχνικό, ηλεκτρονικό εξοπλισμό, συμπληρώνοντας έτσι τη σημαντική συνδρομητική συμμετοχή των τριών εταιρειών του ομίλου (Ζωής, Ζημιών και Βοήθειας) αναλογικά στην πρόσφατη δωρεά της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος προς το Π.Σ.Ε.. Συγκεκριμένα, η INTERAMERICAN και η Anytime διέθεσαν για τις λειτουργικές ανάγκες του τομέα Επικοινωνίας του Πυροσβεστικού Σώματος, τηλεοράσεις 45”, Laptops, Desktops, οθόνες και ηχεία υπολογιστών, smartphone, πλαστικοποιητή, έγχρωμο εκτυπωτή-scanner.

Στο πλαίσιο μάλιστα της ευρύτερης, κοινής αντίληψης για την ανάπτυξη βασικών γνώσεων των πολιτών για την πυροπροστασία, την πρόληψη πυρκαγιών και την εξέλιξη της εταιρικής κουλτούρας εθελοντισμού και ενεργοποίησης για την αντιμετώπιση καταστροφικών κινδύνων, η INTERAMERICAN προτίθεται να προβεί στην κατάρτιση των εργαζομένων της, μέσω πιστοποιημένου προγράμματος της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Η ενέργεια αυτή, εντάσσεται, πλέον, ως βασικός άξονας στις πρακτικές της εταιρείας για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στην κλιματική κρίση, απειλώντας με καταστροφικές συνέπειες το φυσικό περιβάλλον, τα περιουσιακά στοιχεία και την ποιότητα ζωής.

Οι φετινές πυρκαγιές στη χώρα μας έχουν προκαλέσει οικολογικές καταστροφές τεράστιας έκτασης. Μόνο στη Βόρεια Εύβοια, σύμφωνα με τη χαρτογράφηση του European Forest Fire Information, οι πυρκαγιές κατέστρεψαν περί τα 66.000 εκτάρια – που αφορούσαν σε 32% γεωργικές περιοχές και 66% σε δασικές εκτάσεις. Η πρόληψη με αντιπυρική προστασία με τη σωστή διαχείριση των δασικών εκτάσεων, αναδεικνύεται σε κορυφαία προτεραιότητα. Στο πλαίσιο αυτό, η INTERAMERICAN έχει σχεδιάσει σειρά ενεργειών και συνεργασιών, που θα εκδηλωθούν κατά το προσεχές χρονικό διάστημα με συμμετοχή σε σημαντικά προγράμματα, πέρα από τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η εταιρεία σε διεθνές επίπεδο θεσμών.

Στην πράξη και σχετικά με τον κοινωνικό αντίκτυπο των φετινών πυρκαγιών σε Εύβοια και κυρίως στην Αττική, η INTERAMERICAN εξέφρασε και το αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης στον απόηχο των τραγικών γεγονότων συνεργαζόμενη με οργανισμούς κοινωνικής πρόνοιας, ενώ προσέφερε δωρεάν μια πλήρη ασφαλιστική κάλυψη υγείας και σε οικογένεια που επλήγη σοβαρά κατά τις πυρκαγιές. Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία είχε κινητοποιηθεί από τις πρώτες στιγμές των πυρκαγιών με τους ανθρώπους και τις ιδιόκτητες υποδομές της Οδικής Βοήθειας και των υπηρεσιών Υγείας, για την υποστήριξη της Πολιτικής Προστασίας και των πολιτών που επλήγησαν.

Περισσότερα

Οικονομία

e-ΕΦΚΑ – Συντάξεις Οκτωβρίου 2021: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

Δημοσιεύθηκε

στις

Το πρόγραμμα για τις πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ στη συνεδρίαση της 16ης Σεπτεμβρίου 2021, στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής τους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ:

– Στις 24 Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα Παρασκευή, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ), που ο AΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

– Στις 27 Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα Δευτέρα, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ), που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
– Στις 28 Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα Τρίτη, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μη μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).
– Στις 29 Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα Τετάρτη, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και της ΔΕΗ.

Περισσότερα

Οικονομία

Αναδρομικά: Εως το τέλος Οκτωβρίου πληρώνονται 180.000 συνταξιούχοι

Δημοσιεύθηκε

στις

Εως το τέλος Οκτωβρίου με τακτικές και εμβόλιμες πληρωμές ο ΕΦΚΑ εκτιμά ότι θα έχει ολοκληρώσει μεγάλο μέρος των πληρωμών που εκκρεμούν και αφορούν τις αυξήσεις και τα αναδρομικά των συνταξιούχων με περισσότερα από 30 χρόνια ασφάλισης.

Ειδικότερα, έως το τέλος Οκτωβρίου αναμένεται να έχουν πληρωθεί 150.000 παλαιοί συνταξιούχοι του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.

Αναλυτικά, τέλος Σεπτεμβρίου, με τις συντάξεις του Οκτωβρίου θα πληρωθούν τα αναδρομικά 23 μηνών οι παλαιοί συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα που συνταξιοδοτήθηκαν πριν από το Μάιο του 2016 . Βασική προϋπόθεση βέβαια, είναι να έχουν χρόνο ασφάλισης μεταξύ 30,1 και 40 έτη, και ο επανυπολογισμός να έχει βγάλει μεγαλύτερη αύξηση από την προσωπική τους διαφορά (αν είχαν).

Οι νέες αυξημένες συντάξεις, θα δοθούν τον Οκτώβριο, με τις συντάξεις Νοεμβρίου.

Στο τέλος Οκτωβρίου με τις συντάξεις του Νοεμβρίου θα λάβουν τις αυξημένες συντάξεις οι παλαιοί συνταξιούχοι του Δημοσίου που συνταξιοδοτήθηκαν πριν από το Μάιο του 2016. Αυτοί, τα αναδρομικά θα τα λάβουν πιθανότατα στο τέλος Νοεμβρίου, με τις συντάξεις Δεκεμβρίου.

Στην κατηγορία των παλαιών συνταξιούχων που περιμένουν τις πληρωμές περιλαμβάνονται:

– 50.000 παλαιοί συνταξιούχοι με μικρή θετική προσωπική διαφορά. Με τους νέους συντελεστές αναπλήρωσης, ισοφαρίζουν την προσωπική διαφορά και κερδίζουν αύξηση μεσοσταθμικά 20-30 ευρώ.

– 100.000 παλαιοί συνταξιούχοι που έλαβαν αύξηση από 1/1/2019 (αρνητική προσωπική διαφορά) με τον νόμο Κατρούγκαλου. Οι εν λόγω συνταξιούχοι θα πρέπει να περιμένουν και νέα αύξηση κατά μέσο όρο 40-50 ευρώ.

Οι υπόλοιποι 500.000 θα δουν αυξήσεις μόνο στα χαρτιά καθώς διατηρούν μεγάλη προσωπική διαφορά. Δηλαδή θα δουν λογιστική διαφορά στα εκκαθαριστικά τους και το όφελός τους θα είναι η μείωση της προσωπικής διαφοράς.

Επίσης έως το τέλος Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός των 29.032 δύσκολων περιπτώσεων νέων συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα που εκκρεμεί και η καταβολή των ποσών στους δικαιούχους θα πραγματοποιηθεί σταδιακά με εμβόλιμες πληρωμές.

Μάλιστα για την πληρωμή των κληρονόμων 2.600 θανόντων συνταξιούχων πρόκειται μέσα στις επόμενες ημέρες να ανοίξει ειδική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων ,όπως είχε συμβεί και με τα αναδρομικά του 11μηνου.

Προσοχή: Στην ουρά μέχρι το τέλος του έτους θα περιμένουν άλλοι 100.000 παλαιοί συνταξιούχοι καθώς θεωρούνται δύσκολες περιπτώσεις και ο επανυπολογισμός των συντάξεων τους απαιτεί χρονοβόρες διαδικασίες. Όμως σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έχει επεξεργαστεί ο ΕΦΚΑ υπολογίζεται ότι μόνο 20.000 από αυτούς δικαιούνται αναδρομικά και αυξήσεις.

Κύκλοι του ΕΦΚΑ επισημαίνουν ότι η διαδικασία του επανυπολογισμού των συντάξεων είναι μια εξαιρετικά σύνθετη και ως εκ τούτου χρονοβόρα διαδικασία με δεδομένο ότι υπάρχουν πάνω από 1.000 διαφορετικοί τρόποι ασφάλισης των μισθωτών.

Παρά τις δυσκολίες, οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ έχουν ήδη προχωρήσει σε πληρωμές χιλιάδων συνταξιούχων.

Συγκεκριμένα:

– Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, 65.000 νέοι (μετά τον Μάιο του 2016) συνταξιούχοι του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα είδαν μόνιμες αυξήσεις στις συντάξεις τους κατά μέσο όρο 5,1% καθώς και αναδρομικά κατά μέσο όρο 1.000 και 860 ευρώ αντίστοιχα. Το συνολικό ποσό που καταβλήθηκε ήταν 58 εκατομμύρια ευρώ.

Για τους παλαιούς συνταξιούχους (που υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης πριν τον Μάιο του 2016), οι τεχνικοί έλεγχοι από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και την ανάδοχο εταιρία δείχνουν πως το τελικό πλήθος των δικαιούχων είναι κατά πολύ μικρότερο από αυτό που έχει επικρατήσει ως εικόνα το τελευταίο διάστημα στην επικαιρότητα.

Αναλυτικά:

· Οι συνταξιούχοι πριν τον Μάιο του 2016 ανέρχονται περίπου σε 1.800.000,

· Οι 1.050.000 από αυτούς έχουν λιγότερα από 30 χρόνια ασφάλισης και επομένως δεν δικαιούνται αναδρομικά και αυξήσεις με βάση τον νόμο.

· Οι υπόλοιποι 750.000 έχουν πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης και εντάσσονται στη διαδικασία του επανυπολογισμού. Από το πλήθος αυτό προκύπτουν τα εξής στοιχεία:

– 100.000 είναι δύσκολες περιπτώσεις συντάξεων, με λάθη ή ελλιπή στοιχεία που χρίζουν περαιτέρω επεξεργασίας. Στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους να έχουν επανυπολογιστεί και να έχουν πληρωθεί όσοι δικαιούνται αναδρομικά και αυξήσεις. Υπολογίζεται ότι περίπου το 20% από αυτούς δικαιούνται αναδρομικά και αυξήσεις.

– Από τις υπόλοιπες 650.000 συνταξιούχων προκύπτει πως μόνο 130.000-150.000 δικαιούνται αναδρομικά και αυξήσεις. Οι υπόλοιποι δεν δικαιούνται λόγω της προσωπικής διαφοράς και δεν εμπίπτουν στις προϋποθέσεις του νόμου.

– Επομένως, από το σύνολο των συνταξιούχων προ του 2016 προκύπτει πως μόνο το 8% θα δουν τελικά αναδρομικά και αυξήσεις.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα