Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

«Τούρτα» κανελόνι με σπανάκι και ανθότυρο         

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

50 κανελόνια (2 κουτιά x 250γρ.)

πεκορίνο ή άλλο πικάντικο τυρί τριμμένο

βούτυρο φρέσκο

Για τη γέμιση

1 κιλό ανθότυρο

150γρ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο

2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

2 αβγά

1 φλιτζάνι πικάντικο τυρί τριμμένο

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

3 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

90γρ. βούτυρο

90γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,

1 λίτρο γάλα

αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα τομάτας

2 ποτήρια τομάτα φρέσκια τριμμένη

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

θυμάρι ή ρίγανη

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Όταν μαραθεί προσθέτετε το σκόρδο και μετά από 2 λεπτά ρίχνετε την τομάτα, τη ζάχαρη, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνετε. Βράζετε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Λιώνετε το βούτυρο και το ανακατεύετε με το αλεύρι. Προσθέτετε το γάλα ανακατεύοντας ζωηρά με αβγοδάρτη μέχρι να πήξει. Αλατοπιπερώνετε. Σοτάρετε στο λάδι τα κρεμμυδάκια και ρίχνετε το σπανάκι. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του και να στεγνώσει. Προσθέτετε τον άνηθο, το ανθότυρο θρυμματισμένο, την κρέμα γάλακτος, τα αβγά και το τριμμένο τυρί. Δοκιμάζετε το αλάτι και συμπληρώνετε αν χρειάζεται. Βουτυρώνετε μία φόρμα του σουφλέ με διάμετρο 18εκ. και ύψος 10εκ. και ρίχνετε μέσα τη μισή μπεσαμέλ. Όταν μισοκρυώσει το μίγμα με το ανθότυρο γεμίζετε τα κανελόνια με κουτάλι ή με κορνέ και τα τοποθετείτε όρθια μέσα στη φόρμα. Τα σκεπάζετε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ φροντίζοντας να πέσει και ανάμεσα από τα ζυμαρικά. Πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 40 λεπτά. Αφήνετε τα κανελόνια να μισοκρυώσουν για 15 λεπτά, τα αναποδογυρίζετε με προσοχή σε πιατέλα, τα πασπαλίζετε με μπόλικο τριμμένο τυρί και τα σερβίρετε με τη σάλτσα ντομάτας.


Ροή ειδήσεων

Advertisement