Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Ιφιγένεια η εν Ταύροις»-Στην Πάτρα για μία παράσταση μεθαύριο Τετάρτη με Παπαληγούρα, Σαράντη, Αλεξίου, Ψαρρά και Δαδακαρίδη

Δημοσιεύθηκε

στις

Την πρώτη του σκηνοθεσία στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, παρουσίασε ο Γιώργος Νανούρης σε τρεις παραστάσεις με κατάμεστο θέατρο, με την παράσταση «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» του Ευριπίδη, σε μετάφραση Γιώργου Ιωάννου.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η παράσταση στην Επίδαυρο, με 14.500 θεατές σε 3 ημέρες, θα ταξιδέψει σε ανοιχτά θέατρα της χώρας, μεταξύ των οποίων και το Εργοστάσιο Τέχνης «Θ. Μικρούτσικος» στην Πάτρα, μεθαύριο Τετάρτη 21 Ιουλίου. Η παράσταση είχε αρχικά προγραμματιστεί για δύο ημέρες, αλλά τελικά όπως ανακοινώθηκε θα δοθεί μόνο μία παράσταση.
Ο Γιώργος Νανούρης συναντιέται και πάλι με την Λένα Παπαληγούρα, τον Μιχάλη Σαράντη, αλλά και με την Χάρις Αλεξίου που επέστρεψε ξανά στο θέατρο για την πρώτη της εμφάνιση στην Επίδαυρο. Ο Νίκος Ψαρράς, ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος, η Κίττυ Παϊταζόγλου και ένας εξαμελής χορός πρωταγωνιστούν επίσης σε αυτόν τον εξαιρετικό θίασο.
Τι σημαίνει να είσαι εξόριστος και ξένος; Πώς ξεφεύγει ο άνθρωπος από το παρελθόν και τη μοίρα του; Μέσα στα συντρίμμια του Πελοποννησιακού Πολέμου, σε μια περίοδο κρίσης – που θυμίζει, με έναν τρόπο, τη σημερινή – ο Ευριπίδης γράφει την Ιφιγένεια η εν Ταύροις, εξυμνώντας το μεγαλείο της αδερφικής αγάπης και τις μεγάλες αξίες που βλέπει να χάνονται.
ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Γιώργος Ιωάννου. Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης. Μουσική: Άγγελος Τριανταφύλλου. Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος. Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη. Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη.
Πρωταγωνιστούν: Λένα Παπαληγούρα | Ιφιγένεια, Μιχάλης Σαράντης | Ορέστης, Νίκος Ψαρράς | Θόας, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης | Αγγελιοφόρος, Προμηθέας Αλειφερόπουλος | Πυλάδης, Κίττυ Παϊταζόγλου | Κορυφαία Χορού και η Χάρις Αλεξίου στον ρόλο της Αθηνάς.
Χορός: Νικόλ Κουνενιδάκη, Μαρία Κωνσταντά, Άννα Κωνσταντίνου, Δανάη Πολίτη, Βιβή Συκιώτη, Αρετή Τίλη.
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: https://www.viva.gr/tickets/theater/periodeia/ifigeneia-i-en-tavris/
Ώρα έναρξης: 9.30 μ.μ.


Ροή ειδήσεων

Advertisement