Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022
Connect with us

Υγεία

Στύση: Ποιο τρόφιμο την απειλεί και ποιο την παρατείνει

Δημοσιεύθηκε

στις

Είναι ένα φαγητό που αρέσει στους περισσότερους άνδρες και γι’αυτό πολλές φορές αγνοούν τις προειδοποιήσεις των ειδικών όσον αφορά στα προβλήματα που πιθανώς επιφέρει στην υγεία η υπερβολική κατανάλωσή του. Τι συμβαίνει, όμως, όταν το κόκκινο κρέας «απειλεί» και τη στύση τους;

Οι ερευνητές μιας νέας μελέτης εξέτασαν το σύνδεσμο μεταξύ διατροφής και διάρκειας στύσης και βρήκαν ότι οι άνδρες που καταναλώνουν πολύ κόκκινο κρέας έχουν μικρότερης διάρκειας στύσεις.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης, οι ερευνητές ζήτησαν από τρεις φοιτητές που αθλούνταν τακτικά να φορέσουν δαχτυλίδι πέους κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης για δύο βράδια, προκειμένου να καταγράψουν τις στύσεις τους.

Το πρώτο βράδυ, οι συμμετέχοντες έφαγαν ένα μπουρίτο με κρέας (μεξικάνικο φαγητό), ενώ το δεύτερο έφαγαν ένα παρόμοιο γεύμα αλλά με χορτοφαγικό περιεχόμενο.

Η ανάλυση των δεδομένων που λήφθηκαν από τα δαχτυλίδια πέους αποκάλυψε ότι η στύση των ανδρών διήρκησε περισσότερο το δεύτερο βράδυ, όταν δηλαδή έφαγαν το χορτοφαγικό μπουρίτο.

Οι επιστήμονες δεν μπόρεσαν σε αυτή τη μελέτη να υποδείξουν κάποιο πιθανό λόγο που να εξηγεί την ύπαρξη αυτού του συνδέσμου με αποτέλεσμα αυτός να παραμένει ασαφής. Επιπλέον, το δείγμα των τριών ατόμων που συμμετείχαν στη μελέτη πολύ ήταν μικρό, γι’αυτό και οι ερευνητές τονίζουν ότι εκτενέστερες μελέτες είναι απαραίτητες για την επαλήθευση αυτών των ευρημάτων.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ολοένα και περισσότερες έρευνες συσχετίζουν τη διατροφή με την ικανότητα και τη διάρκεια της στύσης, προκαλώντας ανησυχία σε μεγάλη μερίδα του ανδρικού πληθυσμού που βλέπει τις σεξουαλικές του επιδόσεις να μειώνονται, αλλά και δίνοντας την ελπίδα της βελτίωσης της στυτικής λειτουργίας μέσω των αλλαγών στη διατροφή.

www.ygeiamou.gr

Υγεία

Πεπτικό σύστημα: 5 κινήσεις SOS για υγιές έντερο

Δημοσιεύθηκε

στις

Προβλήματα του πεπτικού συστήματος όπως οι καούρες, τα φουσκώματα, η δυσκοιλιότητα και τα αέρια αντικατοπτρίζουν ό,τι συμβαίνει στον οργανισμό μας. «Με την πάροδο του χρόνου οι φυσιολογικές λειτουργίες του σώματος χάνουν μέρος της αποδοτικότητάς τους»  εξηγεί ο Δρ  Gerard Mullin, γαστρεντερολόγος του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Οι κινητήριοι μοχλοί της αλλαγής στην υγεία του εντέρου είναι οι μεταβολές στα οξέα του στομάχου, στην ανοσία του εντέρου και τη μικροχλωρίδα της περιοχής – το πολύπλοκο οσύστημα βακτηρίων στο πεπτικό μας σύστημα.

Οταν το έντερο χαίρει άκρας υγείας τότε είναι λιγότερο πιθανό να παρουσιάσουμε επιβλαβείς φλεγμονές και πτώσεις της ανοσίας εξηγεί ο Δρ Mullin.

Ακουλουθούν οι προτάσεις του ειδικού για την υγεία του εντέρου και την προστασία του πεπτικού συστήματος οι οποίες μπορεί να μην σχετίζονται απαραιτήτως με τη διατροφή.

Τρώτε τις κατάλληλες τροφές.  Μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά παρέχει τις απαραίτητες φυτικές ίνες για την ενίσχυση των καλών βακτηρίων και την υγεία του εντέρου. Εάν ακολουθείτε μια δυτικού τύπου διατροφή σίγουρα υπολείπεστε κατά 40-50% σε φυτικές ίνες, οπότε πάρτε τα μέτρα σας εντάσσοντας ωφέλιμα μικρόβια στη διατροφή σας. Πλούσια σε ωφέλιμα μικρόβια τρόφιμα είναι το κεφίρ, το γιαούρτι, το ξινολάχανο αλλά και τα προιόντα ζύμωσης όπως οι πίκλες!

Να κοιμάστε επαρκώς. Ο ανεπαρκής ύπνος σχετίζεται με υψηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας που με τη σειρά της αποτελεί το υπόβαθρο για πλήθος πεπτικών διαταραχών.

Να κινείστε. Η άσκηση είναι ο καλύτερος τρόπος για να ρυθμίσετε το σωματικό σας βάρος και να αποτρέψετε τα προβλήματα του πεπτικού συστήματος.

Διαχειριστείτε το άγχος. Λιγότερο στρες, λιγότερες καούρες, εξηγεί ο Δρ Mullin. Δοκιμάστε θεραπείες χαλάρωσης μαζί με άλλες τεχνικές απόσπασης της προσοχής.

Αντιμετωπίστε το άγχος και την κατάθλιψη. Η ψυχική διάθεση και η υγεία του πεπτικού συστήματος συνδέονται στενά μέσω της σύνδεσης του άξονα εγκεφάλου-εντέρου. Η σύνδεση αυτή είναι ιδιαίτερα έντονη σε περιπτώσεις γαστρεντερικών προβλημάτων όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κλινική εξέταση μαστού από σήμερα στο κάτω μέρος της Πλ. Γεωργίου από το Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΆΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας, συνεχίζοντας το έργο και το όραμα της Λιολιώς Κολυπέρα, δίνει και φέτος το ηχηρό παρόν του τον μήνα Οκτώβρη, μήνα διεθνώς αφιερωμένο στην ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού.

Για δέκατη τέταρτη συνεχή χρονιά διοργανώνει από σήμερα μέχρι το Σάββατο τη δράση δωρεάν Κλινική Εξέταση (ψηλάφηση) Μαστού πάντα σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Πατρέων.
Εξειδικευμένοι γιατροί, θα εξετάζουν δωρεάν γυναίκες ηλικίας άνω των 40. Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό. Οι ενδιαφερόμενες για εξέταση θα προσέρχονται με μάσκα και θα πρέπει να προσκομίζουν εφόσον υπάρχουν τις τελευταίες διαγνωστικές εξετάσεις τους.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί στην Κινητή Μονάδα της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο κάτω μέρος της Πλατείας Γεωργίου την Τετάρτη 5/10 από τις 10:00 ως τις 14:00, την Πέμπτη 6/10 την Παρασκευή 7/10 από τις 10:00 ως τις 14:00 και από τις 17:00 ως τις 21:00 και το Σάββατο 8/10 από τις 10:00 ως τις 14:00.

Περισσότερα

Ελλάδα

Τί αλλάζει στα νοσοκομεία λόγω της πορείας της πανδημίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε επιχειρησιακό πυρετό βρίσκονται και πάλι τα νοσοκομεία της Αττικής, δρομολογώντας την αποδέσμευση των κλινών για τα covid περιστατικά και την παραχώρησή τους, πλέον, για όλα τα περιστατικά.

Τα διαθέσιμα -ήπια- επιδημιολογικά δεδομένα για τον κορωνοϊό, ιδίως σε ό,τι αφορά τις εισαγωγές και τις νοσηλείες ασθενών με λοίμωξη covid, αλλά και η ανάγκη της αποσυμφόρησης των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων, έβαλαν τα δημόσια νοσοκομεία για μια ακόμη φορά στον δρόμο της επιστροφής στην κανονική λειτουργία τους, χωρίς τις έκτακτες συνθήκες της επιδημίας.

Τελικός στόχος η επαναφορά τους στο πρότερο πρόγραμμα εφημέρευσής τους. Αυτό ζητήθηκε άλλωστε από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τις διοικήσεις των νοσοκομείων όλης της χώρας.

Επισημαίνεται βεβαίως από τη διοικηση της ΥΠΕ ότι η Περιφέρεια σε συνεργασία με τις διοικήσεις των νοσοκομείων βρίσκονται σε εγρήγορση για την εκ νέου μετατροπή κλινών και τμημάτων προς νοσηλεία ασθενών με covid λοίμωξη εφόσον αυτό απαιτηθεί βάσει της εξέλιξης της επιδημίας. Ενδεικτικά χθες, Τρίτη (4/10), έγιναν πάνω από 180 εισαγωγές ασθενών με λοίμωξη Cοvid στα νοσοκομεία όλης της χώρας, με περίπου τις μισές από αυτες να γίνονται στην Αττική.

Ήδη η διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) έχει ενημερώσει το υπουργείο Υγείας για τον νέο επιχειρησιακό σχεδιασμό και ξεκίνησε από προχθές, Δευτέρα (3/10) την υλοποίηση του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου στα νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ είχαν παραχωρηθεί σταδιακά από τους προηγούμενους μήνες 1.145 κρεβάτια για επιβεβαιωμένα και ύποπτα περιστατικά. Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες η πληρότητα των κλινών είχε υποχωρήσει σημαντικά, στο 25% του συνόλου, αποτυπώνοντας τη μείωση των νοσηλευόμενων.

Σύμφωνα με το σχέδιο αποκλιμάκωσης απλών κλινών covid στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, θα αποδεσμευθούν άμεσα περίπου 400 κλίνες για γενικά περιστατικά και για τις ανάγκες της επιδημίας, και της αναμενόμενης έξαρσης του κορωνοϊού, θα παραμείνουν διαθέσιμες περίπου 700 κλίνες. Μάλιστα, στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ», ένα από τα μεσαίας δυναμικότητας νοσοκομεία που σήκωσε μεγάλο βάρος ασθενών με covid, ορίζεται ρητά ότι θα δοθούν 20 κλίνες για την κάλυψη του χειρουργικού τομέα.

Το μεγαλύτερο βηματισμό στην πορεία της επανόδου των νοσοκομείων σε κανονική λειτουργία θα κάνει το «Σωτηρία» καθώς θα αποδεσμεύσει πάνω από 120 κλίνες κορωνοϊού για τις τρέχουσες ανάγκες ασθενών. Επίσης, δεκάδες κλίνες θα παραχωρηθούν και στα νοσοκομεία «Ιπποκράτειο», «Γεννηματάς», «Ερυθρός Σταυρός», δρομολογώντας χειρουργεία και διαχείριση γενικών περιστατικών.

Επίσης, αποδεσμεύονται 14 κλίνες ΜΕΘ covid για τις ανάγκες και άλλων περιστατικών από το νοσοκομείο «Σισμανόγλειο», κάτι που δημιουργεί άλλη δυναμική στο νοσοκομείο για την κάλυψη των ασθενών. Συνολικά οι κλίνες ΜΕΘ covid θα είναι 73 στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα