Connect with us

Ελλάδα

Γιάννης Πλακιωτάκης: Μπλόκο σε 2.500 επιβάτες στα λιμάνια το τριήμερο – Ελλιπείς έλεγχοι μέχρι πρότινος

Published

on

Περίπου 2.500 πολίτες δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν σε νησιωτικούς προορισμούς το περασμένο τριήμερο, καθώς δεν τους επετράπη η επιβίβαση στα πλοία της γραμμής. Αυτό αποκάλυψε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN και επισήμανε πως οι έλεγχοι από το Λιμενικό έχουν ενταθεί.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης σημείωσε πως υπήρχαν ελλιπείς έλεγχοι στα πλοία – καθώς οι έλεγχοι γινόντουσαν από τις πλοιοκτήτριες εταιρείες το τελευταίο διάστημα – λέγοντας χαρακτηριστικά: «Γι’ αυτό ανέλαβε το Λιμενικό και πλέον αποδεδειγμένα γίνονται έλεγχοι. Αρκεί να σας πω πως το περασμένο τριήμερο 2.500 πολίτες δεν κατάφεραν να επιβιβαστούν στα πλοία».

Σημείωσε πως είναι προτιμότερη μια μικρή ταλαιπωρία «παρά η απώλεια της τουριστικής περιόδου» και συνέχισε λέγοντας: «Για τους ελέγχους χρειάζεται η συνεργασία όλων».

Μιλώντας για τα σκάφη αναψυχής και τους θαλαμηγούς είπε πως: «Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες επαγγελματικά και ιδιωτικά σκάφη αναψυχής που δραστηριοποιούνται. Μόνο δειγματοληπτικά μπορεί να γίνει ο έλεγχος».

newsit.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement