Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Η «βουβή» Μύκονος-Μετά το μίνι lockdown, χωρίς μουσική

Δημοσιεύθηκε

στις

«Το παράδειγμα της Μυκόνου ξεκάθαρα δείχνει ότι είμαστε σε δεύτερη σεζόν Covid. Όπου δεν τηρούνται τα μέτρα κινδυνεύει η τοπική οικονομία με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Αυτό τονίζει σε δήλωση του, ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος και υπογραμμίζει: «Ανησυχία υπάρχει, όπως έχω πει πριν από δύο μήνες, τα επιδημιολογικά δεδομένα κρίνουν και την εξέλιξη της σεζόν».

Προς το παρόν η χώρα είναι σε καλύτερα επίπεδα από 2020 τονίζει ο κ. Τάσιος, ωστόσο σημειώνει ότι η Μύκονος ήταν το πρώτο καμπανάκι, εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα σχολαστικά και δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός, μπορεί να μην έχουμε σεζόν μετά τον Αύγουστο.
Εστιάζοντας στις ακυρώσεις στο νησί των ανέμων, ο πρόεδρος της ΠΟΞ κάνει λόγο για λογικές ακυρώσεις που προέρχονται από Έλληνες και ξένους, όπως εξηγεί.

Εικόνες που μας γυρίζουν μήνες πίσω εκτυλίσσονται πλέον στη Μύκονο, αφού από το Σάββατο, έως και τις 26 Ιουλίου των νησί των ανέμων θα βρίσκεται σε καθεστώς μίνι lockdown -στην καρδιά του καλοκαιριού- λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες.
Για την απόφαση είχε προϊδεάσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, προειδοποιώντας στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας για το αυξημένο ιικό φορτίο στο νησί των Κυκλάδων. Τ
α υγειονομικά πρωτόκολλα έκαναν φτερά, τα πριβέ πάρτι σε βίλες έδιναν και τα νέα περιοριστικά μέτρα ήταν μονόδρομος. «Ήταν κάτι που περιμέναμε», λένε κάτοικοι του νησιού, με τους επιχειρηματίες να «βράζουν» ζητώντας άμεσα εξειδίκευση των μέτρων προκειμένου να μην χαθεί η τουριστική σεζόν.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες πάνω από 12 μεγάλα πριβέ κορωνοπάρτι, γίνονταν κατά μέσο όρο κάθε εβδομάδα σε βίλες, απόμερα σημεία, παραλίες και μεγάλα κλαμπ της Μυκόνου.
Χαρακτηριστική της κατάστασης είναι η εξέλιξη τω ενεργών κρουσμάτων κορωνοϊού στο νησί των ανέμων.
Συγκεκριμένα, στις 17 Ιουνίου η Μύκονος είχε μόλις 9 ενεργά κρούσματα, στις 7 Ιουλίου 65, ενώ στις 16 Ιουλίου ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων εκτοξεύθηκε στα 418.
Σημειώνεται ότι το 45% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων δήλωσε ως πιθανό τόπο έκθεσής του την εργασία, κάτι που ερμηνεύεται από τους ειδικούς πως οι περισσότερες επιχειρήσεις απασχολούν ανεμβολίαστους εργαζομένους.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

«Πρόκειται για καταστροφή για το νησί. Αμέσως μετά τις ανακοινώσεις για τα περιοριστικά μέτρα οι ακυρώσεις έπεσαν βροχή. Ο κόσμος δεν έρχεται στο νησί για να είναι περιορισμένος, ούτε για να μην ακούει μουσική.

Η απόφαση αμαυρώνει και υποθηκεύει το μέλλον του νησιού. Όταν βλέπει κάποιος ότι κλείνει η ίδια η κυβέρνηση ένα νησί που αποτελεί την ναυαρχίδα του τουρισμού πάει να πει ότι υπάρχει πολύ σημαντικό πρόβλημα. Ζητούμε εξειδίκευση των μέτρων και να μην μπαίνουν όλοι οι πολίτες, εμβολιασμένοι και μη στο ίδιο τσουβάλι», τόνισε ο Ηρακλής Ζησιμόπουλος, πρόεδρος του Σωματίου Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών Χώρας Μυκόνου (ΣΕΕΧΩΜ).

Πλέον, με την απαγόρευση της κυκλοφορίας να ξεκινά από τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα και να τελειώνει στις 06:00 το πρωί η κοσμοπολίτικη Μύκονος θυμίζει ένα άλλο νησί. Τα πολυσύχναστα σοκάκια του νησιού είναι άδεια τη νύχτα, ενώ η διασκέδαση πλέον γίνεται στα… βουβά μετά και την απαγόρευση της μουσικής.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement