Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Μικρή αύξηση στις νοσηλείες ασθενών covid

Δημοσιεύθηκε

στις

Διψήφιος ήταν χθες ο αριθμός των rapid tests που διενεργήθηκαν από το επιστημονικό προσωπικό του ΕΟΔΥ στο Επιμελητήριο Αχαΐας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της 6ης ΥΠΕ για τον έλεγχο των ασυμπτωματικών φορέων του ιού στο ευρύ κοινό.

Πρόκειται για 16 θετικά τεστ που εντοπίστηκαν σε σύνολο 457 δειγμάτων που ελήφθησαν συνολικά, μόνο σε μια μέρα!
Ο αριθμός θεωρείται ιδιαίτερα υψηλός και «αποτυπώνει» το επιδημιολογικό φορτίο που επικρατεί στην περιοχή μας, γι’ αυτό και η ανησυχία είναι έντονη.

Κύκλοι της περιοχής υποστηρίζουν πως αναμένεται αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων και στην περιοχή μας το προσεχές διάστημα, γι’ αυτό και κάνουν συνεχείς εκκλήσεις για να ενταθεί η εμβολιαστική κάλυψη και να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας.

Υπενθυμίζουμε ότι προχθές εντοπίστηκαν 4 θετικά τεστ στο Επιμελητήριο, ενώ και τις προηγούμενες ημέρες ο αριθμός ήταν μονοψήφιος.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και σήμερα εκτός από το Επιμελητήριο Αχαΐας (08:30 έως 20:30) έχουν προγραμματιστεί δειγματοληπτικοί έλεγχοι και στην πλατεία Βουδ (09:00 έως 14:30).

ΜΙΚΡΗ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΟΣΗΛΕΙΕΣ

Μικρή αύξηση καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στον αριθμό των πασχόντων με κορωνοϊό που χρήζουν νοσοκομειακής περίθαλψης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της 6ης ΥΠΕ, χθες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύονταν συνολικά 18 ασθενείς, εκ των οποίων 11 στην Κλινική Covid, 2 στην Παιδιατρική Κλινική και 5 στην ΜΕΘ Covid, ενώ άλλοι 12 στην Κλινική Κορωνοϊού στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας».

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement