Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Ραντεβού για εμβόλιο ακόμα κι αυθημερόν – Ξεκινούν και οι εμβολιασμοί κατ’ οίκον με το Johnson & Johnson

Δημοσιεύθηκε

στις

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κάνοντας αρχικά αναφορά στον ρόλο της Εκκλησίας ώστε να πειστούν οι συμπολίτες μας που ακόμη δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Ξεκάθαρη η Θεοδωρίδου
Στο σημαντικό αριθμό των διστακτικών για εμβολιασμό περιλαμβάνονται αρκετοί, και η βοήθεια της Εκκλησίας είναι σημαντική για την άρση των δισταγμών, ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19.

Το ερώτημα που τέθηκε ήταν εάν είναι ηθικά αποδεκτό να χορηγούνται εμβόλια κατά της covid-19 που έχουν χρησιμοποιηθεί από εμβρυικά κύτταρα από εγκυμοσύνες που έχουν διακοπεί. Κανένα από τα εμβόλια δεν περιέχει εμβρυικά κύτταρα, ξεκαθάρισε η κ. Θεοδωρίδου. Επομένως δεν τίθεται ζήτημα χριστιανικής ηθικής, είπε. Στο θέμα εάν τα εμβόλια είναι πειραματικά, απάντησε ότι αυτό δεν ισχύει, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί.

Ο πράος λόγος των εκπροσώπων της Εκκλησίας θα είναι πιο πειστικός από το στεγνό λόγο των επιστημόνων, τόνισε η καθηγήτρια.

«Το εργαστήριο των μεταλλάξεων είναι ανεμβολίαστοι» πρόσθεσε η κυρία Θεοδωρίδου, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου που ελλοχεύει για όσους ακόμη δεν έχουν εμβολιαστεί.

Αυθημερόν για το εμβόλιο – Ξεκινούν και οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί
Στην συνέχεια, τον λόγο ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος ενημέρωσε αρχικά για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος, λέγοντας πως το 44% του γενικού πληθυσμού στην Ελλάδα έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Ακόμη, τόνισε πως από αύριο οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για αυθημερόν εμβολιασμό με όλα τα εμβόλια, καθώς πλέον υπάρχει πληθώρα σκευασμάτων.

Επιπλέον, τόνισε πως επίσης αύριο θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό, ο οποίος θα γίνεται από γιατρούς του δημοσίου ή και του ιδιωτικού τομέα για συμπολίτες μας που δεν μπορούν να μετακινηθούν προς τα εμβολιαστικά κέντρα.

Ακόμη υπενθύμισε πως εδώ και μέρες έχουν καταργηθεί τα «πέναλτι» για τις αλλαγές στο ραντεβού του εμβολιασμού.

Σε σχετική ερώτηση για τα ραντεβού στην ηλικιακή ομάδα 15 έως 17 ετών, ο κ. Θεμιστοκλέους απάντησε πως ήδη έχουν κλειστεί 20.000 ραντεβού.

www.newsit.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement