Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση φταίει γιατί υποτίμησε τη μετάλλαξη Δέλτα

Δημοσιεύθηκε

στις

Για παντελή αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής στη διαχείριση της τουριστικής περιόδου κάνουν λόγο του ΣΥΡΙΖΑ μετά το τοπικό lockdown της Μυκόνου, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση μεγάλων τουριστικών πακέτων σε όλη τη χώρα.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα ζητούν απαντήσεις από την κυβέρνηση για το τι ακριβώς συνέβη και φτάσαμε σε αυτό το σημείο από τη στιγμή που επίσημα οι αρμόδιοι φορείς έλεγαν ότι οι κάτοικοι είναι εμβολιασμένοι κατά 90%. «Ποιοι τελικά ευθύνονται για την μετάδοση του ιού και γιατί δεν ελήφθησαν νωρίτερα μέτρα πριν το νησί αναγκαστεί να κλείσει;» διερωτώνται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή, επισημαίνουν ότι τόσο η κίνηση της Γερμανίας να εντάξει την Ελλάδα στις «κόκκινες» χώρες όσο και οι πληροφορίες που υπάρχουν ότι το Ισραήλ ετοιμάζεται να βάλει σε καραντίνα τους πολίτες του που έχουν έρθει διακοπές στην χώρα μας, θα σηματοδοτήσουν το τέλος της τουριστική περίοδο.

«Προφανώς και δεν χρεώνουμε στην κυβέρνηση τη μετάλλαξη του ιού» λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Εκείνο για το οποίο την κατηγορούμε ευθέως είναι για τις παραλείψεις, τις αστοχίες, την υποτίμηση, αλλά και τη λάθος κατεύθυνση που χαρακτήρισε τη διαχείριση της πανδημίας».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, αναφέρθηκε μάλιστα και σε συγκεκριμένες κινήσεις που έπρεπε να έχει κάνει η κυβέρνηση. «Γιατί δεν έχει αρχίσει να υλοποιείται ένα πρόγραμμα μόνιμων προσλήψεων, για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας; Πώς μπορεί ο πρωθυπουργός να δηλώνει πως μας περισσεύουν δημόσια νοσοκομεία και να δρομολογεί το κλείσιμο υγειονομικών μονάδων; Γιατί δεν έχει επιλεγεί μέσω των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης να στηριχθεί το ΕΣΥ;

Γιατί ακόμα δεν συνταγογραφούνται τα διαγνωστικά τεστ, όταν αυτά ορθώς θεωρούνται προαπαιτούμενα για μια σειρά δραστηριοτήτων; Τι έκανε στην πράξη όλο το προηγούμενο διάστημα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς; Γιατί δεν αναζήτησε τη δυνατότητα δημιουργίας νέων αιθουσών στην εκπαίδευση, με αποτέλεσμα να κλείσουν τα σχολεία περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα;» ανέφερε χαρακτήρισε το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: «Εκείνο, λοιπόν, που καθόρισε τις κινήσεις της κυβέρνησης ήταν μια επικοινωνιακού τύπου διαχείριση της πανδημίας, αλλά και η εμμονή της να μην υιοθετήσει ένα ολιστικό σχέδιο στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας, λόγω των νεοφιλελεύθερων εμμονών της.

Εμμονές που επιβεβαιώθηκαν με την άρνηση της κυβέρνησης να υποστηρίξει το θέμα της άρσης των δικαιωμάτων της πατέντας των εμβολίων, αλλά και με την επιμονή στην έμμεση ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας μέσω των ΣΔΙΤ. Αλήθεια, τι άλλο θα έπρεπε να είχε συμβεί για να αντιληφθεί η ΝΔ πως το δημόσιο αγαθό της υγείας πρέπει να είναι προσβάσιμο σε όλες και όλους, ανεξαρτήτως ατομικής οικονομικής δυνατότητας;».

www.newsit.gr

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement