Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Οικονομία

ΕΣΠΑ: Με ποια έργα θα ξεκινήσει από τον Νοέμβριο

Δημοσιεύθηκε

στις

Κίνητρα σε επιχειρήσεις για να δημιουργήσουν clusters δίνει το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 με έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την εξειδίκευση για τους εργαζόμενους. Την ίδια ώρα σχεδόν το 1/3 των συνολικών πόρων κατανέμεται στις ελληνικές περιφέρειες.

Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να τεθούν στο «φουλ» οι μηχανές της κυβέρνησης, προκειμένου να…πέσει «ζεστό χρήμα» στην αγορά. Δεν είναι μόνο τα 30,5 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης που θα εισέλθουν στην Ελλάδα την επόμενη πενταετία, αλλά και τα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ μέσω του οποίου θα χορηγηθούν 26,18 δισ. ευρώ

Προ των πυλών βρίσκονται τουλάχιστον έξι προγράμματα, που θα δώσουν έμφαση στον μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας σε καίριους τομείς.

Προτεραιότητα μέσω του νέου ΕΣΠΑ θα δοθεί σε υφιστάμενες αλυσίδες αξίας που περιλαμβάνουν εξωστρεφείς, δυναμικούς κλάδους, όπως για παράδειγμα η αγροδιατροφή, ο τουρισμός, αλλά και κλάδοι όπως τα logistics, η ανακύκλωση, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Τα ποσά που θα διατεθούν μέσω των προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ αναμένεται να αρχίσουν να εκταμιεύονται από τις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Ροή ειδήσεων

Advertisement