Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Απαξίωση του Συμβουλίου-Πυρ ομαδόν στη δημοτική Αρχή της Πάτρας για την στάση της στις συνεδριάσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

«Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου οφείλει να απομυθοποιήσει τον Πελετίδη αν θέλουμε η Πάτρα να βγει από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει».

Αυτό δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος, Αντώνης Κουνάβης καταλογίζοντας στον Δήμαρχο απαράδεκτη συμπεριφορά σχετικά με το ψήφισμα που εξέδωσε κατά πλειοψηφία το Σώμα για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών.

«Την ώρα που καταβάλλεται μία κοινή προσπάθεια για την αύξηση των εμβολιασμών ώστε επιτέλους η χώρα μας να χτίσει τοίχος ανοσίας απέναντι στον κορωνοϊό, ο κ. Πελετίδης βρήκε μία ακόμη ευκαιρία για να κάνει φθηνή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.

Ενώ από νωρίς το πρωί την ημέρα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου τον είχα ενημερώσει για πρόταση ψηφίσματος, το οποίο δεν είχε καμία πολιτική χροιά και είχε συμφωνήσει, μόλις διαπίστωσε πως είχε πλειοψηφία στη συνεδρίαση, προέταξε την κομματική του ταυτότητα φέρνοντας προς έγκριση άλλο ψήφισμα το οποίο ήταν διανθισμένο με τις γνωστές προσεγγίσεις και αφορισμούς του ΚΚΕ.

Πρόκειται για απρεπή συμπεριφορά που καταδεικνύει ταυτόχρονα έλλειψη σεβασμού στους θεσμούς», δήλωσε ο κ. Κουνάβης.
Στο ψήφισμα που κατέθεσε ο κ. Κουνάβης αναφερόταν μεταξύ άλλων πως «η πατρίδα μας διέρχεται μια πολύ κρίσιμη περίσταση, λόγω της νέας αναζωπύρωσης της πανδημίας, που απειλεί εκ νέου την κοινωνική και οικονομική συνοχή μας.
Δυστυχώς, όλα δείχνουν ότι η δοκιμασία αυτή θα διαρκέσει για πολύ καιρό ακόμα. Γι’ αυτό και είναι αναγκαίο το επόμενο διάστημα να πράξουμε τα δέοντα που συστήνουν οι Επιστήμονες.

Κι εμείς, ως δημοτικό συμβούλιο Πατρέων, πρέπει να δώσουμε στους συμπολίτες μας το σωστό παράδειγμα. Να στείλουμε το σωστό μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού για την αντιμετώπιση του φονικού ιού. Διότι και η τοπική κοινωνία πρέπει να σταθεί όρθια με τη συμβολή όλων μας.

Ο εμβολιασμός όλων θα σημάνει την αρχή του τέλους, για τον εφιάλτη που ζούμε όλους αυτούς τους μήνες, όχι μόνο στην πατρίδα μας, αλλά στον κόσμο ολόκληρο, και θα σηματοδοτήσει την απαρχή της επιστροφής της κανονικότητας.

Ρόλος όλων μας είναι να ενημερώσουμε τους πολίτες και να ενισχύσουμε τα λεγόμενα των επιστημόνων, που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα την αποτελεσματικότητα και την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Ας είναι σαφές: όσο περισσότεροι κάνουμε το εμβόλιο, τόσο πιο γρήγορα

θα βγούμε από τον εφιάλτη, θα νικήσουμε τον κορωνοϊό, θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Το εμβόλιο σώζει ζωές, η άρνηση βλάπτει την Υγεία. Κάνοντας το εμβόλιο θωρακίζουμε υγειονομικά τους εαυτούς μας αλλά και τους άλλους, είναι συνεπώς μια σοβαρή πράξη αλληλεγγύης και ευθύνης».

Απαξίωση του Συμβουλίου

Πυρ ομαδόν στη δημοτική Αρχή της Πάτρας για την στάση της στις συνεδριάσεις

Η στάση της δημοτικής Αρχής στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου βρέθηκε για ακόμη μία φορά στο επίκεντρο της σφοδρής κριτικής που εξαπέλυσαν παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Αρχικά το «σπιράλ» σε ανακοίνωση που εξέδωσε εγκαλεί τη δημοτική Αρχή για την πρωτόγνωρη, όπως την χαρακτηρίζει», απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφέροντας πως «ο Δήμαρχος είναι σύνηθες να αποφεύγει να απαντήσει επί της ουσίας σε ερωτήματα που τίθενται από δημοτικούς συμβούλους, αυτό που συνέβη τη Δευτέρα, όμως, ήταν πρωτοφανές: Άφησε εντελώς αναπάντητες πολλές κρίσιμες ερωτήσεις και παρότρυνε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να κηρύξει, άρον-άρον, περατωθείσα την συνεδρίαση. Όπερ και εγένετο. «Θύμα» αυτής της ασυνήθιστης τακτικής ήταν, μεταξύ άλλων, το σπιράλ και ο επικεφαλής του Πέτρος Ψωμάς. Οι ερωτήσεις του δημοτικού συμβούλου «λογοκρίθηκαν» και ο δήμαρχος, εμφανώς ενοχλημένος, αποφάσισε να μην ασχοληθεί μαζί τους. Για μία ακόμα φορά η δημοτική αρχή αποδείχθηκε αλλεργική στην κριτική και ο δήμαρχος απέφυγε να τοποθετηθεί επί θεμάτων που μπορεί να διατυπώθηκαν από συμβούλους, αλλά αναφέρονται στη δημαρχία του και απασχολούν τους δημότες.
Τα ερωτήματα που ενόχλησαν τον δήμαρχο αφορούσαν την εκδήλωση-φιάσκο
της περασμένης Τετάρτης για την καταπολέμηση της ανεργίας και την συνάντηση
με την συγγραφέα Μαρία Παπαγιάννη στην οποία ο Δήμος Πατρέων έδωσε
έντονη δημοσιότητα».
ΜΕΤΕΩΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ «ΩΡΑΣ ΠΑΤΡΩΝ»
Εξ άλλου, η «Ώρα Πατρών» καταγγέλλει επίσης, τη δημοτική Αρχή ότι άφησε μετέωρα τα ερωτήματα που κατέθεσε. Όπως επισημαίνει «για το μόνο που μας πληροφόρησε έγκυρα ο Δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο είναι ότι θα συνεδριάσει πάλι μετά τις 20 Αυγούστου. Δεν απάντησε γιατί οι ναυαγοσώστες δεν ακολουθούν το ωράριο από 8:00 έως 20:00 όπως έγκαιρα έχουμε επανειλημμένα ζητήσει. Δεν απάντησε γιατί δεν κατέθεσε πρόταση όπως έκαναν εκατοντάδες δήμοι για να δημιουργηθεί δομή αδέσποτων ζώων, με χρήματα από το Φιλόδημο, ύψους 372.000 €. Ομολόγησε ότι αφυπνίστηκε από τις παρεμβάσεις μας σχετικά με την κατασκευή στο ΚΕΤΧ αστυνομικού μεγάρου στέλνοντας έγγραφο για ενημέρωση από το Υπουργείο. Για την εικόνα πόλης, το παραλιακό μέτωπο και τη διαμονή Ρομά σε δημοτικά κτίρια, τα οποία έχουν λεηλατηθεί απάντησε: «Δεν είναι δουλειά δική μας αλλά της αστυνομίας, εμείς μπορούμε να έρθουμε να σε βγάλουμε εσένα από το σπίτι σου»; Δεν απαντήσατε και γιατί τρία χρόνια από την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου δεν γκρεμίζετε τα τείχη που ορθώνονται το μέτωπο προς τη θάλασσα.
Τέλος διαφωνήσαμε έντονα χωρίς να συμμετέχουμε στην συζήτηση και ψηφοφορία σε ένα αναχρονιστικό ξεπερασμένο θεσμό που συμμετέχει ο Δήμος «περί προικοδότησης των απόρων κορασίδων» θεσμός που υποβιβάζει τη γυναίκα και την προσωπικότητά της…».
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
Και μπορεί τα ερωτήματα που κατέθεσαν οι παρατάξεις να έμειναν αναπάντητα, δεν συνέβη όμως το ίδιο με τις ανακοινώσεις τους. Συγκεκριμένα, η δημοτική Αρχή, ανέφερε πως «σε μια ακόμη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και των «απολιτίκ» του ΣΠIΡΑΛ, με συνεχείς διακοπές, φωνασκίες και χαρακτηρισμούς, προσπάθησαν να εμποδίσουν το Δήμαρχο Πατρέων να τοποθετηθεί και να απαντήσει –όπως έχει δικαίωμα και υποχρέωση- στις ερωτήσεις των παρατάξεων. Κατανοούμε ότι δυσκολεύονται στην πολιτική αντιπαράθεση, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί συμπεριφορές χούλιγκανς. Τους βεβαιώνουμε, πώς ό,τι κι αν σκαρφιστούν, όσες αθλιότητες κι αν χρησιμοποιήσουν, το μόνο που θα καταφέρουν, είναι να αποκαλύπτεται ότι ενοχλούνται σφόδρα από τις πρωτοβουλίες και τα έργα της Δημοτικής Αρχής. Δεν θέλουν να γίνεται τίποτα σε αυτή την πόλη που να ωφελεί το λαό, θα μείνουν όμως με το παράπονο. Θέλουμε, επίσης, να καταγγείλουμε την απαράδεκτη και χυδαία επίθεση στο πρόσωπο του γιατρού Δημάρχου, από τον επικεφαλής της παράταξης της Ν.Δ., κατά τη διάρκεια της συζήτησης του ψηφίσματος για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού. Η διαδρομή του Δημάρχου και η αφοσίωσή του στο λειτούργημά του, το ενδιαφέρον του για τους ασθενείς και την υγεία του λαού, είναι γνωστά σε όλους τους Πατρινούς. Δεν έχει ανάγκη την αναγνώριση όσων υπερασπίζονται πολιτικές ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της υγείας».

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Γώγος – Τα δεδομένα στη Βόρεια Ελλάδα είναι ανησυχητικά – Τι είπε για αντιεμβολιαστές και τρίτη δόση

Δημοσιεύθηκε

στις

Και στην τρίτη δόση θα υπάρχει ιεράρχηση τόνισε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων Χαράλαμπος Γώγος.

Σημείωσε ότι θα προηγηθούν οι άνω των 60 ετών που έχουν χαμηλότερη απόκριση και οι υγειονομικοί που εκτίθενται σε μεγάλο κίνδυνο. Εκτίμησε ότι και οι δυο αυτές ομάδες πιθανότατα θα εμβολιαστούν ταυτόχρονα.

Αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας, ο κ Γώγος σημείωσε ότι αυτή την περίοδο υπάρχει ελάφρυνση στο σύστημα υγείας όσον άφορα στις άπλες εισαγωγές και εισαγωγές σε ΜΕΘ, ωστόσο τόνισε ότι έχουμε αρκετούς θανάτους.

Σημείωσε ότι μετά το καλοκαίρι, οπότε υπήρξε χαλάρωση, οι επιστήμονες ανέμεναν να είναι χειρότερη η κατάσταση. Συμφωνά με τον κ. Γώγο η ανοσία από τον εμβολιασμό ανέρχεται περίπου στο 60% και μαζί με τη φυσική ανοσία που έχουν όσοι έχουν νοσήσει, πιθανόν φτάνει το 70%.

Εκτίμησε ότι τα νούμερα μπορούν να ελεγθουν και ότι το σύστημα υγείας θα τα καταφέρει.

«Μας ανησυχεί η Β. Ελλάδα»
Υπογράμμισε όμως ότι ο στόχος δεν είναι να υπάρχει ένα κρεβάτι για τους ασθενείς covid, αλλά να λειτουργήσουν κανονικά τα νοσοκομεία για τους non covid ασθενείς ενώ ανέφερε ότι υπάρχουν περιοχές που προκαλούν ανησυχία και ανάμεσα σε αυτές είναι και η Βόρεια Ελλάδα.

Τόνισε μεταξύ άλλων, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ότι έρχεται δύσκολη περίοδος με κλειστούς χώρους και ανοιχτά σχολεία.

Ερωτηθείς για τους αντιεμβολιαστές είπε πως υπάρχουν θύλακες αντιεμβολιστών παντού και πως στην εκκλησία το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο γιατί μπορούν να επηρεαστούν και μερικοί συνάνθρωποι θρησκευόμενοι. Από την άλλη σημείωσε ότι υπάρχει και η επίσημη φωνή της Εκκλήσιας που στηρίζει τους εμβολιασμούς.

www.in.gr

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Οι διασώστες και η πρόσβαση

Δημοσιεύθηκε

στις

Έχουν σώσει ζωές στους δρόμους, καθώς κατορθώνουν να φθάνουν σε χρόνο ρεκόρ στα έκτακτα περιστατικά.

Οι διασώστες που βρίσκονται πάνω στις δύο ρόδες της δίκυκλης μοτοσικλέτας, που αποτελεί ένα σημαντικό απόκτημα για το ΕΚΑΒ Πάτρας (με χορηγίες των επιχειρηματιών Διονύσιου Πλέσσα και Λεωνίδα Ευστρατιάδη), δεν μπορεί να μην έχουν άμεση πρόσβαση σε περιστατικά και δη σοβαρά.

Αυτό, διότι, εκτός από τις γνώσεις για παροχή πρώτων βοηθειών και την μεγάλη εμπειρία τους, διαθέτουν στις μηχανές τους όλο τον αναγκαίο διασωστικό εξοπλισμό, που είναι αναγκαίος για να σώζωνται ζωές και να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος.
Οι Πατρινοί διασώστες του ΕΚΑΒ που βρίσκονται στους δύο τροχούς, οι Τάκης Μικές και Χρύσανθος Φωτακόπουλος, με υψηλό αίσθημα καθήκοντος και επαγγελματισμού προσπαθούν να φθάσουν όσο πιο σύντομα γίνεται στο περιστατικό για να μην κινδυνεύουν ζωές… Τα στοιχεία το πιστοποιούν και αυτό οφείλουν να το λαμβάνουν υπόψιν οι πάντες και να δρουν αναλόγως…

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δείτε τη στιγμή του ατυχήματος που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό του 6χρονου-Συγκλονιστικό βίντεο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα συγκλονιστικό βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ, στο οποίο φαίνεται η στιγμή του ατυχήματος. Τα δύο καρτ συγκρούονται, με το ένα να εκτινάσσεται να “σκάει” με μεγάλη δύναμη στα προστατευτικά κιγκλιδώματα.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα