Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΚΙΝ.ΑΛ: «Κούρσα» για τρεις μέχρι τώρα-Διαμορφώνεται και στην Αχαΐα σταδιακά το ρεύμα υπέρ των υποψηφίων

Δημοσιεύθηκε

στις

Με δημόσιες δηλώσεις τους στελέχη του Κινήματος Αλλαγής και στην Αχαΐα τοποθετούνται υπέρ του ενός ή του άλλου υποψήφιου για την ηγεσία του κόμματος, η οποία μέχρι τώρα εξελίσσεται σε κούρσα για τρεις!

Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Ανδρέα Λοβέρδου, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ. και ο ευρωβουλευτής, Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ όπως έχει δηλώσει εδώ και καιρό «παρούσα» στη διαδοχή θα είναι και η πρόεδρος, Φώφη Γεννηματά.
Ωστόσο, το προσεχές διάστημα δεν αποκλείεται να εισέλθουν στη «μάχη» κι άλλοι υποψήφιοι, ενώ το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών θα αποφασίσει η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής, τον Σεπτέμβριο.
Οι τρεις, προς το παρόν, υποψήφιοι έχουν ξεκινήσει επαφές και διεργασίες με στελέχη του κόμματος σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να συγκροτήσουν τους «πυρήνες» υποστήριξής τους.
ΚΑΙ Ο ΜΟΙΡΑΛΗΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ
Σε τοπικό επίπεδο, υπέρ της υποψηφιότητας του Νίκου Ανδρουλάκη τάχθηκε και Ο Νίκος Μοίραλης, γραμματέας Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Αχαΐας και μέλος της Κ.Ε. Κινήματος Αλλαγής, ο οποίος σε ανάρτησή του αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Το στοίχημα της μεγάλης προσέλευσης στις κάλπες είναι η βασική προϋπόθεση για να δώσουμε τον αέρα πνοής και τις βάσεις ώστε ο νέος Πρόεδροςνα ξεκινήσει το πορεία του με μοναδικό σκοπό το διψήφιο ποσοστό και την αυτόνομη στάση μας στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.
Μέχρι στιγμής έχουν εκφράσει την επιθυμία να διεκδικήσουν την πρωτοκαθεδρία του ΚΙΝΑΛ, η Φωφη Γεννηματά, ο Ανδρέας Λοβέρδος κι ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Οφείλουμε όλοι εμείς που πιστεύουμε πως το ΠΑΣΟΚ μπορεί να πρωταγωνιστήσει στα δημόσια δρώμενα να διασφαλίσουμε τον πολιτικό πολιτισμό μεταξύ μας και να υποχρεώσουμε τους τρεις διεκδικητές να έχουν ενωτικό λόγο και να δεσμευτούν προεκλογικά πως ακόμη κι αν ηττηθούν σε προσωπικό επίπεδο θα παραμείνουν στην πρώτη γραμμή της παραταξης την επόμενη μέρα των εσωκομματικών διαδικασιών.
Δεν περισσεύει κανείς μας και η συστράτευση όλων των δυνάμεων κρίνεται αναγκαία αν επιθυμούμε πραγματικά να αποτελέσουμε ένα σοβαρό πλειοψηφικό προοδευτικό πόλο στην Ελληνική πολιτική σκηνή.
Η προσωπική μου επιλογή στην συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία έχει χωρίς δισταγμό και δεύτερες σκέψεις ονοματεπώνυμο…Νίκος Ανδρουλάκης»
Αιτιολογώντας την απόφαση του αυτή, ο κ. Μοίραλης αναφέρει:
1) Χρειαζόμαστε μια αλλαγή που θα μας ταρακουνήσει και θα προσδώσει την απαιτούμενη ανανέωση που ζητάει διακαώς η βάση μας καθώς πολλοί πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ καρτερικά περιμένουν να δουν κάτι να αλλάζει για να επαναπατριστούν.
2) Η διαδρομή του Νίκου Ανδρουλάκη στην Ευρωβουλή και η πρωταγωνιστική του στάση στα εθνικά και πατριωτικά ζητήματα προσδίδει στην παράταξη μας μια δυναμική διείσδυσης σε ένα πολιτικό κοινό που δεν ψηφίζει το Κίνημα Αλλαγής σήμερα.
3) Η ψύχραιμη στάση του και η στήριξη στην Φώφη Γεννηματά από την επόμενη μέρα των εκλογών του 2017 απέδειξε πως ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει τα εχέγγυα να λειτουργήσει ενωτικά εφόσον κερδίσει σε αυτή την μάχη.
4) Η ηγετική του φυσιογνωμία και η αποδοχή του στη νέα γενιά είναι η ελπίδα για την ηλικιακή ανανέωση σε επίπεδο στελεχών αλλά και των ψηφοφόρων που τόσο πολύ το έχουμε ανάγκη».

Ροή ειδήσεων

Advertisement