Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Ο εμβολιασμένος γιατρός που νόσησε και λέει: «ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙΤΕ…ΧΘΕΣ»

Δημοσιεύθηκε

στις

O Ηλίας Παπαζήσης είναι γιατρός στην Αθήνα. Εμβολιάστηκε και με τις δύο δόσεις και όμως νόσησε και αναγκάστηκε να νοσηλευτεί.

Παρά ταύτα, έκανε ένα ποστ που έχει γίνει viral, σημειώνοντας: «ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙΤΕ… ΧΘΕΣ (please)». Και εξηγεί τον λόγο: «Εγώ έκανα το εμβόλιο το Φεβρουάριο, ως γιατρός. Τις τελευταίες μέρες βίωνα μια παρόξυνση του βρογχικού μου άσθματος, πράγμα ασυνήθιστο για καλοκαίρι. Συνήθως το παθαίνω Απρίλιο-Μάιο.

Ένιωθα και απίστευτη κούραση, το απέδιδα σε υπερκόπωση. Έκανα ένα Rapid test. Αποτέλεσμα: ΘΕΤΙΚΟ. Βρίσκομαι από χθες νοσηλευόμενος στη Σωτηρία με COVID, πυρετό, ραχιαλγίες και ήπια αναπνευστική ανεπάρκεια. Άρχισα θεραπεία. Σήμερα δεν έχω πυρετό, δεν πονάει η πλάτη, δε νιωθω κουρασμένος και το οξυγόνο μου έχει επανέλθει. ΑΝ ΔΕΝ ΕΊΧΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΊ; 65 χρόνων με άσθμα + COVID… Δεν θα είχα αποφύγει την εντατική με απρόβλεπτη κατάληξη. Δίπλα μου νοσηλεύεται19χρονος με COVID, πνευμονίες και στους δύο πνεύμονες, και σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια. Τη νύχτα του άλλαζα πάπιες. Του έχουν πει, αν θέλει τουαλέτα, να τον πάει νοσοκόμος με καρότσι και φορητή φιάλη οξυγόνου. Αν πάει μόνος του θα καταρρεύσει. Δεν αντέχει λεπτό χωρίς έντονη παροχή οξυγόνου με ειδική μάσκα. Φοβάμαι πως δε θα αποφύγει την εντατική… Στο ίδιο δωμάτιο 21χρονος με επιδείνωση στις 7 ημέρες νόσησης και διάσπαρτα διηθήματα (πνευμονίες) στην αξονική και στους δύο πνεύμονες. Αν συνεχίσει να επιδεινώνεται, θα μπει κι αυτός στην εντατική. Αν το φθινόπωρο γεμίσουν οι εντατικές και τέτοια παιδιά αντί για εντατική βρεθούν στο ράντζο; Μου έλεγαν οι νοσηλεύτριες: Στην αρχή της πανδημίας νοσηλεύαμε άτομα παχύσαρκα, πάνω από 120 κιλά. Μετά ηλικιωμένους, μετά νεότερους, τώρα όλο 18-22 χρόνων και «στραβώνουνε» χθες μπήκαν στην εντατική ένας 24 και ένας 28 χρόνων. Εγώ αισίως αύριο παίρνω εξιτήριο ΧΑΡΗ ΣΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ!!!»


Ροή ειδήσεων

Advertisement