Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Υγεία

Σύγχρονο «όπλο» για τις οφθαλμολογικές παθήσεις εξαφάλισε η 6η ΥΠΕ ενισχύοντας το Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα

Δημοσιεύθηκε

στις

Η παρουσίαση του νέου σύγχρονου μηχανήματος οπτικής τομογραφίας συνοχής (OCT) και ψηφιακής αγγειογραφίας, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, στον τρίτο όροφο του Κέντρου Υγείας Βορείου Τομέα (ΙΚΑ Αγίου Αλεξίου).

Το σύγχρονο πολυμηχάνημα κόστους 79.980 ευρώ, αποκτήθηκε μετά τις ενέργειες της 6ης ΥΠΕ, η οποία μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, κατάφερε να υλοποιήσει την αγορά.

ΚΑΡΒΕΛΗΣ: «ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ»

“Το πιο σημαντικό για εμάς, είναι η δυνατότητα που δίνεται στους συμπολίτες μας, να πραγματοποιούν τόσο εξειδικευμένες εξετάσεις, εντελώς δωρεάν” ανέφερε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.
Πρόκειται για ένα ισχυρό κλινικό εργαλείο που συμβάλλει στην καλύτερη διάγνωση των οφθαλμολογικών παθήσεων – από το πρόσθιο τμήμα του ματιού έως και τον χοριοειδή χιτώνα στο οπίσθιο τμήμα, – για να επιτρέψει στον γιατρό να προσαρμόσει την προσέγγισή του σε θεραπεία εξατομικευμένης φροντίδας.

ΣΑΑΚΙΑΝ: «ΣΩΤΗΡΙΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ»

“Σωτήριο για χιλιάδες ασθενείς”, χαρακτήρισε το νέο μηχάνημα, ο γιατρός – οφθαλμίατρος του ΙΚΑ, Άρθρου Σαακιάν, υπογραμμίζοντας τα άμεσα αντανακλαστικά της 6ης ΥΠΕ ώστε να αποκτηθεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, κάτι που δεν συνέβαινε σε παλαιότερες εποχές.

Χ. ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: «ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΜΑΣ»

“Ευχαριστούμε θερμά, για μία ακόμη φορά, την 6η ΥΠΕ για την προσφορά της και τις συνεχείς ενέργειές της για την αναβάθμιση των παροχών στις δομές μας”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Βορείου Τομέα Χαράλαμπος Μπακόπουλος.

ΚΑΙ ΝΕΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΣΤΟ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ

Παράλληλα, ο κ. Καρβέλης, αναφέρθηκε στη προμήθεια του νέου ρομποτικού μηχανήματος εγγραφής cd, του ακτινολογικού εργαστηρίου, το οποίο επιτρέπει κατά πολύ τη μείωση του κόστους των αναλώσιμων υλικών, αλλά και στις εργασίες που γίνονται για την αναβάθμιση των υπηρεσιών στον τρίτο όροφο του ΙΚΑ Πάτρας (Γούναρη).
“Δεν θα σταματήσουμε να ενισχύσουμε με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τις υγειονομικές μας μονάδες”, τόνισε χαρακτηριστικά ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ.


Ροή ειδήσεων

Advertisement