Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

6η ΕΜΑΚ: Φύλλο πορείας για οκτώ πυροσβέστες-Τη διαφωνία του εκφράζει ο πρόεδρος της Ενωσης Πυροσβεστών ΝΔ Ελλάδας Β. Φερτάκης

Published

on

Οκτώ πυροσβέστες που υπηρετούσαν στην 6η ΕΜΑΚ με έδρα την Πάτρα πήραν φύλλο πορείας για άλλες υπηρεσίες επειδή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό.

Με προχθεσινή απόφαση του Αρχηγού της Π.Υ. μετακινούνται σε άλλες υπηρεσίες οι 54 συνολικά πυροσβέστες από τις 8 ΕΜΑΚ της χώρας, ενώ χθες επανατοποθετήθηκαν με απόφαση των κατά τόπους διοικήσεων.

Στην Αχαΐα τα οκτώ στελέχη που αποχώρησαν από την 6η ΕΜΑΚ αναλαμβάνουν υπηρεσία ως εξής: τρεις στον Α΄ Πυροσβεστικό Σταθμό, τρεις στην Π.Υ. της ΒΙΠΕ, ένας στο Κλιμάκιο Ρίου και ένας ακόμα στο Κλιμάκιο Χαλανδρίτσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έξι εξ αυτών δεν είχαν κάνει το εμβόλιο, ένας είχε νοσήσει με Covid και ένας ακόμα είχε εμβολιαστεί.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αχαΐας, Ηλείας, Ζακύνθου και Κεφαλονιάς Βασίλης Φερτάκης ερωτηθείς από την «Γ» ανέφερε πως «λέμε ναι στον εμβολιασμό, όχι όμως στο ύφος, τη διατύπωση και στην διαδικασία που ακολουθήθηκε. Θεωρώ ότι η ηγεσία του Σώματος θα έπρεπε να επιμείνει στην ενημέρωση με σχέδιο και στρατηγική για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα», υπενθυμίζοντας πως ο ίδιος προσωπικά τάσσεται υπέρ του εμβολιασμού και ήταν από τους πρώτους που το έκανε.

Ωστόσο, δεν έκρυψε τον προβληματισμό του, λέγοντας «περιμένουμε επίσημη απάντηση από τη φυσική ηγεσία για ποιόν λόγο μετακινήθηκαν και συνάδελφοι που είχαν εμβολιαστεί ή νοσήσει. Είμαι έντονα προβληματισμός για το σκεπτικό της απόφασης. Μήπως επειδή συμμετείχαν και αυτοί στην δικαστική διεκδίκηση;»

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας από τις 8 ΕΜΑΚ ένα μεγάλο ποσοστό γύρω στο 85% είχαν κάνει εμβόλιο ή είχαν σκοπό να κάνουν, έμεινε ένα 10%-15%. Στην περιοχή μας σύμφωνα με πληροφορίες το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι υψηλότερο σε σχέση με άλλες περιοχές.

ΑΡΧΗΓΟΣ: «ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ Η ΔΙΑΤΑΓΗ»
Πάντως ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης σε δηλώσεις του χθες ανέφερε πως «εφαρμόστηκε απλώς η σχετική διαταγή. Είχαμε δώσει ένα μεγάλο χρονικό περιθώριο σε όσους υπηρετούν στην υπηρεσία για να εμβολιαστούν. Η ΕΜΑΚ παρέχει συνδρομή όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όποιο μέρος του κόσμου, αν κριθεί αναγκαίο. Δεν είναι δυνατόν, λοιπόν, να είναι ανεμβολίαστοι».

Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ
Σημειώνεται ότι συνολικά 54 πυροσβέστες από τις 8 ΕΜΑΚτης χώρας παίρνουν μετάθεση, επειδή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν. Από αυτούς, οι 19 υπηρετούν στην Αττική στην 1η ΕΜΑΚ, 8 στην 6η ΕΜΑΚ Πάτρας και οι επτά στην 3η ΕΜΑΚ Κρήτης.

ΕΛΕΝΗ Α. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement