Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πέντε γιατροί θα καλύψουν το κενό στο Ακτινολογικό του ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας»

Δημοσιεύθηκε

στις

Άμεσα ήσαν τα αντανακλαστικά της 6ης ΥΠΕ και του Διοικητή της Γιάννη Καρβέλη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δυσλειτουργία που προκλήθηκε στο Ακτινολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» ύστερα από τις παραιτήσεις ιατρών.

Από την πρώτη στιγμή, όπως έγραψε το περασμένο Σάββατο η «Γ» αναπτύχθηκαν πρωτοβουλίες από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη, και ήδη πέντε ιατροί μετακινούνται στο εν λόγω Τμήμα, υπερκαλύπτοντας ουσιαστικά το κενό που δημιουργήθηκε.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΓΝΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ
Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε χθες σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, «από την 1η Αυγούστου, μετακινείται ιατρός από το ΠΠΝΠ για τις εφημερίες του Ακτινολογικού Τμήματος στον Άγιο Ανδρέα.
Ήδη, από χθες ένας ιατρός καλύπτει ολοκληρωτικά το τμήμα και ένας ακόμη ιατρός θα καλύπτει το εφημεριακό πρόγραμμα του Ακτινολογικού Τμήματος. Μία ιατρός, επίσης, θα αναλάβει πλήρη υπηρεσία στο Ακτινολογικό Τμήμα, πιθανότατα από την ερχόμενη εβδομάδα».
Παράλληλα, κατόπιν παρέμβασης του κ. Καρβέλη και συναίνεσης του καθηγητή Διευθυντή του Ακτινολογικού Τμήματος στο ΠΠΝΠ κ. Καρναπατίδη, δύο ειδικευόμενοι Ακτινολόγοι θα ενισχύσουν το Ακτινολογικό Τμήμα του Γενικού Νοκομείου “Άγιος Ανδρέας”.

«ΜΙΑ ΓΙΑΤΡΟΣ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΣΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΗΣ»
Εξάλλου χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του κ. Καρβέλη, παρουσία και του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών Ηλία Θεοδωρόπουλου, με μία εκ των παραιτηθέντων ιατρών, Ακτινολόγων και κατόπιν γόνιμης και εποικοδομητικής συζήτησης, προέκυψε ότι η ιατρός θα επανέλθει στα καθήκοντά της.
Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κατά τη διάρκεια της συζήτησης, εξήρε την προσωπικότητα της ιατρού και την επιστημονική προσπάθεια που έχει καταβάλει μέχρι σήμερα, ενώ δεσμεύτηκε για μια σειρά παρεμβάσεων που θα διευκολύνουν το έργο της.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΓΡΑΖΟΜΕΝΩΝ
Το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” σχετικά με τις παραιτήσεις των ιατρών του ακτινολογικού σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «πρωτόγνωρες για τον χώρο μας παραιτήσεις των επτά Ιατρών του Ακτινολογικού μέσα σε ελάχιστες ημέρες. Δεν είναι παραιτήσεις συνταξιοδότησης ούτε προς αναζήτηση καλύτερης τύχης, είναι παραιτήσεις λόγω των καταστάσεων που δημιουργήθηκαν στον χώρο του ακτινολογικού το τελευταίο διάστημα. Συγκεκριμένες συμπεριφορές και πρακτικές, αλλά και οι συνθήκες εργασίας, ήταν εκείνα τα δεδομένα που με πίκρα οδήγησαν έμπειρα και αξιόλογα στελέχη του χώρου μας, άλλα σε πρόωρη συνταξιοδότηση και άλλα προς αναζήτηση νέας εργασίας».

Ο πρόεδρος του Σωματείου «Ιπποκράτης» Κώστας Πετρόπουλος έκανε λόγο για «σοβαρότατο πλήγμα, που σαφώς αποδυναμώνει και υποβαθμίζει το Νοσοκομείο και τις σχετικές δημόσιες παροχές υγείας» και τόνισε «δεν ξέρουμε αν ήταν ενορχηστρωμένο, σίγουρα όμως και σαφώς θα μπορούσε να αποφευχθεί».
Τονίζει την αναγκαιότητα άρσης του αδιεξόδου σε μια περίοδο που το Τμήμα διαθέτει πλούσιο εξοπλισμό και νέες δυνατότητες, ενώ ζητά πέραν της προσέγγισης των γιατρών που παραιτήθηκαν και άμεσα δρομολόγηση προσλήψεων με συνοπτικές διαδικασίες λόγω της πανδημίας.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Επιστολή Ρώρου για την Κωνσταντινουπόλεως-Καταγγελίες για κατασκευαστικά λάθη

Δημοσιεύθηκε

στις

Επιστολή στη δημοτική Αρχή σχετικά με τις καταγγελίες πολιτών για κατασκευαστικά λάθη στην ανάπλαση της Κωνσταντινουπόλεως απέστειλε ο επικεφαλής της «Ώρα Πατρών», Γιώργος Ρώρος, αναφέροντας πως «αυτό το διάστημα πραγματοποιείται η ανάπλαση της οδού Κωνσταντινουπόλεως.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 1.823.632,82 ευρώ χρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) το οποίο με επιμονή ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών διεκδίκησε και έφερε στην πόλη. Όπως καταγγέλθηκε από συμπολίτη μας στην ανάπλαση της οδού Κωνσταντινουπόλεως παρουσιάζονται κατασκευαστικά λάθη. Συγκεκριμένα ο οδηγός όδευσης τυφλών οφείλει να είναι σε διαφορετική απόχρωση από το υπόλοιπο δάπεδο σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 52907/2009 – ΦΕΚ 2621/Β/31-12-2009. Ορίζεται δε ο οδηγός όδευσης τυφλών να κατασκευάζεται με πλάτος 0,30μ έως 0,60μ εντός της ελεύθερης ζώνης όδευσης πεζών και στις ειδικές θέσεις που αναφέρονται κατωτέρω, συνίσταται δε από λωρίδες επίστρωσης, διαφορετικής υφής και χρώματος από το υπόλοιπο δάπεδο της ζώνης. Δυστυχώς και ο οδηγός όδευσης τυφλών και το δάπεδο είναι σε ίδια απόχρωση γκρι, χωρίς να διαφέρουν. Παρακαλούμε όπως άμεσα ερευνήστε το θέμα και προχωρήσετε σε άμεση αντικατάσταση των πλακών του πεζοδρομίου όσο ακόμα το έργο βρίσκεται υπό εξέλιξη».

GOODYS

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μεγάλη πυρκαγιά στην Άνω Ζήρια-Στη μάχη και και το Beriev-200

Δημοσιεύθηκε

στις

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι στην Άνω Ζήρια Αχαΐας.

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

Στο σημείο βρίσκονται πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία και επιχειρούν την κατάσβεσή της.

Έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις, με την φωτιά να καίει αγροτοδασική έκταση.

Στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί 49 πυροσβέστες με  3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 14 οχήματα. Παράλληλα από αέρος συνδράμουν ένα ελικόπτερο, τέσσερα αεροσκάφη και το Beriev – 200

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Δημήτρης Καρακώστας

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο Προεδρικό Μέγαρο, προσκεκλημένος της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου,ο Δημήτρης Καρακώστας, ο 18χρονος μαθητής από τη Ναύπακτο που «σάρωσε» στις Πανελλαδικές παρά τον θάνατο των γονιών του από κορωνοϊό μόλις πριν μερικές εβδομάδες.

Η θέληση του νεαρού αριστούχου και η ψυχική του δύναμη, προκάλεσαν συγκίνηση στο πανελλήνιο και ο μαθητής έλαβε συγχαρητήρια τηλεφωνήματα από όλη σχεδόν την πολιτική ηγεσία της χώρας, ενώ προσκλήθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.
Όπως ήταν φυσιολογικό, στο Προεδρικό Μέγαρο, δέχθηκε συγχαρητήρια από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και πλήθος προσκεκλημένων, πολιτικών, επισήμων κλπ.
Είχε ολιγόλεπτη συζήτηση τόσο με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Περισσότερα
GOODYS
ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα